نماینده ایران در سازمان ملل: اسرائیل خطرناک‌ترین تهدید علیه صلح در منطقه است ناتو سامانه دفاع موشکی پاتریوت را در اوکراین مستقر می‌کند پیام رهبر معظم انقلاب به خانواده شهید سلامی ابلاغ شد وزیر دفاع: پاسخی قاطع به آمریکا و رژیم صهیونی دادیم و حالا نوبت دیگران است اظهارات نتانیاهو درباره حمله اسرائیل به سوریه سرلشکر حاتمی در دیدار با فرمانده کل سپاه: ارتش و سپاه دوشادوش هم برای امنیت و اقتدار ایران تلاش می‌کنند سرباز اسرائیلی و یک معلم به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شدند تکذیب ادعای اختلاط بنزین با آب در قزوین طی سفر رئیس جمهور وزیر اطلاعات: رژیم صهیونیستی باید با راهبرد تهاجم در درون خودش روبه‌رو شود نیروهای زمینی اسرائیل در ۱۰ کیلومتری دمشق (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۲ نفر در گرجستان به‌اتهام فروش اورانیوم کمیسیون حقوقی مجلس از پارلمان‌های ۴۴ کشور خواست برای تحریم اسرائیل قانون‌گذاری کنند ارزیابی جدید رسانه‌های آمریکایی از نتایج حملات تجاوزکارانه به تاسیسات هسته‌ای ایران تسلیت سخنگوی وزارت امور خارجه درپی حادثه آتش‌سوزی در شهر الکوت عراق ویدیو | واکنش طنزپردازان آمریکایی به آبروریزی که ترامپ در جشن قهرمانی چلسی به بار آورد تأکید سرلشکر پاکپور بر آمادگی رزمندگان سپاه برای تکرار ضربه به دشمن در دیدار فرمانده کل ارتش حمایت مجلس از وزارت ورزش برای درخواست تعلیق اسرائیل از رئیس فیفا دیلی‌صباح از تمایل ترکیه برای تقویت قابلیت‌های دفاعی سوریه خبر داد بن گویر: افتخار می‌کنم که اسیران فلسطینی را از غذا محروم کردم رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، ویتکاف و گروسی آیت‌الله علم‌الهدی: برنامه‌ریزی هدفمند، راهکار سامان‌دهی مدیریت کشور است گزارش سازمان ملل از وضعیت فاجعه‌بار کودکان در غزه روایت منابع محلی از هرج‌ومرج در سویداء | هزاران نفر آواره شده و اجساد در خیابان‌ها افتاده‌اند ویدئو | اعتراف خشم‌آلود شبکه اینترنشنال به موفقیت حملات موشکی ایران؛ اقدام تهران «کثیف» بود! کارخانه تیتانیوم کهنوج با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس‌جمهور افتتاح شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) محسنی اژه‌ای: مطالبات رهبری در استیفای حق ملت ایران در جنگ ۱۲ روزه را مجدانه پیگیری می‌کنیم سخنگوی وزارت خارجه: نظم جهانی با سکوت و معیار‌های دوگانه در برابر ظلم و بی‌عدالتی فروریخت
سرخط خبرها

واکنش‌ها به آغاز تولید اورانیوم فلزی در ایران

  • کد خبر: ۵۶۰۸۲
  • ۲۹ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۶
واکنش‌ها به آغاز تولید اورانیوم فلزی در ایران
سه کشور اروپایی عضو برجام یعنی انگلیس، فرانسه و آلمان، روز شنبه ۲۷‌دی، با صدور بیانیه‌ای که یک نسخه از آن در تارنمای وزارت امور خارجه انگلیس منتشر شد، در واکنش به آغاز فرایند تولید اورانیوم فلزی توسط ایران، اعلام کردند که توجیه معتبری برای استفاده از اورانیوم فلزی توسط ایران وجود ندارد.
به گزارش شهرآرانیوز؛ سه کشور اروپایی عضو برجام یعنی انگلیس، فرانسه و آلمان، روز شنبه ۲۷‌دی، با صدور بیانیه‌ای که یک نسخه از آن در تارنمای وزارت امور خارجه انگلیس منتشر شد، در واکنش به آغاز فرایند تولید اورانیوم فلزی توسط ایران، اعلام کردند که توجیه معتبری برای استفاده از اورانیوم فلزی توسط ایران وجود ندارد.
 
این بیانیه با طرح این ادعا که تولید اورانیوم فلزی به‌طور بالقوه می‌تواند پیامد‌های نظامی داشته باشد، بدون اشاره‌به بی عملی‌های اروپایی‌ها نسبت‌به تعهدات برجامی خود افزود: ایران، وفق برنامه جامع اقدام مشترک، متعهد است که به مدت ۱۵‌سال درگیر تولید اورانیوم فلزی و فعالیت‌های تحقیق و توسعه در این زمینه نشود. تروئیکا (انگلیس، فرانسه و آلمان) از ایران خواسته‌است که «اگر نسبت به حفظ برجام جدی است، این فعالیت‌ها را متوقف کند و بدون فوت وقت به تعهداتش ذیل برجام بازگردد.»
 
بیانیه تروئیکای اروپایی در شرایطی صادر شده است که کاظم غریب‌آبادی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌های بین‌المللی در وین، روز چهارشنبه ۲۴‌دی‌ماه اعلام کرد که فعالیت تحقیق و توسعه برای طراحی نوع ارتقا‌یافته سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران، آغاز شد. غریب‌آبادی با اشاره‌به اینکه مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی با انتشار گزارشی، موضوع را به اطلاع کشور‌های عضو رسانده است، گفت: این فعالیت در سه مرحله انجام می‌گیرد و در مرحله اول آن، اورانیوم فلزی با استفاده از اورانیوم طبیعی تولید می‌شود. وی همچنین با اشاره به اینکه برنامه ایران از دو سال قبل به اطلاع آژانس رسیده است، گفت: این اقدام، از لحاظ فنی، ایران را در ردیف کشور‌های پیشرو در تولید سوخت‌های جدید قرار خواهد داد. همه این مراحل به اطلاع آژانس رسیده است و می‌رسد و بازرسان آژانس نیز سه روز قبل، از کارخانه تولید صفحه سوخت بازدید کردند.

با‌این‌حال، سازمان انرژی اتمی ایران در بیانیه‌ای در پاسخ به بیانیه سه کشور اروپایی بیان کرد: موضوع کارخانه تولید اورانیوم فلزی مندرج در ماده‌۴ «قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از حقوق ملت ایران» که مجلس، سازمان انرژی اتمی را نسبت به آن‌ها موظف کرده و موضوع تولید سوخت پیشرفته برای استفاده در رآکتور تحقیقاتی تهران، دو موضوع کاملا متفاوت است. این سازمان هنوز اطلاعات پرسشنامه طراحی کارخانه اورانیوم فلزی موضوع ماده ۴ قانون بین‌المللی انرژی اتمی را به آژانس ارائه نکرده است که البته پس از انجام تمهیدات لازم و در زمان مقتضی و مهلت تعیین‌شده در قانون، این اقدام انجام خواهد شد. برنامه تولید سوخت پیشرفته همان‌طور‌که در گزارش اخیر آژانس آمده، نخستین‌بار بیش از دو سال پیش به آژانس ارائه شده و در این مدت نیز در چند مرحله، اطلاعات تکمیلی و نهایتا اطلاعات پرسشنامه طراحی به آژانس ارسال شده است.
 
این بیانیه خاطرنشان کرد: ضمنا یادآوری می‌کند که در اوایل دهه‌۸۰ طی گزارشی که در آن زمان به آژانس ارائه شد تحقیق و توسعه درباره تولید اورانیوم فلزی برای مصارف صلح آمیز و متعارف در حد مقدماتی و به میزان اندک با موفقیت انجام شده بود. توضیح اینکه در فرایند تولید سوخت پیشرفته اورانیوم فلزی یک محصول میانی است که در فرایند تولید بدون توقف در این مرحله، بلافاصله سوخت پیشرفته تولید می‌شود. همچنین این بیانیه اظهار امیدواری کرد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با پرهیز از ذکر جزئیات غیرضروری در گزارش‌های خود، از بروز زمینه‌های سوء تفاهم جلوگیری کند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->