گردان‌های قسام خودروی نظامی اشغالگران در شمال نوار غزه را هدف قرار دادند (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) «علی طیب‌نیا» وزارت اقتصاد را نپذیرفت غریب‌آبادی: ایران بر حق غنی‌سازی اورانیوم تأکید دارد تل آویو مدعی ترور جانشین فرمانده یگان ۴۴۰۰ حزب الله شد ارزیابی مثبت گروسی از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا گروسی مذاکرات رم را یک روز مثبت خواند ابراز ناامیدی قطر از روند کُند مذاکرات درباره غزه سخنگوی وزارت امور خارجه در گفت‌وگو با شهرآرانیوز: ترکیب تیم مذاکره‌کننده بر اساس روند مذاکرات و موضوعات دستورکار تنظیم می‌شود فرصتی به دیپلماسی برای منافع کشور آمار شهدای غزه به ۵۱ هزار و ۲۰۱ تن رسید (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) فارن‌پالسی از نیم نگاه آمریکا به ثروت‌های معدنی پاکستان پرده برداشت آیت‌الله علم‌الهدی: موزه دفاع مقدس اولویت نخست برنامه تفریحی‌فرهنگی زائران شود سخنگوی سازمان ملل: بیش از ۲ میلیون نفر در غزه در محاصره رژیم صهیونیستی هستند گزارش یونیسف از وضعیت اسف‌بار بیمارستان‌های کودکان در غزه | شرایط بسیار دشوار است کویت از نتایج دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا استقبال کرد مهاجرانی: دولت از رفع تحریم‌ها و تأمین حقوق ملت استقبال می‌کند امیر خاموشی: هوانیروز برای انجام مأموریت‌های رزمی و پشتیبانی در آمادگی کامل قرار دارد قالیباف قانون اجازه افزایش سهام سرمایه دولت در بانک بین‌المللی ترمیم و شرکت آی‌اف‌سی را ابلاغ کرد هیئتی از حماس با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد کمیسیون امنیت ملی مجلس با حضور عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای، تشکیل جلسه خواهد داد حمایت یک حساب غیررسمی متعلق به بن‌سلمان، ولیعهد عربستان، از ایران و فلسطین تحلیل سی‌ان‌ان از سفر وزیر دفاع عربستان به تهران | ریاض معتقد به غیرقابل پیش‌بینی بودن گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکاست اولین حضور معاون جدید پارلمانی دولت در صحن مجلس شورای اسلامی (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) + فیلم مجلس با مسکوت‌ماندن طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی مخالفت کرد تحلیلگر مسائل سیاسی: حل سریع مشکلات ایران و آمریکا بعید است | نتیجه مذاکرات به رفتار طرف مقابل بستگی دارد یک هواپیمای سبک در «ایلینوی» آمریکا سقوط کرد و ۴ نفر کشته شدند زلنسکی: باوجود اعلام آتش‌بس، روسیه به حملات خود ادامه می‌دهد رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی، مولدسازی را تسریع و بهبود می‌بخشد
سرخط خبرها

حکم حبس خبرنگار چینی مهر تأییدی بر کم‌کاری پکن در برخورد با کروناست؟

  • کد خبر: ۵۴۱۴۹
  • ۰۹ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۲
حکم حبس خبرنگار چینی مهر تأییدی بر کم‌کاری پکن در برخورد با کروناست؟
طبق آنچه در خبرگزاری‌ها منتشر شده است، تاکنون ۸ شهروند چینی به‌دلیل افشای کم‌کاری چین در برخورد با کرونا محاکمه شده‌اند و ۳ شهروندخبرنگار دیگر هم به همین دلیل در انتظار محاکمه هستند.
محبوبه عظیم‌زاده | شهرآرانیوز؛ حالا بیشتر از یک سال از جولان ویروس کرونا در جهان می‌گذرد و همچنان انگشت اتهام اصلی به‌سوی چین نشانه گرفته شده است؛ اینکه دولت چین در اعلام روشن ویروسی که منشأ آن از یکی از شهرهایش بوده اهمال کرده، بر مبنای حقوق شهروندی و جهانی رفتار نکرده و جامعه جهانی را به روزی انداخته است که حالاحالا‌ها باید با این ویروس دست‌به‌گریبان باشد؛ موضعی که بسیاری از کشور‌های غربی هم روی آن پافشاری کردند.
 
اما درمقابل، چین با اطمینان کامل این ادعا‌ها را رد کرد و گفت تمام اطلاعاتی که باید دراختیار جامعه جهانی قرار می‌گرفته، به‌موقع و کامل مخابره شده است. ادعایی که در عمل چندان به چشم نمی‌خورد. طبق آنچه در خبرگزاری‌ها منتشر شده است، تاکنون ۸ شهروند چینی به‌خاطر افشای این موضوع محاکمه شده‌اند و ۳ شهروند خبرنگار دیگر هم به همین دلیل در انتظار محاکمه هستند و مجموعه این اتفاقات، این سوال اساسی را در ذهن خیلی‌ها ایجاد کرده است که اگر مبنا تعامل صادقانه بوده است، پس دلیل این رفتار‌ها چیست؟


۴ سال حبس؛ در انتظار خانم خبرنگار

حدود ۴ ماه پیش بود که خانمی به نام «ژائو لی» که پدرش را به‌دلیل کرونا از دست داده بود، به دادگاه شکایت برد و گفت: «به‌دلیل این مخفی‌کاری، مردم شهر «ووهان» به زندگی عادی خود ادامه دادند و جشن سال نو را طبق معمول برگزار کردند، بدون اینکه اقدام حفاظتی را رعایت کنند. این کار باعث شد پدر من مبتلا شود و جان خود را از دست بدهد.» اتفاقی که باعث شد دادگاه محلی از او بخواهد هم شکایتش را پس بگیرد، هم به‌صورت علنی هیچ حرفی در این زمینه به زبان نیاورد. حالا خبر رسیده است خبرنگاری که در سال گذشته هم‌زمان با آغاز شیوع کرونا در چین گزارش‌هایی منتشر کرده، به ۴ سال زندان محکوم شده است.
 
گزارش‌هایی که با سرعت خیلی زیاد در فضای مجازی پخش شد و توجه عام و خاص و مقامات دولتی چین را حسابی به خودش جلب کرد. این خانم که نامش «ژانگ ژان» است، در گزارش خود به عملکرد ضعیف مسئولان در ووهان اشاره کرده و نوشته بود: «دولت، اطلاعات کافی به مردم نداده و فقط شهر را قرنطینه کرده است. این کار، نقض حقوق بشر است.» دادگاه او در شانگ‌های چین برگزار شد و او درنهایت به جرم برپا کردن غوغا و ایجاد مشکل با گزارشی درباره شیوع بیماری تنفسی واگیردار ناشناخته، محکوم به تحمل حبس شد. حالا وکیل او می‌گوید که او حال چندان مساعدی ندارد و پیش از این در حین بازداشت، به اعتصاب غذا دست زده بود.


تو خود حدیث مفصل بخوان

این حاشیه‌ها به‌جز چین، یقه سازمان جهانی بهداشت را هم گرفت. پیش از این، وقتی دونالد‌ترامپ محکم‌تر از این روز‌ها در جایگاه ریاست‌جمهوری آمریکا قرار گرفته بود، WHO را به این متهم کرد که با اعتماد به اطلاعات و آمار غلط چین، مسبب همه‌گیری بیشتر این ویروس شده است. چین هم در این ماجرا با کنش و واکنش‌هایی که انجام داد، حسابی خودش را در مظان اتهام‌های بیشتر قرار داد.
 
به‌عنوان مثال بد نیست بدانید در سی‌ویکم دسامبر ۲۰۱۹ اداره بهداشت ووهان از ابتلای ۲۷ نفر به یک ویروس جدید خبر داد، اما هم‌زمان با این اتفاق، چند پزشک که پیش‌تر درباره همه‌گیری یک ویروس ناشناخته هشدار داده بودند، دستگیر و بازخواست شدند. یا در اول ژانویه ۲۰۲۰ سازمان جهانی بهداشت، بیانیه‌ای داد و اعلام کرد که تاکنون هیچ نشانه روشنی مبنی‌بر انتقال این ویروس از انسان به انسان مشاهده نشده است که درست سه روز بعد از این بیانیه، هنگ‌کنگ به‌خاطر شیوع این ویروس، شرایط اضطراری اعلام کرد. حالا ظاهرا خودمان باید بخوانیم حدیث مفصل از این مجمل را.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->