تکمیل ۳۲۹ طرح آموزشی؛ ثمره سفر رییس جمهور به خوزستان معامله ۸۲ میلیون دلار در بازار ارز تجاری امروز (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) وزیر صنعت، معدن و تجارت با وزیر انرژی عمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) ۷۰درصد کارگران نسخه قرارداد ندارند وزیر نیرو: تابستان ۱۴۰۴ قطعی برق نخواهیم داشت بی‌برقی، ۲۵۰ همت خسارت به بخش صنعت وارد کرد طرح جدید مرکز آمار ایران برای محاسبه دقیق تعداد زائران در خراسان رضوی + فیلم نرخ سکه از مرز ۶۰ میلیون تومان عبور کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) تکلیف پوشش بیمه موتورسواران در روز‌های بارانی به کجا رسید؟ ۱۲۵ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران معامله شد مجلس با کاهش مبلغ وام ساخت مسکن به ۶۵۰ میلیون تومان مخالفت کرد عرضه اولیه یک شرکت مشهدی در بورس، دوشنبه آینده (۸ بهمن ۱۴۰۳) | حسابمان را برای عرضه اولیه «محتشم» چقدر شارژ کنیم؟ تاثیر نظافت صنعتی بر افزایش بهداشت و ایمنی محیط کار و کارکنان بیش از پنج هزار و ۸۰۰ تن گوشت تنظیم‌بازار در خراسان رضوی توزیع شد تهرانی‌ها ۲برابر الگو، مصرف آب دارند | هر تهرانی در شبانه‌روز، ۲۵۰ لیتر آب مصرف می‌کند لزوم همکاری دولت در ساخت مسکن کارگری افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان گران‌تر شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ بهمن ۱۴۰۳) | ساینا ۴۷۷ میلیون تومان رقم تخفیف نمایشگاه‌های بهاره امسال مشخص شد | برگزاری نمایشگاه بهاره از ۱۰ تا ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ دلار وارد کانال ۸۳ هزار تومان شد | جهش طلا به کانال ۵.۵ میلیون تومان (۴ بهمن ۱۴۰۳) صادرات ۴۹۳ هزار تن محصولات کشاورزی خراسان رضوی به کشور‌های خارجی رشد طلا در سایه تعرفه‌گذاری‌های جدید ترامپ با حذف ارز نیمایی، ارز مسافرتی با چه نرخی عرضه می‌شود؟ ویدئو | قیمت دلاری مسکن با لحاظ «افت قدرت خرید دلار» چقدر است؟ ناترازی انرژی تولیدات کاشی و سرامیک را کاهش داده است کاهش ارزش گمرکی ۱۰مدل خودرو وارداتی | خودروهای خارجی ارزان می‌شوند؟ نبض ناموزون صنعت در آذر ۱۴۰۳ | تولید کاهش یافت فعالان اقتصادی مشهد و خراسان رضوی، میزبان معاون وزیر امور خارجه | تأکید بر ضرورت جدایی اقتصاد و تجارت از تحولات سیاسی
سرخط خبرها

تعطیلی ۵۰ درصد کارگاه‌های شیرینی‌پزی

  • کد خبر: ۵۳۱۹۵
  • ۳۰ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۵
تعطیلی ۵۰ درصد کارگاه‌های شیرینی‌پزی
افزایش قیمت مواد اولیه مانند روغن، آرد و شکر در چند وقت گذشته سبب شده است که در عمل هزینه تمام‌شده کارگاه‌های شیرینی‌پزی افزایش چشمگیری بیابد، به‌طوری‌که ۵۰ درصد کارگاه‌های شیرینی‌پزی در حاشیه شهر مشهد تعطیل شده‌اند. حالا در آستانه شب یلدا فروش شیرینی ۷۰ درصد کاهش یافت.
امیررضا وثوقی | شهرآرانیوز؛ شیرینی‌فروشان پس از تعطیلات چندهفته‌ای درپی وضعیت قرمز کرونا در مشهد، کاروکاسبی خود را باردیگر آغاز کرده‌اند تا در روز‌های منتهی به شب یلدا، بتوانند بخشی از ضرر‌های ماه‌های پیش خود را جبران کنند.

با این حال به‌گفته فرزانی، رئیس اتحادیه شیرینی‌فروشان و شیرینی‌پزان مشهد، افزایش قیمت مواد اولیه مانند روغن، آرد و شکر در چند وقت اخیر سبب شده است که در عمل، هزینه تمام‌شده کارگاه‌های شیرینی‌پزی افزایش چشمگیری بیابد، به‌طوری‌که ۵۰ درصد کارگاه‌های شیرینی‌پزی در حاشیه شهر مشهد تعطیل شده‌اند.

به‌گفته صاحبان کارگاه‌های شیرینی‌پزی درحالی‌که در تابستان هر حلب روغن ۱۶کیلویی به قیمت ۱۵۰هزار تومان عرضه می‌شد، اکنون قیمت این کالای مصرفی مخصوص شیرینی‌پز‌ها به ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار تومان افزایش یافته، ضمن اینکه در بازار کاملا نایاب شده است. قیمت هر کیسه آرد ۴۰کیلویی مخصوص شیرینی‌پزی نیز ماه گذشته ۱۵۰هزار تومان بود که در ماه جاری با ۹۰درصد افزایش، به ۲۸۰هزار تومان رسیده است.

یک فروشنده شیرینی در خیابان خواجه‌ربیع با اشاره به وضعیت نامناسب کارگاه‌های تولیدی در ماه‌های اخیر می‌گوید: «سه، چهار تا از کارگاه‌هایی که در حاشیه شهر دایر هستند و برای فروشگاهم به‌صورت مرتب شیرینی می‌آوردند، اکنون تعطیل کرده‌اند. هزینه مواداولیه آن‌قدر زیاد شده است که آن‌ها ازعهده تامینش برنمی‌آیند.» از این فروشنده، شماره یکی از تولیدکنندگان شیرینی در حاشیه شهر را می‌گیریم. احمدی، تولیدکننده شیرینی، ضمن تایید تعطیلی واحد خود می‌گوید که نه‌فقط خودش بلکه حداقل ۱۰ نفر دیگر را می‌شناسد که کارگاه شیرینی‌پزی خود را در حاشیه مشهد تعطیل کرده‌اند.
 
او این مسئله را ناشی از گرانی بیش از حد مواد اولیه و کاهش قدرت خرید مردم، می‌داند و تاکید می‌کند: «درشرایطی‌که قدرت خرید مردم کاهش یافته، خرید شیرینی نیز از اولویت آن‌ها، خارج و به محصولی لوکس مبدل شده است.» این تولیدکننده شیرینی یادآوری می‌کند که او و چند نفر دیگر از همکارهایش، هنوز نتوانسته‌اند حقوق معوق کارگران خود را پرداخت کنند و همین مسئله، سبب تشدید فشار بر آن‌ها شده است.


کاهش ۷۰ درصدی فروش

تعطیلی برخی کارگاه‌های شیرینی‌پزی و وضعیت این روز‌های شیرینی‌فروشان را با رئیس اتحادیه شیرینی‌فروشان و شیرینی‌پزان مشهد درمیان می‌گذاریم. محمد فرزانی در واکنش به این موضوع با اشاره به اینکه بسیاری از کارگاه‌های شیرینی‌پزی به بن‌بست خورده‌اند، به خبرنگار ما می‌گوید: بیش از ۵۰درصد کارگاه‌های شیرینی‌پزی در حاشیه مشهد که در خط تولید بوده‌اند، به‌دلیل گرانی و جهش عجیب قیمت مواد اولیه، تعطیل و تعداد زیادی از آن‌ها بیکار شده‌اند.
 
این تعطیلی‌ها درحالی صورت می‌گیرد که این کارگاه‌ها نقش مهمی در اشتغال حاشیه شهر داشتند و تعطیلی آن‌ها بر مشکلات معیشتی ساکنان این مناطق می‌افزاید.
وی ادامه می‌دهد: هم‌اکنون به‌شدت کمبود روغن داریم و به کمک استانداری و اتاق اصناف و با پیگیری‌های مختلف، یک حواله روغن که به‌اندازه نیاز ۵۰درصد واحد‌های ما هم نیست، گرفته‌ایم، اما کمبود شدید روغن و همچنین افزایش قیمت تخم‌مرغ، آرد، شکر و دستمزدها، بخش زیادی از واحد‌ها را به تعطیلی کشانده است. وی می‌افزاید: متأسفانه با گرانی ۴۰۰ درصدی روغن، ۵۰ درصدی تخم‌مرغ و همچنین آرد و شکر، هزینه‌های تمام‌شده افزایش یافته است، اما مجبوریم به امید روز‌های خوب تلاش کنیم.

رئیس اتحادیه شیرینی‌فروشان و شیرینی‌پزان مشهد با اشاره به نقش کرونا در وضعیت بازار شیرینی، بیان می‌کند: علاوه‌بر کرونا، گرانی عاملی تأثیرگذار بر سنگینی این روز‌های بازار است. اگر شرایط را با دو سال گذشته مقایسه کنیم، بیش از ۷۰درصد افت فروش داریم. فرزانی می‌افزاید: نسبت‌به ماه گذشته، قیمت‌ها آن‌چنان تغییر نکرده است و بسیاری از شیرینی‌فروشان برای روشن نگه‌داشتن چراغ فروشگاهشان و چرخاندن چرخ کسب‌وکار، به حداقل سود رضایت می‌دهند.


خطر شیرینی‌های غیراستاندارد

وی با اشاره به اینکه در این خلأ دو تا سه‌هفته‌ای، بازار فروش شیرینی‌های غیراستاندارد و غیربهداشتی داغ شد، می‌گوید: با گذشت یک هفته از بازگشایی فروشگاه‌ها، هر روز شاهد شکایت‌های فراوانی در زمینه کیفیت و مسائل بهداشتی شیرینی‌ها هستیم. فرزانی ادامه می‌دهد: مردم می‌توانند خرید‌های مجازی خود را از قنادی‌های معتبر و مجاز انجام دهند، زیرا با آغاز این تعطیلی‌ها، بسیاری از شیرینی‌فروشی‌ها شرایط فروش مجازی خود را هم فراهم کرده‌اند.


وام کرونا

رئیس اتحادیه شیرینی‌فروشان و شیرینی‌پزان مشهد با بیان اینکه تعویق دو ماه پرداخت فهرست بیمه ریالی، کمکی به واحد‌های صنفی نمی‌کند، می‌افزاید: در پرداخت وام‌های کرونا آن‌قدر اذیت کردند که فقط کمتر از ۳۰درصد همکاران ما موفق به دریافت وام شده‌اند. امیدواریم دولت به داد واحد‌های صنفی برسد. اگر این رویه ادامه داشته باشد، بی‌شک آینده خوبی در انتظار واحد‌های تولیدکننده شیرینی نیست.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->