مستمری کمک هزینه لوازم بهداشتی آبان ۱۴۰۳ واریز شد(۷ آذر ۱۴۰۳) هشدار رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره تب دنگی خاروانا در آذربایجان شرقی لرزید (۶ آذر ۱۴۰۳) مرگ فجیع ۲ جوان در برخورد با قطار در مازندران(سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳) دستگیری زورگیری که با چاقو به ماشین حمله کرده بود توصیه پژوهشگران: دیر شام نخورید! کاظمی: تحقق سند تحول مهم ترین رسالت آموزش پرورش است درمان سرطان ریه به کمک نانوحباب‌ها ساجدی نیا تاکید کرد: افزایش تاب‌آوری جامعه در مقابل مخاطرات طبیعی ضروری است شناسایی مجرمان ۹۰ پرونده لاینحل به کمک اطلاعات بانک ژنتیک رمزگشایی از قتل سه زن در مشهد ۳.۵ میلیون زوج نابارور در کشور| ۳۰ درصد زوجین در سن باروری تک فرزند قرار دارند حادثه معدن این بار در نطنز (۶ آذر ۱۴۰۳) یادی از زنده‌یاد دکتر جمال‌الدین مستقیمی، پدر علم آناتومی ایران | کاشف کالبد‌ها مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی تغییر کرد | عزل «محترمانه» فیروزی پس از حادثه کودک کاشمری حق طلاق در اختیار مردان است یا زنان؟ مراقبت‌های دوره‌ای کودکان باید براساس زمان طلایی تشخیص بیماری‌ها باشد آیا تأمین‌اجتماعی برای واریز حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران از بانک‌های دیگر قرض گرفته است؟ مرگ مشکوک ۲ کودک پس از مصرف ماکارونی در تهران چالش‌های مراقبت از  سالمندان در خانه کشف ۲۶ فقره سرقت قطعات خودرو در شهر مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) گلایه شهروندان از  تعیین سقف پذیرش در برخی مراکز درمانی | ماجرای سقف گذاری بیمه چیست؟ کشف ۵۰ میلیارد ریال لوازم جانبی قاچاق تلفن همراه در ترمینال مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) انهدام باند هفت‌نفره سرقت و مالخری اموال مسروقه در مشهد | تعویض موادمخدر با کالای سرقتی بررسی قوانین فرزندخواندگی و حمایت از کودکان بی‌سرپرست در کشور زنجیره تولید و تأمین دارو با کمبود نقدینگی مواجه است بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ آذر ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۶ آذر ۱۴۰۳) | آغاز بارش باران از فردا تا شنبه پرداخت دو ماه علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق برای بازنشستگان لشکری (۶ آذر ۱۴۰۳) + زمان ابلاغ احکام حال‌وروز بازنشستگان خوب نیست | مطالبه بازنشستگان از دولت باید کنترل تورم باشد تمدید بیمه‌های تکمیلی و عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی (۶ آذر ۱۴۰۳) زنان بیمه‌شده چگونه می‌توانند درخواست کفالت والدین یا همسر ازکارافتاده را ثبت کنند؟
سرخط خبرها

درباره عکسی که نگاه جامعه جهانی به ایدز را تغییر داد

  • کد خبر: ۵۳۶۳۹
  • ۰۵ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۰
درباره عکسی که نگاه جامعه جهانی به ایدز را تغییر داد
این عکس که در سال ۱۹۸۹ توسط ترزه فرر از خانواده کربی گرفته شد، به تصویری شهرت دارد که در سراسر جهان چهره ایدز را تغییر داد. این تصویر برای اولین‌بار قربانیان ایدز را به‌عنوان یک انسان و افراد دارای خانواده نشان می‌داد.
عاطفه همایونی | شهرآرانیوز؛ این عکس که در سال ۱۹۸۹ توسط ترزه فرر از خانواده کربی گرفته شد، به تصویری شهرت دارد که در سراسر جهان چهره ایدز را تغییر داد. این تصویر برای اولین‌بار قربانیان ایدز را به‌عنوان یک انسان و افراد دارای خانواده نشان می‌داد.
 
در آن دوران بزرگ‌ترین مخالفان ایدز که درواقع لازم نمی‌دانستند اقدامی برای این بیماری صورت بگیرد، محافظه‌کارانی بودند که دم از اهمیت ارزش‌های خانوادگی می‌زدند، اما این عکس نشان داد که بیماری اچ‌آی‌وی بیش از هرچیز با ارزش‌های خانوادگی مرتبط است و برای حفظ این ارزش‌ها باید برای خانواده‌ها نیز ارزش قائل شد.
 
در نوامبر سال ۱۹۹۰، مجله «لایف» عکسی از یک جوان به نام دیوید کربی منتشر کرد. در این عکس، خانواده کربی به دور بستر دیوید جمع شده‌اند که ایدز بدنش را تحلیل برده، نگاهش انگار به چیزی ماورایی گره خورده است و آخرین نفس‌هایش را می‌کشد. «لایف» در توضیح این عکس نوشته بود: «پس از ۳ سال مبارزه با ایدز و انگ‌های اجتماعی آن، دیوید کربی دیگر نتوانست به مبارزه ادامه دهد. درحالی‌که پدر، خواهر و خواهرزاده‌اش با درد و رنج کنار او ایستاده بودند، بنیان‌گذار و رهبر ۳۲ ساله بنیاد ایدز در «استافورد» ایالت اوهایو احساس کرد که زندگی‌اش رو به پایان است. دیوید نجوا کرد: «من آماده‌ام»، به زحمت آخرین نفس را فروداد و تسلیم شد.»

ترزه فرر که در آن زمان دانشجوی روزنامه‌نگاری بود، تصویر دلهره‌آور کربی را در بستر مرگ ثبت کرد و این تصویر به‌سرعت به یکی از عکس‌های تأثیرگذار از بیماری ایدز تبدیل شد که تا آن زمان میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان آلوده کرده بود. با انتشار این عکس در مجله «لایف»، گویی وجدان ملی آمریکا درباره این بیماری بیدار شد. با اینکه مردم در آن زمان می‌دانستند که بیماری ایدز درنهایت بیمار را به کام مرگ می‌کشد، بیشتر آن‌ها فقط به‌صورت انتزاعی از اثرات آن اطلاع داشتند، اما پس از آن، اعتراضات به دولت آمریکا درباره شیوه مدیریت بحران ایدز در کشور اوج گرفت.
 
جنجالی که عکس دیوید کربی در آمریکا به راه انداخت، با این اعتراضات پایان نیافت. در سال ۱۹۹۲ برند شناخته‌شده پوشاک «بنتون» که پیش‌تر از تبلیغاتی مناسب با محصولات این شرکت بهره می‌برد، از تصویر مشهور دیوید کربی در بستر مرگ استفاده کرد. استفاده از این عکس با اجازه ترزه فرر و خانواده کربی صورت گرفته بود، اما بسیاری از مردم و نهاد‌ها شرکت «بنتون» را به سوءاستفاده از احساسات مردمی و بیماری ایدز محکوم کردند. در پاسخ به این واکنش‌ها، پدر دیوید کربی به ترزه فرر می‌گوید: «بنتون از ما استفاده نکرد، ما از بنتون استفاده کرده‌ایم. به‌خاطر بنتون عکس تو در سراسر جهان دیده شده است و این همان چیزی است که دیوید‌ می‌خواست.»


تغییر چهره جهانی ایدز با یک عکس!
پدر دیوید کربی، پسرش را در بستر مرگ آرام می‌کند


تغییر چهره جهانی ایدز با یک عکس!
پرستاری بر بالین کربی، بهار ۱۹۹۰
 
 
تغییر چهره جهانی ایدز با یک عکس!
مادر دیوید کربی عکسی از پسرش را پیش از حادشدن اوضاع جسمی او نشان می‌دهد
 
تغییر چهره جهانی ایدز با یک عکس!
دیوید کربی، اوهایو، ۱۹۹۰
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->