رضاامیرخانی: فهم صنعت نشر شرط لازم برای موفقیت نویسنده است صفحه نخست روزنامه‌های کشور - چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ نقش آفرینی حسین مهری در فیلم کال مارجین ماجرای دستمزدهای میلیاردی بازیگران برنامه مافیا سارا بهرامی با فیلم خاتی در راه جشنواره فیلم فجر + پوستر درگذشت برتران بلیه، کارگردان پیشروی سینمای فرانسه معرفی نامزد‌های تمشک طلایی + اسامی استقلالی‌ها در برنامه ۱۰۰۱ محسن کیایی (۳ بهمن ۱۴۰۳) آزادی ۳۰ زندانی در کرمانشاه با حمایت محسن چاوشی دلیل زخم‌های روی صورت پارسا پیروزفر چیست؟ + عکس رایان گاسلینگ بازیگر قسمت جدید جنگ ستارگان شد رونمایی از کتاب «بسازنفروش‌ها» محمد خسروی‌راد در مشهد + فیلم انتشار نماهنگی دوزبانه به یاد سید حسن نصرالله + فیلم آغاز چهل‌وسومین جشنواره تئاتر فجر با یادمان زنده‌یاد آتیلا پسیانی دبیرعلمی جایزه ادبی جلال آل‌احمد: تنوع آثار ادبی در این دوره نسبت به قبل بیشتر است فیلم کوتاه مورچه نامزد جشنواره پریدریشیا هندوستان شد سریال حضرت اجل، اثر جدید سعید سلطانی هدایت هاشمی با فصل دوم سریال فراری روی آنتن تلویزیون + زمان پخش
سرخط خبرها

درباره سووشون (جان پدر کجاستی) جدیدترین اثر همایون شجریان

  • کد خبر: ۵۵۰۲۵
  • ۱۷ دی ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۹
  • ۱
درباره سووشون (جان پدر کجاستی) جدیدترین اثر همایون شجریان
انتشار قطعه سوزناک «سووشون» همایون شجریان با استقبال ایرانی‌ها و افغانستانی‌ها روبه‌رو شد.
محمدناصر حق‌خواه | شهرآرانیوز؛ «خدا رو شکر که هنوز تو رو داریم» این یک نمونه از ده‌ها هزار نظری بود که پای پست آخر همایون شجریان گذاشته شده بود. پستی که در آن شاید برای اولین‌بار همایون یک قطعه کامل هفت‌دقیقه‌ای را همراه با ویدئوموشنی جذاب در بستر اینستاگرام منتشر کرده بود و آن را به دل‌های سوگواری که عزیر خود را از دست داده‌اند، تقدیم کرده بود. پیامد همکاری همایون شجریان و تهمورس پورناظری، با شعری از پوریا سوری رنگ‌وبوی خاصی گرفته بود. جان‌مایه این قطعه سوزناک شاید تأکید روی عبارت «جان پدر کجاستی؟» است، عبارتی که پدر یکی از جان‌باختگان حادثه تروریستی دانشگاه کابل به فرزندش فرستاده بود و برای مدت‌ها به هشتگی در فضای توئیتر و اینستاگرام افغانستان و ایران تبدیل شده بود و حالا همایون آن را با سوزی عمیق اجرا می‌کند.
 
 
درباره «جان پدر کجاستی؟» جدیدترین اثر همایون شجریان
 
 
سوزی که بی‌شک تحت‌تأثیر ازدست‌دادن پدرش، استاد محمدرضا شجریان، بود که نام هنری سیاوش را برای مدت‌ها به‌جای نام اصلی خود به کار می‌برد و انتخاب نام «سووشون» برای این قطعه، این گمان را تقویت می‌کند. «سووشون» آیین کهن در سوگ ازدست‌دادن سیاوش است که سال‌ها در ایران رونق داشته است و هنوز هم در بعضی مناطق کشور گرامی داشته می‌شود. در کنار این ۲ بهانه، یعنی حادثه تروریستی کابل و ازدست‌دادن استاد شجریان، مرگ‌های پرشمار ماه‌های گذشته به‌دلیل گسترش کرونا هم تأثیر زیادی در ایجاد هم‌حسی با این موسیقی داشته است.
 
با گشتی پیرامون نظر‌های مردمی درباره این آهنگ به نکات جالبی می‌رسیم، از حضور پرشمار کاربران افغانستانی که به‌شدت با این قطعه همدل شده‌اند و از همایون شجریان تشکر کرده‌اند، مانند کاربری افغانستانی که نوشته بود: «ما هم‌وطنیم، گرچه مرز‌ها جدایمان کرده باشند.» کاربران ایرانی هم به این نکته اشاره کرده‌اند و از نزدیکی خود با مردم افغانستان و سهیم‌بودن در این غم مشترک نوشته‌اند، مانند کاربری که گفته است: «هم دردی فاخر شما با برادران مظلوم افغانستانی افتخاری برای همه ماست. مرسی از انسانیت و بزرگواریتون آقای شجریان». عده‌ای هم با اشاره به درگذشت استاد شجریان و این قطعه سوزناک که نام پدر در آن بار‌ها تکرار می‌شود، همایون را میراث و یادگار سیاوش موسیقی ایران خوانده‌اند. کاربری نوشته است: «الحق که آقازاده شمایی. این صفت برازنده شماست همایون جان». اما نکته دیگری که باعث واکنش مثبت خیلی از کاربران شده، استفاده از هم‌نوایان ایرانی در این قطعه است.
 
سحر محمدی و دنیا کمالی در این قطعه همایون شجریان را در بخش آوای سوگ همراهی می‌کنند. پیش از این انتشار چند قطعه از همکاری همایون‌شجریان با بعضی هم‌نوایان خارجی این انتقاد را به‌همراه داشت که چرا همایون شجریان از هم‌وطنان خود استفاده نمی‌کند. حال‌وروز این روز‌های مردم دنیا به دلیل گسترش ویروس کرونا و پیامد آن، مردم فارسی‌زبان خاورمیانه چندان خوب نیست. مرهم این حال بد شاید همراهی یک هنرمند مطرح و خواندن برای دل پردرد مخاطبان است، کاری که همایون شجریان به بهترین شکل انجام می‌دهد. شاید بد نباشد به خط اول این یادداشت برگردیم و بگوییم خدا را شکر که هنوز هنرمندی مثل همایون شجریان را داریم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
نجاتی
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۸
0
4
قطعه واقعا سوزناکی است که بسبار تاثیرگزار اجرا شده.
نمی‌دانم که شنیدن آن را توصیه کنم یا نه.. از جان شیرین چگونه می‌توان گذشت.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->