وزیر صنعت، معدن و تجارت با وزیر انرژی عمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) ۷۰درصد کارگران نسخه قرارداد ندارند وزیر نیرو: تابستان ۱۴۰۴ قطعی برق نخواهیم داشت بی‌برقی، ۲۵۰ همت خسارت به بخش صنعت وارد کرد طرح جدید مرکز آمار ایران برای محاسبه دقیق تعداد زائران در مشهد | دلیل اختلاف در آمار برخی شاخص‌ها مثل تورم چیست؟ + فیلم نرخ سکه از مرز ۶۰ میلیون تومان عبور کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) تکلیف پوشش بیمه موتورسواران در روز‌های بارانی به کجا رسید؟ ۱۲۵ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران معامله شد مجلس با کاهش مبلغ وام ساخت مسکن به ۶۵۰ میلیون تومان مخالفت کرد عرضه اولیه یک شرکت مشهدی در بورس، دوشنبه آینده (۸ بهمن ۱۴۰۳) | حسابمان را برای عرضه اولیه «محتشم» چقدر شارژ کنیم؟ تاثیر نظافت صنعتی بر افزایش بهداشت و ایمنی محیط کار و کارکنان بیش از پنج هزار و ۸۰۰ تن گوشت تنظیم‌بازار در خراسان رضوی توزیع شد تهرانی‌ها ۲برابر الگو، مصرف آب دارند | هر تهرانی در شبانه‌روز، ۲۵۰ لیتر آب مصرف می‌کند لزوم همکاری دولت در ساخت مسکن کارگری افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان گران‌تر شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ بهمن ۱۴۰۳) | ساینا ۴۷۷ میلیون تومان رقم تخفیف نمایشگاه‌های بهاره امسال مشخص شد | برگزاری نمایشگاه بهاره از ۱۰ تا ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ دلار وارد کانال ۸۳ هزار تومان شد | جهش طلا به کانال ۵.۵ میلیون تومان (۴ بهمن ۱۴۰۳) صادرات ۴۹۳ هزار تن محصولات کشاورزی خراسان رضوی به کشور‌های خارجی رشد طلا در سایه تعرفه‌گذاری‌های جدید ترامپ با حذف ارز نیمایی، ارز مسافرتی با چه نرخی عرضه می‌شود؟ ویدئو | قیمت دلاری مسکن با لحاظ «افت قدرت خرید دلار» چقدر است؟ ناترازی انرژی تولیدات کاشی و سرامیک را کاهش داده است کاهش ارزش گمرکی ۱۰مدل خودرو وارداتی | خودروهای خارجی ارزان می‌شوند؟ نبض ناموزون صنعت در آذر ۱۴۰۳ | تولید کاهش یافت فعالان اقتصادی مشهد و خراسان رضوی، میزبان معاون وزیر امور خارجه | تأکید بر ضرورت جدایی اقتصاد و تجارت از تحولات سیاسی قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۴ بهمن ۱۴۰۳) | لیموشیرین در میادین تره‌بار مشهد کیلویی ۲۵ هزار تومان قانون ثبت مالکیت معنوی راه را برای سودجویان باز گذاشته است
سرخط خبرها

چرا روند قیمتی سهام پدیده شاندیز که بعد از انتخاب بازارگردان هم رو به کاهش است؟

  • کد خبر: ۵۵۸۲۰
  • ۲۵ دی ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۳
  • ۱
چرا روند قیمتی سهام پدیده شاندیز که بعد از انتخاب بازارگردان هم رو به کاهش است؟
هرچند مسئولان شرکت پدیده‌شاندیز وعده داده بودند با شروع فعالیت بازارگردان، روند کاهشی قیمت گشان متوقف می‌شود، این مسئله نه‌تن‌ها محقق نشد، بلکه همچنان روند ریزش قیمت این سهام در فرابورس ادامه دارد.
محسن موسوی‌زاده | شهرآرانیوز؛ هرچند مسئولان شرکت پدیده‌شاندیز وعده داده بودند با شروع فعالیت بازارگردان، روند کاهشی قیمت گشان متوقف می‌شود، این مسئله نه‌تن‌ها محقق نشد، بلکه همچنان روند ریزش قیمت این سهام در فرابورس ادامه دارد. بر این اساس درحالی‌که هر سهم «گشان» پدیده‌شاندیز بعد از عرضه دوباره در فرابورس با ۷هزارو۸۰۰تومان کشف قیمت شد، دیروز قیمت این سهم به ۵ هزارو ۲۸۷ تومان کاهش یافت. بعد از انتشار دو خبر انتخاب بازارگردان و افزایش سرمایه احتمالی بعد از انتشار صورت‌های مالی شش‌ماهه شرکت پدیده، نماد گشان در روز ۱۶ دی سبزپوش شد. ارزش معاملات این نماد در این روز به ۲۰۷میلیارد تومان رسید؛ رقمی که در مقایسه با روز‌های پیشین، افزایش چندبرابری داشت.

در همین روز قدرت خریداران نماد گشان بیش از فروشندگان شد، زیرا هر خریدار به‌طور میانگین ۴۶میلیون تومان سهم خریده بود و ازسوی دیگر، هر فروشنده حدود ۳۸میلیون تومان سهم در بازار عرضه کرده بود، با این حال این رونق، پایدار نماند و در روز بعد از آن، صف‌های فروش به بازار گشان برگشت. افزایش صف‌های فروش گشان سبب شده است در روز‌های گذشته برخی سهام‌داران در این‌باره پیامک‎‌هایی به شهرآرا ارسال کنند.
یکی از سهام‌داران نوشته است: «واقعا باید متاسف بود برای سهام‌داران حقوقی گشان که از آذرماه، این سهام صف فروش را تجربه می‌کند.» دیگری این‌گونه گلایه کرده است: «پدیده، وعده بهبود ارزش گشان را با معرفی بازارگردان داده بود، اما در عمل، هر روز شاهد صف فروش و قفل بودن سهم هستیم».


گلایه از انفعال حقوقی‌ها

مهدی بهشتی، یکی از نماینده‎‌های سهام‌داران پدیده، در گفتگو با خبرنگار ما، با انتقاد از روند کاهشی قیمت گشان گفت: درحالی‌که در زمان بازگشایی اول سهام گشان، قیمت این سهام ۱۴ هزار تومان بود، بهبود وضعیت بازار سبب شد که ارزش این سهام به ۲۹ هزار تومان برسد. البته در همان زمان به‌دلیل اینکه سهام با قیمت سال ۹۳ باز شده بود، خیلی‎‌ها پیش‌بینی می‌کردند که ارزش گشان ظرفیت رسیدن به ۵۰ هزار تومان را هم دارد.

وی افزود: بعد از تغییر یافتن میزان سرمایه و افزایش تعداد سهام گشان، این سهام با قیمت ۷ هزارو ۸۰۰ تومان بازگشایی شد. بعد از این بازگشایی، ارزش سهام در بیشتر روز‌ها منفی بود و همین مسئله سبب شده است که ارزش قیمت واقعی گشان اکنون به حدود همان ۱۴ هزار تومانی که در بهار امسال بازگشایی شد، برسد.
وی با بیان اینکه شناوری سهام گشان زیاد است، گفت: در این وضعیت، اگر سهام‌داران حقوقی ورود پیدا کنند، می‌توانند به شناور بودن سهام خاتمه بدهند، اما درعمل چنین اتفاقی نمی‌افتد.
 
هم‌اکنون سهام‌داران حقوقی گشان با رفتار‌های منفعل خود، سبب تشدید ریزش ارزش گشان شده‌اند، از این‌رو باید اقدامی صورت بگیرد تا آن‎‌ها حضور فعالی در بازار داشته باشند. بهشتی با بیان اینکه انتظار می‌رود تبلیغات برای بهبود برند پدیده در سطح وسیعی صورت بگیرد، گفت: تبلیغات منفی سال‎‌های گذشته، ذهنیت مردم را منفی کرده و سبب تشدید صف‎‌های فروش شده است. اگر تبلیغات مثبتی درباره پدیده انجام شود، می‌تواند به بهبود ارزش گشان کمک کند.


اصلاحات هیجانی؛ دلیل ریزش گشان

یک کارشناس بازار سرمایه درباره دلیل ریزش قیمت گشان به شهرآرا گفت: در برهه‌ای از زمان، گشان بسته شده بود و ارزش آن به میزان سهم‌های دیگر اصلاح نشد. این سهام از زمان بازگشایی تاکنون حدود ۵۰ درصد ریزش قیمتی داشته است؛ البته بیشتر سهم‌های بازار بین ۵۵ تا ۷۵ درصد ریزش قیمت داشته‌اند. قاسم صادقی افزود: به‌نظر می‌رسد گشان تا ۶۰ درصد اصلاح قیمتی داشته باشد و بعد از آن قیمتش افزایش می‌یابد. وی بیان کرد: درواقع برای کاهش ارزش گشان، دلیل بنیادینی که مربوط به شرکت پدیده باشد، وجود ندارد و تنها دلیل ریزش قیمت این سهام، اصلاحات هیجانی بازار است.


کاهش ۵۰ درصدی ارزش گشان از تابستان

یک کارشناس بازار سرمایه نیز که تمایلی به ذکر نام خود ندارد، در گفتگو با شهرآرا، رشد ارزش گشان در ۱۶ دی را با فعالیت بازارگردان بی‌ارتباط دانست و گفت: در روز ۱۶ دی، بناگاه ۳۵ میلیون سهم گشان به ارزش بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان در بازار خریداری و بلافاصله در ۱۷ دی، همین مقدار سهم در بازار عرضه شد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که هیچ‌گاه بازارگردان در یک روز ۳۵ میلیون سهم خریداری نمی‌کند.

وی مدعی شد: این حجم خریدوفروش ارتباطی به فعالیت بازارگردان پدیده نداشته و سرمایه‌ای از بیرون به بازار تزریق و سپس جمع‌آوری شده است. وی با بیان اینکه ارزش سهام گشان از تابستان تاکنون، بیش از ۵۰ درصد ریزش داشته است، گفت: هرچند سهام‌داران پدیده امیدوار بودند که با فعالیت بازارگردان، ارزش سهام گشان رشد کند، بازارگردان در عمل فعالیت چندانی برای حفظ ارزش سهام گشان نکرده است و اگر هم خریدی داشته است، در حد همان حداقل معاملات روزانه تعیین‌شده که ۳۰۰ هزار سهم است، در بازار مداخله کرده است.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: به‌عنوان مثال دیروز درحالی‌که صف عرضه گشان به ۱۳ میلیون رسیده بود، بازارگردان فقط ۳۰۰ هزار سهم گشان را جمع‌آوری کرد که این رقم نسبت‌به سهام عرضه‌شده، اندک و ناچیز است.

همچنین وی درباره پیش‌بینی قیمت ارزش گشان در روز‌های آینده گفت: باتوجه‌به روند رشد عرضه، پیش‌بینی می‌شود در روز‌های کاری آینده، قیمت گشان به زیر ۵ هزار تومان سقوط کند.
پیگیری‌های خبرنگار ما برای ارتباط با مسئولان شرکت پدیده‌شاندیز بی‌نتیجه ماند. همچنین تماس ما با بازارگردان شرکت پدیده، «صندوق سرمایه‌گذاری اختصاصی بازارگردانی امید ایرانیان»، به یک پاسخ کوتاه و البته غیررسمی انجامید، آن‌هم پاسخی که تأکید شد بهتر است درج نشود. در این تماس گفته شد که «ما براساس قانون، تعهداتی را که عهده‌دار شده‌ایم، انجام می‌دهیم. تعهد ما حداقل خرید روزانه ۳۰۰ هزار سهم است.»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Ireland
۱۲:۰۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۵
0
0
با دعوا گوییم نمیشه با خنده میگوییم نمیشه با گریه می گوییم نمیشه با التماس میگوییم نمیشه دیگه راهی نمانده
جز اینکه خودمان را بکشیم که این هم نمیشه آقا ما بخاطر این پدیده که الهی ناپدید بشه زندگیمون رو باختیم الان
جز آه و افسوس ثروتی نداریم گرچه تمام ثروت ما آن زمان
۱۳ ملیون بود اما دیگر همان هم نداریم الان هم که می‌خواهیم سهاممون رو بفروشیم نمیشه این پیام یقیناً دردی را گفت که سهامداران این شرکت هم دارند آقا همه چیزمون رو گرفتید آیا نفسمون رو هم میخواهید بگیرید
بابا خیلی حسودید بذارید مردم هم سود ببرند این همه
سود میبرید حالا مردم هم یك اندک سود هم در کنار شما می‌برند مگر چه میشود
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->