شیدایی: آمادگی برای بحران ها، هدف مسابقات عملیاتی دوام ثامن نخستین شاخص توسعه کشور، آموزش و پرورش است | سخت‌ترین دوره تحصیلی، دوره ابتدایی است زمان پرداخت معوقات متناسب سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد (مهرماه ۱۴۰۴) پایان مأموریت دزد «ضبط و آچار» در خیابان‌های مشهد (۱۷ مهر ۱۴۰۴) کاظمی عنوان کرد: افزایش ۶۷ درصدی بودجه آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۴ خبر جدید در خصوص واریز معوقات حقوق بالای ۲۰ میلیون تومان بازنشستگان تأمین اجتماعی (۱۷ مهرماه ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش شدت وزش باد (پنجشنبه، ۱۷ مهر ۱۴۰۴) شرایط بهره‌برداری مادران شاغل از کاهش سن بازنشستگی چگونه است؟ ناگفته‌های رئیس سازمان بهزیستی از جنگ ۱۲ روزه | روایت اعلام آمادگی ۲۲ هزار پزشک متخصص برای خدمت رایگان در عرض ۲۴ ساعت! درباره مجله «پست و تلگراف» که توسط اداره پست ایران منتشر شده است | اولین نشریه اداراتی ایران مددجویان در راه خانه بخت | آیین اهدای ۳۱۳ سری جهیزیه به زوجین تحت پوشش بهزیستی در خراسان رضوی برگزار شد آیا کودک بدغذا به مکمل نیاز دارد؟ چرا نباید چایی را دوباره گرم کرد؟ شهادت مأمور پلیس مواد مخدر در جاده زاهدان _ نهبندان + (۱۷ مهر ۱۴۰۴) معوقات بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چه‌زمانی پرداخت می‌شود؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۷ مهرماه ۱۴۰۴) | فعلاً خبری از بارش باران نیست نقش کلیدی ژنتیک در درمان کودکان ناکامی در استفاده از موتورسیکلت‌های برقی در ناوگان پستی خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی کشور (۱۷ مهر ۱۴۰۴) | ورود سامانه بارشی به کشور در اوایل هفته آینده مشهد ۱۰۰۰ پرستار کم دارد | کمبود ۴۰ درصدی پرستار در مراکز درمانی شهر رئیس سازمان بهزیستی کشور: مدارس، کانون جدید فرهنگی و اجتماعی محلات می‌شوند | طرح «سلام»، مقدمه خدمات جدید به اقشار مختلف مردم تشریح اولویت‌های سازمان تأمین اجتماعی | طرح‌هایی برای عبور از ناترازی و توازن مالی در حال اجراست گلایه از  صف‌های طولانی ام آرآی در مشهد  | فقط ۱۹ دستگاه برای چند میلیون نفر هر دمنوشی درمان نیست | هشدار پزشک طب سنتی درباره مصرف خودسرانه دارو‌های گیاهی شربت سرفه ساخت هند کودکان را می‌کشد؛ نخورید! آمار ازدواج و طلاق طی شش‌ماهه نخست ۱۴۰۴ در خراسان‌رضوی | ازدواج اوج گرفت، طلاق عقب‌نشینی کرد مشهد، میزبان اولین مرکز «مهر و گفت‌و‌گو» | اجرای آزمایشی طرح ملی «سلام» در منطقه قاسم‌آباد مشهد + فیلم (۱۷ مهر ۱۴۰۴) بدهی ۷۰ هزار میلیارد تومانی دولت به تأمین‌اجتماعی بابت هزینه درمان | چرا مصوبه سران قوا اجرا نمی‌شود؟ سیگار کشیدن خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد
سرخط خبرها

بی‌اعتمادی به واکسن کرونا، چالشی جدید در جامعه

  • کد خبر: ۵۲۱۴۸
  • ۱۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۳
  • ۱
بی‌اعتمادی به واکسن کرونا، چالشی جدید در جامعه
چندی پیش، ویدئویی نگران‌کننده در فضای مجازی منتشر شد. خبرنگار «همشهری» به میان مردم رفته و از آن‌ها پرسیده بود: «اگر واکسن کرونا بیاید، به آن اعتماد می‌کنید؟ واکسن می‌زنید؟»
ارژنگ حاتمی | شهرآرانیوز؛ چندی پیش، ویدئویی نگران‌کننده در فضای مجازی منتشر شد. خبرنگار «همشهری» به میان مردم رفته و از آن‌ها پرسیده بود: «اگر واکسن کرونا بیاید، به آن اعتماد می‌کنید؟ واکسن می‌زنید؟» در کمال تعجب، بیش از ۹۰ درصد افرادی که با آن‌ها گفتگو شده بود، جوابشان «خیر» بود و این موضوع نشان می‌دهد که حتی بعد از دستیابی به واکسن کرونا و تولید انبوهش، با چالشی جدید روبه‌رو خواهیم شد و آن، بی‌اعتمادی افکار عمومی به این واکسن است. برخی مردم پاسخ می‌دادند که باید کمی زمان بگذرد و وقتی واکسن امتحانش را پس داد، آن‌ها اقدام به زدن واکسن می‌کنند و گروهی دیگر می‌گفتند به این شرط واکسن می‌زنند که در ابتدا مسئولان از آن استفاده کنند.

واکنش‌های این‌چنینی را می‌توان پس از توئیت امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی، نایب‌رئیس مجلس، درباره تولید گسترده واکسن کرونا بعد از نوروز۱۴۰۰ نیز مشاهده کرد. واکنش‌های کاربران فضای مجازی همچون: «من این واکسن را نمی‌زنم و به ماسک زدن ادامه می‌دهم، حتی ۱۰ سال هم طول بکشد.» و «یک استامینوفن ایرانی می‌خوری، دردت کم بشه، هزارتا درد دیگه بهت اضافه می‌شه، دیگه وای به حال واکسن کرونایی!» تنها بخشی از نظرات کاربران بود؛ نظراتی که نشان می‌دهد افکار عمومی با ترس و تردید به این موضوع نگاه می‌کند.
به‌عنوان سومین نمونه، نگاهی به واکنش‌های کاربران دربرابر مصاحبه دکتر مینو محرز، محقق اصلی پروژه تولید واکسن کرونای ایرانی، بازهم ما را متقاعد می‌کند که مردم نگران هستند و مسئولان در گفته‌هایشان باید حساسیت افکار عمومی را درک کنند.
 
انتقاد فضای مجازی در این‌باره بیشتر حول‌وحوش این گفته‌های محرز بود: «قبل از تست واکسن کرونا باید فرد مدنظر رضایت‌نامه‌ای پر کند و جایزه‌ای برای داوطلبان درنظر گرفته می‌شود و اگر مشکلی برایشان پیش بیاید، بیمه هستند و خدایی‌نکرده اگر مسئله حادتری پیش بیاید، دیه داده می‌شود.»، نظرات کاربران در این زمینه نشان می‌دهد که بخشی از بی‌اعتمادی موجود، ناشی از اظهارات قبلی مسئولان است. کاربری نوشت: «خانم محرز که گفته برای تست واکسن ایرانی کرونا جایزه می‌دیم، همونه که قبلا گفته بود داروی ایدز رو ساختیم و همونه که می‌گفت قرنطینه، قدیمی شده است؟»
جالب آنکه روز گذشته و هم‌زمان با طرح واکسیناسیون سراسری علیه کرونا در انگلیس که با تزریق اولین واکسن به یک خانم ۹۰ ساله انگلیسی آغاز شد، شاهد اظهارنظر عجیب یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی بودیم.
 
زهرا شیخی، نماینده اصفهان در مجلس، در یک رشته توئیت مدعی شد: «سازمان بهداشت جهانی می‌خواهد با واکسن کرونا، ۱۵درصد از جمعیت جهان را کم کند!»، اظهارنظری که نه‌تن‌ها باعث بی‌اعتمادی به واکسن کرونای جهانی، بلکه باعث بی‌اعتمادی به واکسنی هم خواهد شد که خودمان تولید خواهیم کرد. عجیب آنکه برخی کاربران هم نظراتی هم‌راستا با این نماینده داشتند: «موافقم! همه‌چیز در این دنیا ممکنه!»، یا کاربر دیگری که نوشته بود: «من که می‌ترسم و واقعا نمی‌زنم. معلوم نیست چی می‌زنن!»
موارد فوق به ما ثابت می‌کند که حتی درصورت کشف و تولید انبوه واکسن کرونا یا واردات آن، برای اقناع افکار عمومی درباره استفاده از این واکسن، مسئولان و رسانه‌ها، راه بسیار زیادی در پیش دارند و در همین زمینه از برخی مسئولان انتظار می‌رود بادقت بیشتری درباره این موضوع علمی اظهارنظر کنند و کار را از آنچه هست، سخت‌تر نکنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۹
0
1
اجازه بده واکسن بیاد بیبین همه صف میکشن این حرف ها چیه
مخصوص اگه بگی داره گرون میشه
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->