فیلم قاتل وحشی، ساخته حمید نعمت‌الله به جشنواره فجر می‌رود؟ برنامه کنسرت خوانندگان پاپ در زمستان ۱۴۰۳ بهنوش طباطبایی و حامد بهداد با «گیس» به جشنواره فجر می‌روند ویدئو | منصور ضابطیان در «آپارات» میزبان ستارگان دوران مدرن می‌شود ویدئو | بخش هایی از گفتگوی جنجالی محمدحسین مهدویان با هوشنگ گلمکانی حادثه در تنکابن | یادی از مرحوم منوچهر حامدی خراسانی، بازیگر سینما و تلویزیون تمدید مهلت ارسال اثر به نوزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر به نام مادر | مروری بر مشهورترین مادر‌های سینمای پس از انقلاب اسلامی بومیان جزیره سی پی یو آموزش داستان نویسی | شکل مولکول‌های جهان (بخش اول) همه چیز درباره فیلم گلادیاتور ۲ + بازیگران و خلاصه داستان نقش‌آفرینی کیانو ریوز و جیم کری در یک فیلم کارگردان فیلم ۱۰۰ ثانیه‌ای ردپا: پیام انسانی، رمز موفقیت در جشنواره‌های جهانی است اسکار سینمای اسپانیا نامزدهای خود را معرفی کرد برج میلاد، کاخ چهل و سومین جشنواره فیلم فجر شد
سرخط خبرها

نخستین عکسی که از یک انسان گرفته شد

  • کد خبر: ۵۵۳۹۴
  • ۲۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۸
نخستین عکسی که از یک انسان گرفته شد
عکاسی در ذهن ما معمولا فرایندی درلحظه و فوری، ثبت شده است. یک عکس، درواقع تکه‌ای یخ‌زده از زمان، آن هم در کسری از ثانیه است. اما داستان این عکس کاملا متفاوت است. ثبت این تصویر خیلی بیشتر از آنچه تصور کنید، زمان برده است. ب
هدی جاودانی | شهرآرانیوز - عکاسی در ذهن ما معمولا فرایندی درلحظه و فوری، ثبت شده است. یک عکس، درواقع تکه‌ای یخ‌زده از زمان، آن هم در کسری از ثانیه است. اما داستان این عکس کاملا متفاوت است. ثبت این تصویر خیلی بیشتر از آنچه تصور کنید، زمان برده است. به گوشه سمت چپ پایین تصویر نگاه کنید. مردی در پیاده‌رو ایستاده است و درحال برق انداختن کفش خود است. این مرد و این قاب، اولین عکس شناخته‌شده تاریخ است که انسانی را به تصویر می‌کشد. عکس را لوئیس داگر، عکاس و مخترع فرانسوی، در سال ۱۸۳۸ در پاریس گرفته است.

شاید فکر کنید که این مرد، تنها انسان حاضر در صحنه عکاسی بوده است. اما به احتمال زیاد، زمانی که داگر قصد کرده است از این صحنه عکاسی کند، خیابان پر بوده است از رفت‌وآمد عابران و کالسکه‌ها و اسب‌هایشان. ازآنجایی‌که نوردهی این عکس حدودا ۱۰ دقیقه به طول انجامیده است، به‌نظر باقی حاضران در صحنه، آن‌قدر با سرعت درحال حرکت بوده‌اند که به‌وضوح در تصویر ثبت نشده‌اند.

فقط مردی که ایستاده و پایش را بلند کرده است تا کفشش را تمیز کند، موفق شده است در این اتفاق تاریخی، حضور داشته باشد. مرد در آن لحظه حتی تصورش را هم نمی‌کرده است که توقف ۱۰ دقیقه‌ای‌اش، این‌چنین تاریخ‌ساز شود. مردی متعلق به دو قرن پیش در میانه خیابانی شلوغ در دل پاریس، چرا باید برای تمیز کردن کفش خود این مقدار وقت بگذارد؟ در آن لحظه به چه چیز فکر می‌کرده است؟ چه مقصد مهمی را در پیش داشته است؟

اختراع عکاسی، نیازمند بود که فناوری‌های مختلف گردهم بیایند و مانند تکه‌های یک جورچین، کنار یکدیگر قرار بگیرند. یکی از این اجزا، دوربین تاریکخانه‌ای بود. هنرمندان بسیاری، ازجمله یوهانس فرمیر، نقاش مشهور هلندی، تصاویر این دوربین‌ها را اساس نقاشی‌های خود قرار داده بودند. تصاویر دوربین‌های تاریکخانه‌ای درواقع، نمایشی معکوس از واقعیت بود؛ انگار کسی خود را در آینه ببیند.

اولین کسی که با دوربین‌های تاریکخانه‌ای عکس گرفت، ژوزف‌نیسه‌فور نیپس، مخترع فرانسوی، بود. او با استفاده از سنگ آهک لیتوگرافی که با بیتومن، ماده‌ای حساس به نور، پوشانده شده بود، توانست اولین عکس خود را به ثبت برساند. تخمین زده شده است که نوردهی اولین عکس‌های نیپس، بین ۸ تا ۲۴ ساعت تمام، طول کشیده است.
لوئیس داگر، در سال ۱۸۳۷ توانست با استفاده از یک صفحه نقره‌ای که در معرض بخار ید قرار گرفته بود، اولین عکس خود را ثبت کند. او این روش عکاسی را داگرئوتایپ یا داگرئوتیپ نامید. داگر ابتدا با این روش، تصاویری از اشیا ثبت کرد. مجسمه‌ها و لوازم کارگاه داگر، جزو اولین جزئیاتی است که در اولین عکس‌های تاریخ به ثبت رسیده است.

در سال ۱۸۳۸ حوالی همین روزها، داگر تصمیم می‌گیرد دوربین تاریکخانه‌ای‌اش را رو به خیابان تنظیم کند و تصویر مردی که کفشش را برق می‌اندازد، به ثبت برساند. منظره روبه‌روی داگر، یکی از خیابان‌های مشهور پاریس است با محیط مدرن، پر از فروشگاه‌ها و کافه‌ها و سالن‌های تئاتر و رفت‌وآمد عابران. بولوار دوتمپل پاریس، به قتلگاه نیز شهرت داشت، زیرا ساکنان آن، صحنه‌های قتل بسیاری را آنجا به چشم دیده بودند. بنابراین، مختصات مکانی ثبت تصویر نیز به‌نظر برای ثبت در تاریخ، شایستگی لازم را داشته است.
 

منبع: Medium
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->