جزئیاتی از ضربات ایران به رژیم صهیونیستی در جنگ ۱۲ روزه عراقچی به تاجیکستان سفر می‌کند (۷ مرداد ۱۴۰۴) عبدالرضا داوری به ۶ ماه حبس و شلاق محکوم شد؟ توضیحات سخنگوی دولت درباره تعطیلی یک هفته‌ای (۷ مرداد ۱۴۰۴) برقراری نخستین پرواز مستقیم مسافربری کره شمالی به روسیه (۷ مرداد ۱۴۰۴) رژیم صهیونیستی برای توافق با حماس ضرب‌الاجل تعیین می‌کند نیرو‌های قسد با ارتش سوریه ادغام می‌شود اعتراف ترامپ به قحطی گسترده در غزه وزیر امور خارجه: برای مذاکرات هنوز چیز خاصی تنظیم نشده است تأکید رادان بر آمادگی نیروی انتظامی برای برقراری نظم و امنیت آخرین وضعیت شکایت قوه قضائیه از نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی حضور رئیس جمهور در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رئیس مجلس شورای اسلامی: محاکمه جنایتکاران جنگی رژیم صهیونیستی مطالبه‌ عمومی است شمار شهدای جنگ در غزه از مرز ۶۰ هزار نفر فراتر رفت سخنگوی کرملین: ایران، چین و کره شمالی متحدان ما هستند دادستانی تهران علیه طراح کاریکاتور توهین‌آمیز اعلام جرم کرد نمایش پوستر «نازیسم قرن ۲۱ را متوقف کنید» در نشست ابتکاری ایران در ژنو روزنامه سعودی: اسرائیل به دنبال تسلیم کردن کشور‌های منطقه است آیت الله علم الهدی: هیچ قلبی، پاک‌تر و آماده‌تر از قلب یک نوجوان برای درک حقیقت نیست | اربعین؛ مدرسه تربیت نسل آینده در مسیر سیدالشهدا (ع) رهبر معظم انقلاب: جمهوری اسلامی استحکام بی‌نظیر پایه‌های نظام و کشور خود را به دنیا نشان داد + فیلم کامل بیانات عقب نشینی تلویحی پزشکیان از لایحه فضای مجازی بدهکاری ۶ هزار میلیارد تومانی بیمارستان‌های دولتی به یک شرکت سرمایه‌گذاری دارو حضور عضو فراکسیون زنان مجلس در همایش بین‌المللی «روز اسلامی مقابله با خشونت علیه زنان» در بغداد رادان: پایش مرز‌ها در اربعین با پهپاد و دیگر وسایل هوشمند انجام می‌شود زیان ۹۳ میلیارد دلاری تغییرات اقلیمی برای آمریکا در نیمه نخست سال ۲۰۲۵ عارف: در حال گذار از صنعت وابسته به ملی هستیم
سرخط خبرها

تاوان دوئل ترامپ با پرنده آبی

  • کد خبر: ۵۵۳۸۵
  • ۲۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۰
تاوان دوئل ترامپ با پرنده آبی
از حساب توئیتر ترامپ حالا فقط یک اسم باقی مانده است که آن هم به دردی نمی‌خورد. نه از عکس پروفایلش خبری است و نه از توئیت هایش، توئیت‌هایی که یا با اعتمادبه نفس تمام از جایگاه ریاست جمهوری آمریکا آن‌ها را بارگذاری می‌کرد.
محبوبه عظیم زاده | شهرآرانیوز؛ از حساب توئیتر او حالا فقط یک اسم باقی مانده است که آن هم به دردی نمی‌خورد. نه از عکس پروفایلش خبری است و نه از توئیت هایش، توئیت‌هایی که یا با اعتمادبه نفس تمام از جایگاه ریاست جمهوری آمریکا آن‌ها را بارگذاری می‌کرد یا برخی اوقات آن‌ها را با کپس لاک روشن می‌نوشت تا مثلا نشان دهد خیلی عصبانی است! حالا بعد از همه تنش‌هایی که حضور ترامپ در خود کشور آمریکا و حتی در عرصه بین الملل ایجاد کرده است به ویژه بعد از شکست سختی که در انتخابات ۲۰۲۰ متحمل شد، توئیتر اعلام کرد که حساب کاربری دونالد‌ترامپ را برای همیشه مسدود کرده است. حسابی که بیشتر از ۸۸ میلیون دنبال کننده داشت و در همه مدت ریاست جمهوری ترامپ اصلی‌ترین راه ارتباطی او با مخاطبانش بود.


شبکه‌های اجتماعی؛ رها یا کنترل شده؟

بعد از این اتفاق ترامپ هم ساکت ننشست. او به حساب کاربری ریاست جمهوری آمریکا آمد و نوشت توئیتر نمی‌تواند او را ساکت کند. توئیتر هم دوباره دست به کار شد و پست ترامپ را پاک کرد. ترامپ دوباره از طریق حساب کاربری ستادش وارد شد و همان پست را بارگذاری کرد. این بار هم توئیتر این حساب کاربری را به حالت تعلیق درآورد.
 
در این میان، نزدیکان و هم فکران ترامپ هم از اقدامات توئیتر بی نصیب نماندند. این شبکه اجتماعی حساب کاربری مایکل فلن، مشاور امنیت ملی سابق دونالد ترامپ، و سیندی پاول، وکیل حامی او، را هم بست که دلیل آن هم مطرح کردن و ترویج تئوری توطئه درباره تقلب در انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر بوده است. اتفاقی که واکنش‌های زیادی را به دنبال داشت و صحبت‌های زیادی را با محور بررسی این اقدام و درست یا غلط بودن آن از سوی یک شبکه اجتماعی به وجود آورد.
 
یکی از فعالان رسانه و کارشناسان حوزه ارتباطات دراین باره نوشته بود: «همیشه درباره رها و بدون کنترل بودن شبکه‌های اجتماعی نگرانی‌هایی وجود داشت، اما بسته شدن حساب توئیتری ترامپ نشان داد هر خبر جعلی یا مطلب توهین آمیزی در شبکه‌های اجتماعی قابل انتشار نیست.»


این رشته سر دراز دارد

کل کل ترامپ و توئیتر سر درازی دارد و پیش از این بار‌ها اتفاق افتاده است. ماه می‌بود که توئیتر به دنبال انتشار خبر‌های گمراه کننده درباره همه گیری کرونا، امکان راست‌آزمایی توئیت‌ها را فراهم کرده بود. ۲۶ ماه می، ترامپ که به نظر شکست سنگینی را در انتخابات پیش رو برای خود پیش بینی می‌کرد، در توئیتی نوشت رأی دادن از طریق پستی تقلب گسترده‌ای را در انتخابات به دنبال خواهد داشت: «صندوق‌های رأی به سرقت خواهند رفت، برگه‌های رأی جعل و حتی به طور غیرقانونی چاپ و به طور جعلی امضا می‌شوند.» توئیتر هم برمبنای اینکه صحبت‌های ترامپ یک ادعای غیرمستند است، به توئیت او اخطاری اضافه کرد و با این کار درواقع امکان راستی آزمایی آن را فراهم کرد، به صورتی که کاربران بتوانند با مراجعه به لینک‌های پیوند داده شده، اطلاعات بیشتر و دقیق تری را درباره حرف‌هایی که ترامپ بیان کرده بود به دست بیاورند.
 
فراهم کردن این امکان و الصاق برچسب گمراه کننده چیزی بود که حسابی فریاد ترامپ را بلند کرد. حدود ۴ ماه بعد هم ترامپ در توئیتر خود از این نوشت که شبکه‌های اجتماعی نظر‌های جمهوری خواهان را سانسور می‌کنند، در صورتی که به صحبت‌های طیف مخالف کاری ندارند، یعنی درست در زمانی که توئیتر حساب کاربری الکس جونز، یکی دیگر از حامیان ترامپ، را مسدود کرده بود.


با پست ومقام یا بی پست ومقام، مسئله این است

توئیتر البته اقدامی را که حالا عملی کرده است، در روز‌های آغازین ماه نوامبر به ترامپ گوشزد کرده بود، اینکه در صورت شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری، حساب کاربری ویژه او بسته خواهد شد. اتفاقی که دلیل آن از سوی توئیتر نقض مکرر قوانین توئیتر و نوشتن توئیت‌هایی با محتوای گمراه کننده بود. بد نیست بدانید طبق سازوکاری که توئیتر برای کاربرانش در نظر دارد، صاحب حساب کاربری اگر سیاست مدار و دارای پست ومقام مهمی باشد و توئیت‌های جنجالی بزند، صرفا برچسب راستی آزمایی می‌گیرد تا کاربران خودشان از طریق لینک‌های موجود اطلاعات دقیق تری را کسب کنند.
 
اما برای سیاست مداران بدون پست ومقام گزینه اصلی و اولیه حذف همیشگی حساب کاربری است. بنا به گفته‌های سخنگوی توئیتر، براساس قوانین و سیاست گذاری‌های این شبکه، توئیت‌هایی که ترامپ و هم فکران او در این مدت بارگذاری می‌کردند، چون نشان دهنده رفتار‌های خطرناکی بوده و منجر به آسیب و ضرر می‌شده است و همچنین به دلیل اینکه ظرفیت داشته اند دوباره به خشونت رو بیاورند، به صورت دائمی مسدود شده اند.


خوش حال مثل هیلاری کلینتون

بسته شدن حساب کاربری ترامپ واکنش‌های زیادی به دنبال داشت. هیلاری کلینتون، رقیب پیشین ترامپ برای به دست گرفتن سکان ریاست جمهوری آمریکا، توئیت قدیمی خود در سال ۲۰۱۶ را که خواستار حذف حساب کاربری توئیتر ترامپ شده بود، دوباره بازنشر کرد و ابراز خوش حالی خودش را از این اتفاق بعد از ۵ سال با گذاشتن یک تیک آبی در کنار آن نشان داد. پسر دونالد ترامپ هم در توئیتی نوشت: «ما درحال زندگی کردن در ۱۹۸۴ جورج اورول هستیم.
 
آزادی بیان دیگر در آمریکا وجود ندارد.» واکنش‌های مردمی هم به این قضیه کم نبود. کاربری نوشته بود: «اینجاست که شاعر می‌گه از در می‌ره بیرون از پنجره می‌آد تو.» کاربر دیگری هم به توئیت کلینتون اشاره کرده بود و نوشت: «فکر نکنم الان هیچ کس مثل هیلاری کلینتون خوش حال باشه.» در این میان کاربرانی هم بودند که معتقد بودند ترامپ در عرصه جدال با توئیتر و برای بازپس گیری قدرتش همچنان می‌جنگد و دوباره از طریقی دیگر وارد صحنه می‌شود تا سرانجام، حرف هایش را به گوش اندک هوادارنش در آمریکا برساند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->