تغییر مسیر پرواز تهران- زاهدان- مشهد مذاکرات مزدی کانون بازنشستگان تامین اجتماعی ادامه دارد| مبنای افزایش حقوق کدام قانون است؟ (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) سیلاب به سنگان خواف رسید سلامت روان ایرانی‌ها پایش می‌شود پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم مشاغل ذهنی خطر زوال عقل را کاهش می‌دهند نحوه اضافه کردن دوران سربازی به سوابق بیمه تامین اجتماعی اعلام شد تخلیه برخی از روستا‌های زیرکوه در خراسان‌جنوبی به‌علت سیلاب + عکس (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) فوق‌العاده حقوق معلمان حق‌التدریس از مهر ماه ۲ برابر می‌شود نارضایتی توأمان مردم و متولیان درمان از  تعرفه‌های جدید پزشکی تشکیل باند سرقت پس از آزادی از زندان | دزدی از ده‌ها خودرو پیش‌بینی هواشناسی خراسان رضوی و مشهد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) | تداوم بارندگی‌ها تا شنبه هفته آینده خوراکی‌هایی که موجب کم‌آب شدن پوست می‌شوند تالاب کجی نمکزار نهبندان در خراسان جنوبی، ۳۰ درصد آبگیری شد همه مناطق آلوده به مواد مخدر در مشهد تا پایان سال برچیده می‌شوند اگر ضد آفتاب بزنیم آیا دچار کمبود ویتامین D می‌شویم؟ | بهترین عدد SPF برای ضد آفتاب زمان پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی مشخص شد؟
سرخط خبرها

علت جهش یافتن ویروس کرونا چیست؟

  • کد خبر: ۵۴۹۵۱
  • ۱۶ دی ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۸
علت جهش یافتن ویروس کرونا چیست؟
عضو کمیته علمی کرونا و رییس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی آزمایشگاه مسیح دانشوری به بیان توضیحاتی در خصوص نحوه جهش ویروس پرداخت.

به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا ناجی در خصوص جهش ویروس‌ها گفت: جهش یا موتاسیون در واقع تغییر یک نوکلئوتید به نوکلئوتید دیگر، حذف و یا اضافه شدن آن روی ژنوم است؛ جهش در ذات بیولوژی است و اگر جهش به وجود نمی‌آمد تنوع زیستی نداشتیم و موتاسیون باید اتفاق بیفتد.

وی ادامه داد: برخی از جانوران و به ویژه میکرو ارگانیسم‌ها دارای سیستم‌هایی هستند که جلوی جهش را می‌گیرند و نمی‌گذارند تغییرات ایجاد شود البته نه به این صورت که اصلا ایجاد نشود؛ آن‌ها مکانیسم‌هایی دارند که چنانچه تغییرات بسیار عجیبی اتفاق بیفتد که زیست آن موجود را به خطر بیندازد، آن تغییر را تصحیح ‌کنند.

 

استاد ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه ویروس‌ها جزء میکروارگانیسم‌هایی اند که کمتر توانایی اصلاح ژنومشان را دارند، توضیح داد: هر چند گفته می‌شود کرونا ویروس سیستم‌های اندکی برای اصلاح ژنوم خود دارد، اما به طور کلی ویروس‌ها و به ویژه ویروس‌های دارای RNA، هنگامی که تکثیر پیدا می‌کنند به دلیل نوع تکثیرشان و این موضوع که سیستم‌های تصحیح خطا را ندارند، اشتباهاتی رخ می‌دهد.

رییس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی آزمایشگاه مسیح دانشوری متذکر شد: همه تغییرات برای ویروس به درد بخور نیستند و ممکن است تغییراتی سبب از بین رفتن ویروس شود و تنها تغییراتی در ویروس می‌ماند که زیست آن‌ها را به خطر نیندازد و به آن‌ها مزیت دهد، برای مثال جهشی که در کشور انگلیس در ویروس کرونا رخ داده‌است این امتیاز را به ویروس داده‌ که بتواند که بهتر منتقل شود و یا اینکه شدت بیماری افزایش یابد و این موارد موجب ماندگاری ویروس می‌شوند.
 
منبع: میزان
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->