ارژنگ حاتمی | شهرآرانیوز؛ گویا مسئولان باغوحش ارم نمیدانستند ببرها، همواره کانون خانوادهشان گرم نیست. برخی مواقع حوصله همدیگر را ندارند، دعوایشان میشود و خب ببرها همواره دعوایشان به دعوای لفظی خاتمه پیدا نمیکند. اینگونه میشود که خبر «ببر باغوحش ارم تلف شد» بهناگاه بیشتر سایتهای خبری را دربر میگیرد.
طبق گفته معاون مدیرکل و رئیس اداره محیطزیست شهر تهران، ببر نر در نهم آذر، حصار مجاور محل نگهداری ببر ماده را که «کوئین» نام داشت، شکسته و وارد محدوده نگهداری او شده و با او به نزاع پرداخته است. چند روزی مداوای ببر ماده به طول میانجامد که متاسفانه این اقدامات بدون نتیجه میماند و ببر ماده بهعلت پارگی کامل نای و پارگی طولی مری و خفگی در اثر پنومونی استنشاقی بهدلیل صدمه فیزیکی نزاع با ببر نر، تلف میشود.
فاطمه برنا، رئیس اداره محیطزیست شهر تهران، در اینباره گفت: «لازم است مدیران باغوحشها جدیت بیشتری درباره محلهای نگهداری حیواناتی که باید بهطورکلی یا فصلهایی از سال ازهم جدا باشند یا با فاصله مناسبی از هم نگهداری شوند، داشته باشند.» همه اینها درحالی است که تنها چند ساعت پس از این ادعاها، برخی کارشناسان این حوزه، شکسته شدن و تخریب حصارهای این جایگاهها را امری تقریبا غیرممکن دانستند.
علیرضا شهرداری، کارشناس حیاتوحش، داستان را طور دیگری تعریف میکند. در بخشی از پست اینستاگرامی او میخوانیم: «باوجودیکه ما بهدلیل مشکلات ژنتیکی فراوان بین ببرهای سفید هرگز اجازه تکثیر ببر سفید را نداشتیم، اما بازهم کوئین ببر سفید با بریو به نیت جفتگیری پیش هم انداخته شده بودند و این ترکیب، باعث درگیری بین دو ببر شده، درنهایت کوئین بهشدت زخمی میشود.» این کارشناس حیاتوحش در ادامه پست اینستاگرامیاش، جریان دیگری را تعریف میکند که نشاندهنده تکرار اتفاقات اینچنینی در این باغوحش است.
شهرداری مینویسد: «شمسی، مادهشامپانزه ارم، مادر باران، هم ماه گذشته با همین روش در باغوحش ارم با نیت تکثیر پیش نرها انداخته شد که باعث درگیری و کشته شدن شمسی شد.» وی در ادامه به طرح این سوال میپردازد که: «این روش تا کی ادامه خواهد داشت؟»
این موضوع، واکنش بسیاری از کاربران فضای مجازی را درپی داشت. بیشتر آنها ضعف مدیر باغوحش را دلیل اصلی چنین اتفاقی میدانستند. کاربری به نام علی در توئیت خود نوشت: «به ادعای مسئولان باغوحش، ببر نر باغوحش ارم با شکست حصار، مادهببر را میکشد! بعد ما توقع داریم که از گونههای درحال انقراض حفاظت کنند و آنها را تکثیر کنند.»
کاربر دیگری نیز توئیتی به این شرح دارد: «احتمالا مسئولان باغوحش تهران، سرشون توی گوشیهاشون بوده و حسابی سرگرم بودن، وگرنه دلیلی نداشته دوتا ببر باهم درگیر بشن و اینقدر زخمی بشن که یکیشون تلف بشه. مثلا آوردنشون باغوحش که مراقب نسلشون باشن!»، فرد دیگری نیز در توئیت خود به ضعف مدیریت باغوحش اشاره میکند: «کوئین، ببر سفید باغوحش ارم، مرد یا بهتره بگیم کشته شد. بهتر از اینم میشه گفت؛ مثلا بگیم که کوئین بهخاطر نبود مدیر لایق و همچنین بیتوجهیهای زیاد مُرد. امیدوارم این جمله رو پسفردا برای باران نشنویم که مثلا شامپانزهای، دیوارههای باغوحش را درید و باران را خورد!»
برخی کاربران نیز، نگاهی کلیتر داشتند. آنها بر این عقیده بودند که اسارت حیوانات در باغوحش، عملی غیرانسانی است و حتی برخی از آنها به دیگران پیشنهاد میکردند که با نرفتن به باغوحش ها، باعث تعطیلی آنها و آزادی حیوانات شویم. البته بازهم بودند کاربرانی که به این موضوع با نگاه طنز نگاه کرده بودند؛ ازجمله کاربری که نوشته بود: «یه مسئله خانوادگی بوده، به ما ربطی نداره!»