ماجرای خوانندگی سفیر کره جنوبی در ایران مهران مدیری به دیدار اکبر زنجان‌پور رفت (۱۵ آبان ۱۴۰۳) ساخت بزرگ‌ترین استودیوی تولید مجازی آسیا در ایران سید محمدرضا طاهری، شاگرد استاد شهریار، درگذشت (۱۵ آبان ۱۴۰۳) + علت بازگشت «سیدبشیر حسینی» به تلویزیون با «داستان شد» جایزه ادبی گنکور به «کمال داوود» نویسنده فرانسوی ـ الجزایری رسید تصاویر نعیمه نظام‌دوست در سریال «لالایی» در باب اهمیت شناسنامه هویتی خراسان رضوی صحبت‌های مدیر شبکه نسیم درباره بازدید میلیونی «بگو بخند» پخش فصل جدید «پانتولیگ» با اجرای محمدرضا گلزار اعلام زمان خاک‌سپاری «محمدحسین عطارچیان»، خوش‌نویس پیشکسوت بازیگران «گلادیاتور ۲» در ژاپن پژمان بازغی با «ترانه‌ای عاشقانه برایم بخوان» در موزه سینما دلیل خداحافظی جشنواره برلین از رسانه اجتماعی ایکس چیست؟ سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی: نفوذ فرهنگ بیگانه با ارتقای آگاهی‌های عمومی و ترویج اخلاق ایرانی‌اسلامی تدبیر می‌شود نبرد یک «سیاه‌ماهی» در دل میراثی کهن | درباره فیلم کوتاه مشهدی که به سومین جشنواره میراث فرهنگی شیراز راه یافته است
سرخط خبرها

حضرت فاطمه‌زهرا (س) «مقام محمود» و «حق شفاعت» دارد

  • کد خبر: ۵۴۰۲۴
  • ۰۸ دی ۱۳۹۹ - ۱۸:۱۵
حضرت فاطمه‌زهرا (س) «مقام محمود» و «حق شفاعت» دارد
حجت‌الاسلام محمدرضا جواهری - عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی
بهترین منبع برای شناخت شخصیت و امتیاز‌های حضرت‌فاطمه (س) گفتار و رفتار پدر بزرگوارش پیامبرخدا (ص) و فرزندان بزرگوارش امامان‌معصوم (ع) است. پیامبرخدا (ص) بار‌ها در وصف دخترش سخن گفته و زوایای پنهان شخصیت الهی این بانوی برگزیده خدای متعال را برای جهانیان روشن نموده است. باید فاطمه‌شناسی را در مکتب پیامبراعظم (ص) آموخت و از آن درس گرفت.
 
پیامبرخدا (ص) در حدیثی در وصف فاطمه‌زهرا (س) فرموده است: «ای فاطمه! بشارت و مژده بادت! برای تو در پیشگاه خدا مقام شایسته‌ای است که در آن مقام برای دوستان و شیعیانت شفاعت می‌کنی، پس شفاعت تو پذیرفته می‌شود!» پیامبرخدا (ص) در این حدیث به فاطمه‌زهرا (س) بشارت و مژده و خبر مسرت‌بخش و شادی‌افزا داده است؛ خبری که پاره‌ای از شخصیت پاره تن پیامبرخدا (ص) را نمایان می‌سازد؛ بشارتی که هم حضرت‌فاطمه (س) و هم پیروانش را شادمان می‌کند. به‌حکم این حدیث نبوی، فاطمه (س) صاحب «مقام محمود» است و براساس آن دارای «حق شفاعت» است و شفاعت او در پیشگاه خدای سبحان پذیرفته می‌شود.

«مقام محمود» مقام بسیار بزرگ و ارزشمند الهی است و داشتن این مقام آثار و برکات بزرگی دارد که یکی از ابعاد این مقام، کسب حق شفاعت است. به‌حکم قرآن، پیامبرخدا (ص) از «مقام محمود» برخوردار است. (سوره اسرا، آیه ۷۹) در این حدیث، کسانی که سزاوار شفاعت حضرت‌فاطمه‌زهرا (س) هستند، معرفی شده‌اند. شفاعت فاطمی برای ۲ عنوان و ۲ گروه جاری است؛ محبان و شیعیان. محبان دوستداران حضرت‌فاطمه (س) هستند که به آن حضرت مهر و محبت می‌ورزند و ایشان را دوست می‌دارند و علاقه دارند از سیره فاطمی در زندگی بهره ببرند.
 
شیعیان آن دوستانی‌اند که حضرت‌فاطمه (س) را منصوب از سوی خدا و برگزیده الهی و معصوم و دارای علم لدنی می‌دانند که اطاعت ایشان بر همگان واجب است. شیعه به‌معنای پیرو است. شیعیان فاطمه (س) کسانی‌اند که فراتر از محبت قلبی، در گفتار و رفتار همواره از ایشان پیروی می‌کنند و امرونهی آن‌حضرت را بادقت می‌شناسند و رعایت می‌کنند و در زندگانی آنان هیچ قول و فعل مخالف احکام و قوانین الهی وجود ندارد؛ بنابراین درجه شیعه بالاتر از محب است و محب عام است و شیعه مفهوم دقیق خاصی دارد. به‌حکم این حدیث نبوی، هم محب فاطمه و هم شیعه فاطمی از مقام محمود و حق شفاعت حضرت‌فاطمه (س) بهره‌مند خواهند شد؛ شفاعتی که رد نمی‌شود و موجب سعادت اخروی و بهشتی‌شدن آنان می‌شود.

«مقام محمود» نزد خداوند مقام بسیار بزرگ و نمایانگر شخصیت الهی حضرت فاطمه (س) است، چون مقام پسندیده در پیشگاه خداوند بالاترین مقام‌ها در مراتب و درجات معنوی است. درون این مقام الهی حق شفاعت جای دارد، چون شفاعت بدون اذن خداوند امکان ندارد. شفاعت فاطمی با اذن پروردگار است و محبان و شیعیان را فرامی‌گیرد و پذیرفته می‌شود. این حقیقت را پیامبرخدا (ص) با عنوان بشارت خطاب به حضرت‌فاطمه‌زهرا (س) اظهار کرده است. خوشا به‌حال محبان و شیعیان حضرت‌فاطمه (س) و رهروان این بانوی بزرگوار که به سعادت دنیوی و اخروی می‌رسند. باید جایگاه و مقام الهی فاطمه (س) را از زبان پیامبرخدا (ص) شنید و فاطمه (س) را شناخت و او را سرمشق زندگی و اسوه قرار داد و از حق شفاعت برخوردار شد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->