جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد مراسم گرامیداشت مقام «کتاب، کتابخوانی و کتابدار» در مشهد برگزار شد (۳۰ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

درباره سووشون (جان پدر کجاستی) جدیدترین اثر همایون شجریان

  • کد خبر: ۵۵۰۲۵
  • ۱۷ دی ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۹
  • ۱
درباره سووشون (جان پدر کجاستی) جدیدترین اثر همایون شجریان
انتشار قطعه سوزناک «سووشون» همایون شجریان با استقبال ایرانی‌ها و افغانستانی‌ها روبه‌رو شد.
محمدناصر حق‌خواه | شهرآرانیوز؛ «خدا رو شکر که هنوز تو رو داریم» این یک نمونه از ده‌ها هزار نظری بود که پای پست آخر همایون شجریان گذاشته شده بود. پستی که در آن شاید برای اولین‌بار همایون یک قطعه کامل هفت‌دقیقه‌ای را همراه با ویدئوموشنی جذاب در بستر اینستاگرام منتشر کرده بود و آن را به دل‌های سوگواری که عزیر خود را از دست داده‌اند، تقدیم کرده بود. پیامد همکاری همایون شجریان و تهمورس پورناظری، با شعری از پوریا سوری رنگ‌وبوی خاصی گرفته بود. جان‌مایه این قطعه سوزناک شاید تأکید روی عبارت «جان پدر کجاستی؟» است، عبارتی که پدر یکی از جان‌باختگان حادثه تروریستی دانشگاه کابل به فرزندش فرستاده بود و برای مدت‌ها به هشتگی در فضای توئیتر و اینستاگرام افغانستان و ایران تبدیل شده بود و حالا همایون آن را با سوزی عمیق اجرا می‌کند.
 
 
درباره «جان پدر کجاستی؟» جدیدترین اثر همایون شجریان
 
 
سوزی که بی‌شک تحت‌تأثیر ازدست‌دادن پدرش، استاد محمدرضا شجریان، بود که نام هنری سیاوش را برای مدت‌ها به‌جای نام اصلی خود به کار می‌برد و انتخاب نام «سووشون» برای این قطعه، این گمان را تقویت می‌کند. «سووشون» آیین کهن در سوگ ازدست‌دادن سیاوش است که سال‌ها در ایران رونق داشته است و هنوز هم در بعضی مناطق کشور گرامی داشته می‌شود. در کنار این ۲ بهانه، یعنی حادثه تروریستی کابل و ازدست‌دادن استاد شجریان، مرگ‌های پرشمار ماه‌های گذشته به‌دلیل گسترش کرونا هم تأثیر زیادی در ایجاد هم‌حسی با این موسیقی داشته است.
 
با گشتی پیرامون نظر‌های مردمی درباره این آهنگ به نکات جالبی می‌رسیم، از حضور پرشمار کاربران افغانستانی که به‌شدت با این قطعه همدل شده‌اند و از همایون شجریان تشکر کرده‌اند، مانند کاربری افغانستانی که نوشته بود: «ما هم‌وطنیم، گرچه مرز‌ها جدایمان کرده باشند.» کاربران ایرانی هم به این نکته اشاره کرده‌اند و از نزدیکی خود با مردم افغانستان و سهیم‌بودن در این غم مشترک نوشته‌اند، مانند کاربری که گفته است: «هم دردی فاخر شما با برادران مظلوم افغانستانی افتخاری برای همه ماست. مرسی از انسانیت و بزرگواریتون آقای شجریان». عده‌ای هم با اشاره به درگذشت استاد شجریان و این قطعه سوزناک که نام پدر در آن بار‌ها تکرار می‌شود، همایون را میراث و یادگار سیاوش موسیقی ایران خوانده‌اند. کاربری نوشته است: «الحق که آقازاده شمایی. این صفت برازنده شماست همایون جان». اما نکته دیگری که باعث واکنش مثبت خیلی از کاربران شده، استفاده از هم‌نوایان ایرانی در این قطعه است.
 
سحر محمدی و دنیا کمالی در این قطعه همایون شجریان را در بخش آوای سوگ همراهی می‌کنند. پیش از این انتشار چند قطعه از همکاری همایون‌شجریان با بعضی هم‌نوایان خارجی این انتقاد را به‌همراه داشت که چرا همایون شجریان از هم‌وطنان خود استفاده نمی‌کند. حال‌وروز این روز‌های مردم دنیا به دلیل گسترش ویروس کرونا و پیامد آن، مردم فارسی‌زبان خاورمیانه چندان خوب نیست. مرهم این حال بد شاید همراهی یک هنرمند مطرح و خواندن برای دل پردرد مخاطبان است، کاری که همایون شجریان به بهترین شکل انجام می‌دهد. شاید بد نباشد به خط اول این یادداشت برگردیم و بگوییم خدا را شکر که هنوز هنرمندی مثل همایون شجریان را داریم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
نجاتی
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۸
0
4
قطعه واقعا سوزناکی است که بسبار تاثیرگزار اجرا شده.
نمی‌دانم که شنیدن آن را توصیه کنم یا نه.. از جان شیرین چگونه می‌توان گذشت.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->