وقتی «برمودا» رازهای کامران نجف‌زاده را هم افشا می‌کند! تمساح خونی و سال گربه زیر سایه «مست عشق» «لوران کانته» کارگردان فیلم کلاس درگذشت فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون (جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) برگزاری کنگره شعر توس تا نیشابور + جزئیات نگاهی به مضمون بهار در شعر معاصر «پدر قهوه» سریال جدید مهران مدیری در راه شبکه نمایش خانگی چندخطی درباره‌ی کتاب «فلسفه‌ی پیاده‌روی» نوشته‌ی فردریک گرو | بجنبید، منتظرمان هستند! بازگشت بهروز افخمی با «هفت» به تلویزیون + زمان پخش تئاتر کمدی «هشتگ، بچه‌شهرستانی‌ام» روی صحنه می‌رود + پوستر و زمان اجرا انعکاسی از مظلومیت غزه در «خاورمیانه» | گفتگو با احمدرضا عبیدی (ججو) به مناسبت انتشار موزیک ویدئو جدیدش فردوسی و «شاهنامه» در نگاه محمدعلی اسلامی ندوشن «صحبت یار» در نگارخانه فردوسی + عکس اضافه شدن شخصیت «غرغر خان» به باغ شادونه نقد کامل فیلم تلماسه ۲ (Dune 2) | زیبایی و وحشت «پهلوان هرگز نمی‌میرد» و «پهلوان واقعی» در تلویزیون + زمان پخش پرفروش‌ترین سینما‌های کشور در فروردین ۱۴۰۳ |«هویزه» مشهد در جمع پرفروش‌ها ماجرای شکایت صداوسیما از مهران مدیری به کجا رسید؟
سرخط خبرها
چرا باید مسائل فکری را در رسانه ها توسعه دهیم؟

اندیشه ورزی با زبان رسانه

  • کد خبر: ۵۵۲۶۸
  • ۲۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۰
اندیشه ورزی با زبان رسانه
امید حسینی نژاد - روزنامه‌نگار
شاید آن روزی که فضل ا... آل داوود، بدایع نگار آستان قدس، در تیرماه ۱۲۹۹ خورشیدی نخستین شماره مجله «الکمال» را منتشر کرد، انتظار نداشت که پس از گذشت دهه‌های متمادی، روزنامه نگاری در مشهد چنان اوج بگیرد که این شهر شاهد رشد روزنامه‌ها و مجلات متعددی با رویکرد دینی باشد.

نخستین مجله دینی مشهد را او در همین سال با دغدغه توجه به مسائل دینی و فرهنگی منتشر کرد. او در پشت جلد یکی از شماره‌های مجله این گونه نوشت: «برای آنکه این مجله دیانتی، در محیط قدس مشهد رواج یابد که آبروی مجاوران مرقد مطهر امامت به شیوع زندقه و الحاد در پیشگاه امامت ریخته نگردد، انواع امتحانات را در طبع و قطع مجله نمودیم و [به ترصدی که]داشتیم کامیاب نشدیم.»، اما این موضوع سبب نشد تا از پای بنشیند و حتی در راستای تهییج افکار عمومی برای اشتراک مجله، از احادیث و آیه‌های قرآنی بهره می‌گرفت.
 
او با رایزنی با برخی عالمان اسلامی فتوای آن‌ها را برای ترویج مجله اش به دست می‌آورد و با طرح آن در مجله سعی می‌کند با برانگیختن احساسات دینی آن ها، مشترکان را به مساعدت ترغیب کند. اما پس از گذشت مدتی این مجله از انتشار باز ایستاد. محتوای «الکمال» نشان دهنده دغدغه او برای پرداختن به مسائل مذهبی و دینی آن هم در زمانه‌ای بود که جریانات ضددین در مشهد فعالیت‌های زیادی داشتند.


چرایی اندیشه ورزی در روزگار ما

سیر تحول روزنامه نگاری در مشهد با وجود روزنامه‌ها و مجلات معتبری که افراد صاحب نفوذ و صاحب قلم منتشر می‌کردند، بسیار چشمگیر است. دغدغه پرداختن به مسائل دینی در مطبوعات مشهد همیشه جزو موضوعات دسته اول بوده است، زیرا این شهر به دلیل وجود مضجع نورانی امام رضا (ع) همواره با حضور اندیشمندان و علمای اسلامی همراه بوده است. مدارس و مکاتب حوزوی و تأسیس دانشگاه سبب توسعه این مفاهیم در بین شهروندان و نخبگان این شهر شده است.

اما زبان پرداختن به این مسائل در فضای مطبوعات با دیگر عرصه‌ها تفاوت‌های ماهوی دارد. مباحث اندیشه‌ای در مراکز علمی با زبانی تخصصی و آکادمیک در میان دانشجویان و طلاب به بحث و گفتگو گذاشته می‌شود، اما رسالت ما برای رواج این نوع نگاه‌ها در میان مردم چیست؟ شهید مطهری همیشه سعی داشت مباحث تخصصی دینی را با زبانی همه فهم برای مردم تبیین کند. این تلاش‌ها سبب شد آثار گران بهای او در میان اقشار مختلف جامعه رواج پیدا کند.

زبان رسانه نیز در عصر ما توانایی زیادی برای انتقال مفاهیم بین مردم دارد، اما چگونه می‌توانیم تأثیرپذیری زیادی در میان همه اقشار جامعه از پیر تا جوان ایجاد کنیم؟ ما در صفحه اندیشه روزنامه شهرآرا برای رسیدن به همین رسالت و تکلیف تلاش می‌کنیم تا با پرداختن به دغدغه‌های روز جامعه، آن هم از نوع اندیشه ورزانه، بخشی از دغدغه‌های شهروندان را پاسخ دهیم. بدیهی است که وسعت این دغدغه‌ها بسیار زیاد است. گاهی باید از تربیت و مسائل محوری آن گفت و گاهی از مسائل جامعه شناختی و امور دینی روزمره‌ای که همگان با آن سروکار داریم. امید است که بتوانیم در این مسیر قدم‌های بزرگ تری برداریم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->