نقره به بالاترین رقم ۱۳ سال گذشته رسید ابزار جدید پیش‌فروش ارز رونمایی شد بورس درجا زد | افت شدید ارزش معاملات خُرد (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) فروش نان کنجدی در نانوایی‌های مشهد و خراسان رضوی با دستگاه نانینو | قیمت گندم از شنبه ۲۴ خرداد تغییر می‌کند بازار طلای مشهد راکد است | سرمایه‌گذاران بازار طلا منتظر اخبار سیاسی هستند (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) جزئیاتی تازه از نیروگاه‌های خورشیدی خانگی | خرید برق خانگی سبز ۳۷۰۰ تومان صدور سند رسمی ۲ هزار هکتار از اراضی منطقه آزاد تجاری دوغارون (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) رئیس کل بانک مرکزی: تامین مالی ۳ میلیارد دلاری از طریق بازار پیش‌فروش ارز قیمت نهایی کارخانه‌ای محصولات ایران خودرو ویژه خردادماه ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول وزارت صمت افزایش قیمت ایران خودرو را رد کرد مجوز واردات خودرو از محل ارز اشخاص خارج از کشور صادر شد (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) رشد شدید قیمت محصولات ایران خودرو در بازار امروز (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) + جدول قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) | نوسان دلار در کانال ۸۲ هزار تومان بانک جهانی: بهبود رشد اقتصادی ایران در دو سال آینده اطلاعیه جدید ایران‌خودرو درباره قیمت جدید محصولاتش (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) قیمت جهانی طلا در بازار امروز (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | مسیر طلای جهانی تغییر کرد جهش قیمت طلا در مشهد (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) رشد ۲ برابری درآمدهای مالیاتی نسبت به درآمد‌های نفتی مدیر کل صمت خراسان رضوی: یکی از محور‌های مهم در بخش صنعت، کیفیت کالا‌های تولیدی است ۹۵ میلیارد تومان برای دیه فوت‌شدگان بندر رجایی پرداخت شد | ارزیابی خسارات باربری هنوز ادامه دارد حذف ۳۵۰ میلیون حساب بانکی منجر به افزایش شفافیت مالی می‌شود قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) | خربزه مشهدی به بازار آمد عملیات برداشت جو از اراضی شهرستان مشهد آغاز شد (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) رشد ۷۰ درصدی قیمت برنج ایرانی طی یک سال ویدئو | اختلاف قیمت ۲۰۰ هزار تومانی لوبیا چیتی در بازار و فروشگاه‌ افزایش قیمت محصولات ایران خودرو بالاخره رسمی شد (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) +جزئیات مهم‌ترین اخبار بورسی کدال (سه‌شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ثبت چک در سامانه صیاد الزامی نیست

  • کد خبر: ۵۵۵۵۶
  • ۲۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۰
ثبت چک در سامانه صیاد الزامی نیست
معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی گفت: قانون جدید چک ناظر به اقدامات پیشگیرانه است و در نظر دارد فرایندها به گونه‌ای باشد که امکان صدور چک بلامحل کمتر شود. اجباری‌شدن ثبت چک در سامانه صیاد منوط به فرهنگ‌سازی در این زمینه است. آشنایی بیشتر مردم با این سامانه کمک می‌کند تا بتوانیم به صورت روان‌تر قانون را در موعدی که مصوبه ستاد ملی کرونا تعیین کرده است، اجرا کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز، معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی گفت: دلیل اختیاری بودن روند ثبت چک در سامانه صیاد فرهنگ‌سازی لازم در این باره است تا مردم با این سامانه بیشتر آشنا شوند و بتوانیم به صورت روان‌تر قانون را در موعدی که مصوبه ستاد ملی کرونا تعیین کرده است، اجرا کنیم.

آمنه نادعلی زاده ضمن تأکید بر اختیاری بودن ثبت چک در سامانه صیاد اعلام کرد: قانون جدید چک ناظر به اقدامات پیشگیرانه است و از مرحله تخصیص دسته چک به مشتری تا زمانی که صدور چک اتفاق می‌افتد در نظر دارد فرایندها به گونه‌ای باشد که امکان صدور چک بلامحل کمتر شود.  

وی افزود: در آینده ثبت سیستمی در این قانون اجباری خواهد شد، یعنی صادرکننده چک ملزم است در کنار اینکه چکی را صادر می‌کند و فیزیک را تهیه می‌کند، پس از آن اطلاعاتی را که بر روی فیزیک چک درج کرده است شامل مبلغ، تاریخ و هویت‌گیرنده چک را در سامانه صیاد وارد کند و گیرنده نیز باید چکی را بدون ثبت الکترونیک دریافت نکند.  

معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی اظهار داشت: گیرنده چک ضروری است فیزیک چک را با اطلاعات الکترونیکی تطبیق دهد و در صورت تطابق اطلاعات می‌تواند مراتب تأیید خود را در سامانه اعلام کند و در صورتی که تطابق نداشته باشد، می‌تواند مراتب عدم تأیید خود را اعلام کند و صادرکننده نیز متوجه می شود که این چک از نظر گیرنده مورد تأیید نیست. گیرنده همچنین می‌تواند دلایل عدم تأیید خود را مشخص کند مانند اینکه مبلغ یا تاریخ تطابق ندارد و هویت گیرنده به درستی ثبت نشده است.

وی خاطرنشان کرد: سامانه صیاد ۱۵ سرویس و ارائه خدمت دارد و آنچه مورد بحث ماست، خدمات «ثبت»، «تأیید»، «انتقال» و «استعلام» است که از طریق برنامک‌های موبایلی نیز در اختیار مردم قرار گرفته است.

نادعلی‌زاده گفت: یکی از خدماتی که در سامانه صیاد پیش‌بینی شده است، صدور چک ضمانت است که کلیه فرایندها در این سرویس در نظر گرفته شده است، البته اکنون این خدمت در برنامه‌های موبایلی فعال نشده است.

معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی اظهار داشت: از ابتدای سال ۱۴۰۰ کلیه سرویس ها و فرایندهایی که در سامانه صیاد درخصوص قانون جدید چک وجود دارد، همگی به صورت اجرایی و عملیاتی درخواهد آمد. در سال ۱۴۰۰ چک‌های جدیدی روانه بازار می‌شود و حتی رنگ این چک‌ها نیز تغییر می‌کند و مردم به لحاظ بصری این تمایز را احساس کنند.
 
وی با بیان اینکه اکنون چک‌های قدیمی به روال سابق پذیرش و پردازش می‌شود و خللی در این امر بدون ثبت سیستمی ایجاد نمی شود، افزود: البته بانک مرکزی تصمیم دارد که چک‌ها را جمع آوری کند، اما مهلت زمانی مناسب را در اختیار مشتریان قرار می‌دهد که مشکلی رخ ندهد.

نادعلی‌زاده با اشاره به اینکه اکنون هر کس که دسته چک قدیمی دارد می‌تواند آن را در وجه حامل صادر کند و مشکلی از این باب وجود ندارد، خاطرنشان کرد: چک‌های صیادی فعلی دارای شناسه ۱۶ رقمی و با رنگ سبز و صورتی هستند و قابلیت ثبت در سامانه صیاد را دارد و مردم می‌توانند به صورت اختیاری چک را در برنامه‌های موبایلی ثبت کنند.

نادعلی‌زاده با تاکید بر اینکه قانون جدید نگاهی سیستمی و با محوریت فناوری دارد و براین اساس می تواند به کاهش جعل چک کمک کند، گفت: در قانون جدید اگر فردی چک برگشتی داشته باشد، تمام حساب‌هایش به میزان کسری موجودی مسدود می‌شود و دیگر نمی‌تواند ضمانتنامه بانکی دریافت کند و دسته چک جدید به وی تخصیص داده نمی‌شود یا حتی در فرایند اعطای تسهیلات فرد دچار مشکل می‌شود.

عبدالناصر همتی، رییس بانک مرکزی روز گذشته اعلام کرد: قانون اصلاح قانون چک دارای ابعاد مختلفی است، با توجه به فرصتی که بانک مرکزی و سیستم بانکی برای اجرای آن در اختیار داشتند اما زمان اجرای آن به طول انجامید و ایجاد زیرساخت های آن زمان بر بود.

وی اظهار داشت: مجلس حق دارد که پیگیری کند به چه دلیل اجرای قانون جدید چک به موقع اجرا نشده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->