پلیس مشهد در تعقیب جانیان اینستاگرامی | این ۲ قاتل مسلح را شناسایی کنید + تصاویر گوشی‌قاپ‌های خشن در دام پلیس مشهد | اعتراف به ۴۰ فقره سرقت با شگرد‌های مختلف کسب مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی توسط دانش‌آموز زنجانی نجات جان مسافر مشهدی از آبشار دوزین استان گلستان(۲۷ تیر ۱۴۰۴) انتشار اسامی رژلب‌ها و برق لب‌های غیرمجاز در بازار لوازم آرایشی آبادان گرم‌ترین شهر جهان شد آتش به جان طبیعت حفاظت شده ایلام افتاد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) شهادت ۳ هم‌وطن در حادثه تیراندازی در خمین (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکورهای تجربی، هنر و زبان‌های خارجی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات واکنش آموزش‌وپرورش به شایعه افشای سوالات آزمون تیزهوشان و نمونه‌ دولتی پرونده کنکورهای دو نوبته بسته شد پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

درباره مونولیت فضایی ایران که تکذیب شد | مونولیت بود یا تخته بنایی؟

  • کد خبر: ۵۲۸۴۷
  • ۲۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۰
درباره مونولیت فضایی ایران که تکذیب شد | مونولیت بود یا تخته بنایی؟
چندی پیش پیداشدن سازه‌ای عجیب در ایالت یوتای آمریکا خبرساز شد. سازه‌ای پرابهام که نام آن را «مونولیت» گذاشتند. پس از آن، این شیء مرموز در نقاط دیگر دنیا مانند هلند، انگلستان، آلمان، کانادا، استرالیا و بلژیک هم دیده شد. دوشنبه، فضای مجازی پای مونولیت‌ها را به ایران هم باز کرد. عکس‌هایی منتشر شد و برخی رسانه‌ها مدعی شدند که نهمین مونولیت در حوالی تهران در «نیکنام‌ده جاجرود» دیده شده است.
ارژنگ حاتمی | شهرآرانیوز؛ چندی پیش پیدا شدن سازه‌ای عجیب در ایالت یوتای آمریکا خبرساز شد. سازه‌ای پرابهام که نام آن را «مونولیت» گذاشتند. پس از آن، این شیء مرموز در نقاط دیگر دنیا مانند هلند، انگلستان، آلمان، کانادا، استرالیا و بلژیک هم دیده شد. مونولیت‌ها ستون‌های فلزی و براق سه‌وجهی با ارتفاع حدودا سه‌متر‌ی هستند. برخی، این سازه‌ها را به موجودات فضایی مربوط می‌دانند و برخی نیز با نام مستعار «معروف‌ترین هنرمند» اعلام کردند که دو مونولیت اول، ساخت آن‌ها بوده است و مدل‌های مشابه آن را به قیمت ۴۵هزار دلار فروخته‌اند، اما گفته‌اند باقی مونولیت‌ها کار آن‌ها نیست.


مونولیت‌ها در ایران؟

دوشنبه، فضای مجازی پای مونولیت‌ها را به ایران هم باز کرد. عکس‌هایی منتشر شد و برخی رسانه‌ها مدعی شدند که نهمین مونولیت در حوالی تهران در «نیکنام‌ده جاجرود» دیده شده است. در متن خبر آمده بود: این سازه که بر لبه دره بلندی نصب شده است، از یک طرف ناظر به کوه‌هاست و از طرف دیگر به دره مشرف است. کم‌کم رسانه‌های معتبرتری هم آن را جدی گرفتند و عجیب آنکه در متن خبرهایشان، مشخصات بسیار دقیقی نیز درباره این سازه بیان می‌کردند.
 
ازجمله روزنامه «شهروند» که عکس یک صفحه اول سه‌شنبه‌اش را به این خبر اختصاص داد. این روزنامه در شرح این خبر نوشت: «ارتفاع آن نیز سه متر است و مانند سایر مونولیت‌های فلزی دیده‌شده در نقاط دیگر جهان، از جنس استیل براق ساخته شده است. روی این مونولیت فقط دو حرف N و S که نشان‌دهنده شمال و جنوبند، حکاکی شده است.»، روزنامه «هفت‌صبح» نیز در صفحه اول خود، در روز سه‌شنبه با انتشار عکسی نوشت: «مونولیت مرموز، این‌بار در جاجرود».


تکذیب‌ها شروع می‌شود

جالب آنکه در همان روز دوشنبه و قبل از ساعت ۱۷، خبرگزاری صداوسیما نوشت: «دهیار نیکنام‌ده وجود مونولیت در این روستا را تکذیب کرد.» در شرح خبر می‌خوانیم: «جست‌وجوی دوساعته گروه خبری صداوسیما در منطقه نیز بی‌نتیجه مانده است و شواهدی بر مشاهده این شیء در منطقه یافت نشد.» این خبرگزاری همچنین گلایه داشت که دهیار و مسئولان محلی هیچ همکاری با گروه صداوسیما برای شفاف‌سازی این خبر انجام نداده‌اند. حوالی ساعت ۱۹ دوشنبه نیز، خبرگزاری فارس با تردید با این خبر روبه‌رو شده بود، با این حال بازهم عجیب است که شاهد چاپ تیتر‌ها و عکس‌هایی از این خبر در برخی روزنامه‌های سه‌شنبه بودیم.
 
عباس یافتچیان، دهیار نیکنام‌ده، به این خبرگزاری گفت: «پس از اینکه خبر پیدا شدن این شیء فلزی در رسانه‌ها منتشر شد، ما منطقه مشابه عکس را شبیه‌سازی و پیدا کردیم و با یک اکیپ بیست‌نفره کاملا آنجا را جست‌وجو کردیم، اما هیچ چیزی ندیدیم و درنتیجه جست‌وجوی ما هیچ اثری از آن جسم فلزی پیدا نشد.»
 
او حتی عکس منتشرشده در رسانه‌ها را هم مخدوش دانست: «انعکاس دکل مخابراتی که در تصویر افتاده است، با واقعیت آن محل تضاد دارد. به‌علاوه عکس‌های آن محل و سازه‌های اطراف آن، بسیار با واقعیت آن مکان متفاوت است و به نظر عکس در زمان دیگری گرفته و دست‌کاری شده است.» در ادامه، خبرنگار این رسانه با پیگیری‌هایی که از کارشناسان این حوزه انجام داده بود، دریافت که تصویر منتشرشده در رسانه‌ها با برنامه‌های ویرایش عکس دست‌کاری شده است و در عکس، تضاد‌های متعددی مشهود است و درنهایت به این نتیجه رسید که: «به‌نظر می‌رسد بیش از هرچیز ساخت و جای‌گذاری یا جعل تصاویر این ستون‌های فلزی، تلاشی برای جلب توجه و بازی‌های رسانه‌ای در ایران است.»


پایانی باز برای مونولیت ایرانی

پایگاه خبری رکنا نیز روز سه‌شنبه متنی را به‌همراه ویدئویی منتشر کرد که نشان می‌دهد خبرنگار‌های این رسانه به محلی که ادعا می‌شود مونولیت کشف شده است، رفته‌اند. آن‌ها از مسیری سخت از بالای یک تپه عبور کرده‌اند و درنهایت به جای مشاهده مونولیت، تخته بنایی‌ای را دیدند که چند جوان با آن درحال عکس گرفتن هستند. رکنا می‌نویسد: «اهالی منطقه روستای اطراف جاجرود وقتی به محل پیدا شدن مونولیت رفتند، با یک حفره کوچک روبه‌رو شدند و با گذاشتن یک تخته بنایی در محل مونولیت، عکس یادگاری گرفتند.»

در پایان مانند فیلم‌های اصغر فرهادی، شاهد پایانی باز برای مونولیت‌های ایرانی هستیم و هنوز درست، مشخص نیست که این مونولیت‌ها در جاجرود وجود داشته‌اند یا خیر؟ آیا افرادی برای سرگرمی با طراحی این سازه و انتقال آن به جاجرود، عکس‌هایی گرفته و سپس آن را به‌جای دیگری منتقل کرده‌اند؟ آیا قبل از رسیدن مسئولان و اهالی روستا، مونولیت را افراد دیگری برداشته یا دزدیده‌اند؟ آیا باید منتظر باشیم که مونولیت در گوشه دیگری از ایران دوباره مشاهده شود؟
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->