کاکوتا، غایب بزرگ استقلال مقابل پاختاکور نعمتی سرمربی تیم ملی پاراتیروکمان شد ورود رئال و سیتی به کورس جذب ستاره لورکوزن روبینیو همچنان در زندان مرادمند و فلاح زوج احتمالی خط دفاع استقلال معمای کیه‌زا در لیورپول تراکتور خوب درو نمی‌کند بسکتبالیست‌های ایران راهی قطر شدند (۳ آذر ۱۴۰۳) پرسپولیس فعلاً در قطر ماندگار است طارمی از ترکیب اینتر دور شد جلسه آشتی کنان پروین و قلعه‌نویی! حرف عجیب نیکبخت به قلعه نویی دلیل غیبت کریم باقری در مراسم مادر استیلی سایه استرس قعر همچنان بالای سر فرش درخشش دختران ظفر خراسان در لیگ والیبال نتیجه و ویدئو خلاصه بازی تراکتور و گل گهرسیرجان در جام حذفی (۲ آذر ۱۴۰۳) | حذف ناباورانه شاگردان اسکوچیچ در خانه بررسی عملکرد خراسانی‌ها در لیگ برتر کشتی | طغانی بود، جوان نبود درباره مسابقات تنیس جایزه‌بزرگ آزاد قهرمانی استان خراسان‌رضوی | شلیک‌های باکیفیت روی خاک رس مهرداد محمدی شانسی برای بازگشت ندارد ماشاریپوف، برگ برنده موسیمانه مقابل پاختاکور
سرخط خبرها

داور مشهدی در المپیک توکیو| «ناصری» بدون توقف

  • کد خبر: ۵۵۰۲۰
  • ۱۷ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۷
داور مشهدی در المپیک توکیو| «ناصری» بدون توقف
صحبت های تنها ‌داور بین‌المللی دوچرخه‌سواری مشهد و ایران که یکی از ۶ داور المپیک توکیو ۲۰۲۱ است را بخوانید.
مرتضی اخوان | شهرآرانیوز؛ خبر قطعی‌شدن قضاوت داور مشهدی دوچرخه‌سواری در المپیک پیش‌روی توکیو در‌حالی طی روز‌های گذشته از‌سوی مسئولان هیئت دوچرخه‌سواری خراسان‌رضوی مطرح شده است که پیش‌از‌این نام مجید ناصری، چهره پُر‌آوازه دوچرخه‌سواری خراسان‌رضوی، برای قضاوت در المپیک مطرح بود؛ اما همه‌گیری کرونا و تعویق یک‌ساله این رقابت‌ها تردید‌هایی را در‌خصوص فهرست نهایی داوران دعوت‌شده به این رویداد به وجود آورده بود که در نهایت مشخص شد قاضی مشهدی مورد اعتماد فدراسیون جهانی دوچرخه‌سواری است.
 
مجید ناصری، حالا از طریق وبینار‌ها و کلاس‌های دانش‌افزایی خودش را برای قضاوت در بزرگ‌ترین رویداد ورزشی جهان در رشته دوچرخه‌سواری آماده می‌کند. او در گفتگو با شهرآرا‌ورزشی از بی‌مهری فدراسیون‌نشینان در این مدت و صد‌البته رؤیا‌های بزرگش برای المپیک پیش‌رو می‌گوید.


* مجید ناصری اولین داور ایرانی المپیک در رشته دوچرخه‌سواری است؟

- بله. خوشبختانه این افتخار برای اولین‌بار نصیب من شده است.

 

* شما یک رکاب‌زن حرفه‌ای بودید و سابقه سرمربیگری تیم ملی را هم داشتید. کمی درباره ورودتان به رشته دوچرخه‌سواری و مراحلی که تا‌به‌اینجا طی کردید، بگویید.

- دوچرخه‌سواری را به‌صورت حرفه‌ای از هجده‌سالگی آغاز کردم و سال‌ها عضو تیم ملی بودم. در چندین رشته تا سال‌ها رکورد ایران را در اختیار داشتم و بعد هم مربیگری تیم‌های ملی را داشتم. الان هم که به‌عنوان تنها‌داور بین المللی ایران در رشته دوچرخه‌سواری با فدراسیون جهانی همکاری نزدیکی دارم.

 

* در دوران رکاب‌زنی‌تان در چه رشته‌هایی رکورددار بودید؟

- من هم در بخش جاده و هم در بخش پیست رکاب می‌زدم و سال‌ها رکورددار تعقیبی انفرادی و یک‌کیلومتر سرعت ایران بودم.

 

* در تیم ملی هم به‌عنوان سرمربی سال‌های درخشانی را داشتید...

- همین‌طور است. ما بعد از جنگ، دوچرخه‌سواری‌مان در سطح آسیا و جهان چندان پُرفروغ نبود و در دورانی که هدایت تیم ملی را داشتم، دوچرخه‌سواری ایران با همکاری فدراسیون و تمام نهاد‌ها در سطح آسیا درخشان ظاهر شد. چنان‌که سطح دوچرخه‌سواری ما از آسیا بالاتر رفت و ما به سکو‌های جهانی و المپیک چشم داشتیم. با‌وجود‌این بعد از آنکه دیدم دیگر نمی‌توانم کار‌ها را برنامه‌محور پیش ببرم، از کار مربیگری کنار کشیدم.

 

* و به‌سمت داوری دوچرخه‌سواری رفتید.

- دقیقا. خواستم از فضای دوچرخه‌سواری دور نباشم. این شد که در کلاس‌های داوری بین‌المللی فدراسیون جهانی شرکت کردم و توانستم مدرک بین‌المللی را به دست بیاورم.

 

* چه شد که عطای مربیگری را به لقایش بخشیدید؟

- راستش همیشه مربیگری برای من اولویت اول بود و همین حالا هم جسته‌گریخته به‌صورت خصوصی مربیگری می‌کنم و شاگردانی دارم؛ اما یک زمانی احساس کردم جا‌به‌جایی مسئولان و اعمال‌سلیقه‌ها من را دلسرد کرده است. ترجیح دادم دیگر مربیگری نکنم.

 

* پس دلخور شدید؟

- احساس کردم باید به‌خاطر یکسری اعمال‌سلیقه‌ها و بی‌برنامگی‌ها مدام راه را از اول برویم و این دلسردم کرد؛ البته دوچرخه‌سواری در رگ و خون ما جریان داشت و به همین خاطر به‌سمت داوری رفتم.

 

* همان‌طور که اشاره کردید، شما شاگردان زیادی در دوچرخه‌سواری داشتید. از شاخص‌ترین آن‌ها به چه کسانی می‌توانید اشاره کنید؟

- شاید یکی از شاخص‌ترین آن‌ها که از دوره نوجوانی تا بزرگ‌سالی با او کار کردم، مهدی سهرابی باشد. مهدی سهرابی بیشتر افتخارات بین‌المللی را دارد؛ البته نفرات دیگری، چون ناطقی، جنت و... هم بودند.

 

* برسیم به دعوت بزرگتان برای قضاوت در المپیک توکیو. تاکنون چه مسابقات بزرگی را در سطح بین المللی قضاوت کردید؟

- ۲ دوره رقابت‌های جهانی و چند دوره جام‌جهانی دوچرخه‌سواری را قضاوت کردم. البته در المپیک تاکنون قضاوتی نداشتم، اگرچه در ۲ المپیک به‌عنوان ورزشکار و مربی حاضر بودم.

 

* کدام المپیک‌ها؟

- در المپیک‌۱۹۹۲ بارسلون به‌عنوان ورزشکار حاضر بودم و در المپیک‌۲۰۰۸ پکن هم سرمربی تیم ملی بودم.

 

* در کدام بخش رقابت‌های دوچرخه‌سواری المپیک توکیو قرار است داوری کنید؟

- همان‌طور که می‌دانید، دوچرخه‌سواری با ۴ رشته پیست، جاده، کوهستان و BMX در المپیک حاضر است و یکی از رشته‌های پُرمدال مسابقات تلقی می‌شود. من قرار است به‌همراه ۶ داور دیگر از سراسر جهان و داوران ژاپنی در رشته جاده قضاوت کنم.

 

* الان تا المپیک چه برنامه آمادگی از‌سوی فدراسیون جهانی برای شما تدارک دیده شده است؟

- سمینار‌هایی در طول این مدت به‌صورت مجازی برگزار شده و قرار است هر داور در یک رقابت بین المللی هم تا پیش از المپیک حاضر شود تا سطح آمادگی‌اش را حفظ کند. برای من مسابقات بین‌المللی تور ژاپن در خود کشور میزبان در نظر گرفته شده که قرار است ۲ ماه قبل از المپیک برگزار شود.

 

* ایران در رشته دوچرخه‌سواری المپیک پیش‌رو ورزشکاری هم دارد؟

- متأسفانه فقط یک سهمیه در بخش ورزشکاران به دست آوردیم که آن هم هنوز تکلیف اینکه چه کسی را به مسابقات اعزام کنند، مشخص نیست.

 

* در این مدت از‌سوی هیئت استان و فدراسیون سراغی از شما گرفتند و برنامه حمایتی داشتند؟

- هیئت دوچرخه‌سواری خراسان‌رضوی یکی از هیئت‌های فعال کشور است و در طول این مدت هم خیلی دوستان لطف داشتند و پیگیر احوال ما بودند، اما از فدراسیون خبری نبوده است.

 

* به نظر می‌رسد از فدراسیون دلخورید...

- حقیقت آن است که از فدراسیون توقعی ندارم؛ چون فدراسیون برای ورزشکارانش قدمی برنداشته است. طی چند سال اخیر هیچ حمایتی از ورزشکاران نداشته است، من که دیگر یک داورم! وقتی فدراسیون ما با ورزشکارانش این‌طور برخورد می‌کند، من دیگر نمی‌توانم توقعی داشته باشم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->