دانلود قسمت بیست‌ودوم (آخر) سریال پایتخت ۷ + تماشای آنلاین آیا فصل هشتم سریال پایتخت ساخته می‌شود؟ + جزئیات پسر اوس موسی (روحانی سریال پایتخت)، الگویی خوب برای معرفی یک طلبه سریال پایتخت ۷ در کدام بیمارستان مشهد ضبط شد؟ + جزئیات و فیلم آلبوم عشق و نفرت علیرضا شیرین فرد، منتشر شد صدات میاد، اما خودت کجایی؟ | یادی از مرحوم محمدعلی بهمنی، غزل‌سرای فقید معاصر حجت اشرف‌زاده در نیشابور روی صحنه می‌رود (۲۸ و ۲۹ فروردین ۱۴۰۴) مدیر باشگاه فیلم «رویش»: گام بعدی، تولید فیلم سینمایی است فقط زبان برایمان مانده است | گفت وگو با نجیب بارور، شاعر افغانستانی، درباره نسبت سیاست و فرهنگ در افغانستان برگزاری هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی با حضور ۳۲ گروه فردین معصومی مهمان جدید برنامه ۱۰۰۱ محسن کیایی + زمان پخش پخش رایگان سریال‌های جدید از پلتفرم استارنت نمایش آثار جعفر پناهی در جشنواره سیدنی مدیرکل جدید هنر‌های نمایشی چه کسی است؟ آخرین اخبار از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران زمان پخش قسمت آخر سریال پایتخت ۷
سرخط خبرها

دست‌نویسی کهن از کتاب «فضایل فاطمه (س)» حاکم نیشابوری

  • کد خبر: ۵۵۸۳۳
  • ۲۵ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۵
دست‌نویسی کهن از کتاب «فضایل فاطمه (س)» حاکم نیشابوری
«فضایل فاطمة الزهرا علی‌ها السلام»، عنوان رساله‌ای ارزشمند و پربهاست که نزدیک به ۱۰ قرن ونیم از زمان تدوین آن می‌گذرد. این رساله که در شمار متون حدیثی قرار دارد، از آثار قلمی محدث سترگ خراسان، حاکم نیشابوری، متوفای ۴۰۵ قمری است.
حسینی نژاد | شهرآرانیوز - «فضایل فاطمة الزهرا علی‌ها السلام»، عنوان رساله‌ای ارزشمند و پربهاست که نزدیک به ۱۰ قرن ونیم از زمان تدوین آن می‌گذرد. این رساله که در شمار متون حدیثی قرار دارد، از آثار قلمی محدث سترگ خراسان، حاکم نیشابوری، متوفای ۴۰۵ قمری است. وی در این رساله حدود ۲۳۰ حدیث، مشتمل بر شمه‌ای از احادیث مناقب فاطمه، سیدة نساءالعالمین سلام ا... علیها، را باز نموده است. مهم‌ترین سند حاکم در این کتاب، روایاتی است که از مشایخ خود نقل کرده است، اما گاه به نقل از منابع مکتوب نیز می‌پردازد.

محمد بن عبدا... نیشابوری، شهرت یافته به ابوعبدا...، حاکم نیشابوری، محدث برجسته، فقیه شافعی ایرانی سده چهارم قمری بود.
 
او به تصوف نیز گرایش داشت و حدیث آموزی را نزد بزرگان نیشابور آغاز کرد و به مرو، بخارا، ری، همدان، بغداد، کوفه و مکه سفر کرد. حاکم نیشابورى در بیان فضایل امام (ع) کوتاهى نکرده است و مواردى مانند حدیث «طیر»، حدیث «من کنت مولاه فهذا على مولاه» و حدیث قال رسول ا... (ص): «لعلى علیه السلام لایحبک الا مؤمن و لایبغضک الا منافق»، از او نقل شده است. آن گونه که از مصادر ترجمه حیات حاکم و نیز منابع کتاب شناسی برمی آید، در صحت اسناد این رساله به حاکم، هیچ سخنی روا نیست.

فضای کلی رساله حاضر، براساس ذکر شماری از احادیث حاکی از برخی فضایل سیدة نساءالعالمین، حضرت صدیقه کبری، فاطمه زهرا (س) بنیان نهاده شده است. وی در ابتدای رساله از اهل آن روزگار که بغض خاندان مکرم نبوی را وسیله قرب به حاکمان ساخته و از این رو سخنانی ناشایست درباره آن خاندان مکرم بر زبان رانده اند، به تلخی یاد می‌کند.

این دست نویس گران سنگ و گویا منحصربه فرد در سال ۵۸۸ قمری استنساخ شده است و اینک در ضمن مجموعه‌ای به شماره ۵۵HK.۹۵۰ در کتابخانه عمومی ۱۹ می (کتابخانه غازی سابق) در شهر صامسون ترکیه نگهداری می‌شود.
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->