هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

وقتی همه در پیدایش آلودگی هوا مقصریم

  • کد خبر: ۵۵۲۸۹
  • ۲۲ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۸
وقتی همه در پیدایش آلودگی هوا مقصریم
آلودگی هوا معمولا به آلودگی شیمیایی و در چهارچوب سلامت انسان تعبیر می‌شود، درصورتی‌که امروز پذیرفته شده که آلودگی هوا تأثیراتی فراتر از سلامتی انسان دارد.
محمدمعین وطن خواه  | شهرآرانیوز؛ مدتی است به صورت پیاپی شاهد آلودگی هوا هستیم. آلودگی هوا در کلان شهر‌ها علاوه بر آسیب به محیط زیست، سبب خسارت بر ساختمان‌ها و افزایش بیماری‌های قلبی و تنفسی در میان گروه‌های حساس شده است، آن‌هایی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند یا سالمندان. البته زندگی در کلان شهر‌ها همواره مسائل و مشکلات خاص خود را داشته است. آلودگی هوا، ترافیک شهری، آلودگی صوتی و انبوه ساختمان‌های مرتفع تنها گوشه‌ای از این مسائل و مشکلات هستند. این وضعیت تا چه زمانی ادامه دارد و چگونه می‌توان با آن مقابله کرد؟ پرسشی که پاسخ آن به صراحت در قوانین کشوری هم آمده است که در ادامه به تعدادی از آن‌ها اشاره‌ای می‌کنیم.‌

قانون هوای پاک مصوب ۱۳۹۶

ماده ۲- همه اشخاص، دستگاه‌ها و مؤسسات اعم از دولتی و غیردولتی و دستگاه‌هایی که شمول قانون بر آن‌ها مستلزم ذکر یا تصریح نام است و همه اشخاص مستقر در مناطق آزاد تجاری صنعتی، مناطق ویژه اقتصادی، شهرک‌ها و نواحی صنعتی موظف اند مقررات این قانون را رعایت کنند.
 
ماده ۴- تولید انواع وسایل نقلیه موتوری و واردات آن‌ها مستلزم رعایت حدود مجاز انتشار آلاینده‌های موضوع این قانون، اعلامی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست است.
 
ماده ۷- شهرداری ها، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، وزارتخانه‌ها و سازمان‌های ذی ربط موظف اند نحوه تردد وسایل نقلیه موتوری و سامانه حمل ونقل شهری را به صورتی طراحی و سامان دهی کنند که ضمن کاهش آلودگی هوا، جواب گوی سفر‌های روزانه شهری باشد.
 
ماده ۸- همه اشخاص حقیقی و حقوقی مالک وسایل نقلیه موتوری اعم از سبک، نیمه سنگین، سنگین و موتورسیکلت مکلف اند وسایل نقلیه خود را پس از رسیدن به سن فرسودگی از رده خارج کنند و مسئولیت خود را از این جهت، نزد یکی از مؤسسات بیمه داخلی تحت نظارت بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران بیمه کنند.

شهرداری‌ها در کاهش آلودگی هوا چه نقشی دارند؟

توسعه سیستم حمل ونقل عمومی و ترغیب شهروندان به استفاده از ناوگان حمل ونقل عمومی
 
توسعه و نوسازی ناوگان اتوبوس رانی شهری
 
الزام معاینه فنی خودرو‌ها و نظارت بر عبور و مرور کامیون‌ها و موتورسیکلت‌ها
 
نظارت مستمر بر فعالیت واحد‌های صنعتی سطح شهر
 
الزام سازندگان خودرو به رعایت آخرین استاندارد‌های زیست محیطی
 
توسعه سیستم‌های مدیریت هوشمند ترافیک (ITS)
 
گسترش فضای سبز در مناطق مختلف شهر‌ها
 
کاهش سفر‌های درون شهری از طریق توسعه خدمات دولت الکترونیک

نقش شهروندان در کاهش آلودگی هوا

توصیه می‌شود تا حد امکان از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید.
 
با مراجعه به مراکز معاینه فنی از ایمنی و سلامت خودرو شخصی خود اطمینان یابید.
 
ساکنان مجتمع‌های مسکونی می‌توانند برای رفتن به محل کار خود از خودرو‌های اشتراکی استفاده کنند.
 
با رعایت این نکات، به حقوق شهروندی افراد جامعه احترام بگذاریم.
 
با کاهش تردد خودرو شخصی، به سلامت محیط زیست کمک کنیم.
 
در روز‌های تعطیل، اگر به تفرجگاه‌ها و ییلاقات شهر سفر کردیم، زباله هایمان را در محیط زیست رها نکنیم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->