واکنش سفارت ایران به اتهام‌زنی‌های هلند ترامپ: مذاکرات هسته‌ای برای توافق با ایران به‌خوبی پیش می‌رود شمار شهدای امروز غزه به ۶۱ نفر رسید (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر ورزش عراق به زیارت حرم امام‌رضا(ع) مشرف شد بیانیه فراکسیون نمایندگان اهل سنت درباره اهانت از رسانه ملی منتظر جنگ میان هند و پاکستان باشیم؟ | فرصت ۴۸ ساعته هند به اتباع پاکستان فرانسه: آماده ادامه گفت‌و‌گو‌ها با تهران هستیم رهبر انقلاب: مردم غزه و لبنان با ایستادگی خود در خط ائمه کار می‌کنند + ویدئو مهم‌ترین موضوعات مطرح شده در نشست اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس و فرماندهان فراجا دیدار چهارجانبه ایران، چین و روسیه با گروسی در خصوص وضعیت برنامه هسته‌ای ایران اعلام آمادگی عراقچی برای سفر به پاریس، برلین و لندن تحقیق و تفحص از بانک مرکزی در دستورکار مجلس| یک بانک خصوصی، عامل شکل‌گیری ۳۵ درصد از تورم کشور امیر سرتیپ صباحی‌فرد و سردار حاجی‌زاده از مواضع پدافندیِ نطنز و خنداب بازدید کردند ارتش چین برای هشدار به ناوشکن آمریکایی، نیروهای هوایی و دریایی اش را اعزام کرد جزئیاتی از دیدار وزرای امور خارجه ایران و چین در پکن جزئیات پرونده «کرسنت» از سوی پورمحمدی اعلام شد یورش هوایی روسیه به کی یف اوکراین با ۹ کشته و ۷۰ زخمی اژه ای: ایران، میزبان بیست‌و‌یکمین نشست قضایی کشورهای عضو سازمان شانگهای خواهد بود ترامپ از احتمال دیدار خود با پوتین خبر داد اولین مراسم هولوکاست بدون حضور نتانیاهو| پهپاد ناشناس سرنگون شد معاون وزیر کشور: اعطای فوق‌العاده خاص کارکنان شهرداری‌ها تصویب شد وزیر کشور در مشهد: ایجاد سازمان ملی مهاجرت موجب یکپارچگی مدیریتی می‌شود+ویدئو ترامپ: مذاکرات با چین برای توافق عادلانه خوب پیش می‌رود وزیر کشور وارد مشهد شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) عراقچی: تلاش‌های رژیم اسرائیل برای منحرف کردن دیپلماسی کاملاً واضح است سردار رحمان علیدوست، رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه: شانس توافق با آمریکا وجود دارد گروسی: ایران در رابطه با مذاکرات هسته‌ای جدی است
سرخط خبرها

واکنش‌ها به آغاز تولید اورانیوم فلزی در ایران

  • کد خبر: ۵۶۰۸۲
  • ۲۹ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۶
واکنش‌ها به آغاز تولید اورانیوم فلزی در ایران
سه کشور اروپایی عضو برجام یعنی انگلیس، فرانسه و آلمان، روز شنبه ۲۷‌دی، با صدور بیانیه‌ای که یک نسخه از آن در تارنمای وزارت امور خارجه انگلیس منتشر شد، در واکنش به آغاز فرایند تولید اورانیوم فلزی توسط ایران، اعلام کردند که توجیه معتبری برای استفاده از اورانیوم فلزی توسط ایران وجود ندارد.
به گزارش شهرآرانیوز؛ سه کشور اروپایی عضو برجام یعنی انگلیس، فرانسه و آلمان، روز شنبه ۲۷‌دی، با صدور بیانیه‌ای که یک نسخه از آن در تارنمای وزارت امور خارجه انگلیس منتشر شد، در واکنش به آغاز فرایند تولید اورانیوم فلزی توسط ایران، اعلام کردند که توجیه معتبری برای استفاده از اورانیوم فلزی توسط ایران وجود ندارد.
 
این بیانیه با طرح این ادعا که تولید اورانیوم فلزی به‌طور بالقوه می‌تواند پیامد‌های نظامی داشته باشد، بدون اشاره‌به بی عملی‌های اروپایی‌ها نسبت‌به تعهدات برجامی خود افزود: ایران، وفق برنامه جامع اقدام مشترک، متعهد است که به مدت ۱۵‌سال درگیر تولید اورانیوم فلزی و فعالیت‌های تحقیق و توسعه در این زمینه نشود. تروئیکا (انگلیس، فرانسه و آلمان) از ایران خواسته‌است که «اگر نسبت به حفظ برجام جدی است، این فعالیت‌ها را متوقف کند و بدون فوت وقت به تعهداتش ذیل برجام بازگردد.»
 
بیانیه تروئیکای اروپایی در شرایطی صادر شده است که کاظم غریب‌آبادی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌های بین‌المللی در وین، روز چهارشنبه ۲۴‌دی‌ماه اعلام کرد که فعالیت تحقیق و توسعه برای طراحی نوع ارتقا‌یافته سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران، آغاز شد. غریب‌آبادی با اشاره‌به اینکه مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی با انتشار گزارشی، موضوع را به اطلاع کشور‌های عضو رسانده است، گفت: این فعالیت در سه مرحله انجام می‌گیرد و در مرحله اول آن، اورانیوم فلزی با استفاده از اورانیوم طبیعی تولید می‌شود. وی همچنین با اشاره به اینکه برنامه ایران از دو سال قبل به اطلاع آژانس رسیده است، گفت: این اقدام، از لحاظ فنی، ایران را در ردیف کشور‌های پیشرو در تولید سوخت‌های جدید قرار خواهد داد. همه این مراحل به اطلاع آژانس رسیده است و می‌رسد و بازرسان آژانس نیز سه روز قبل، از کارخانه تولید صفحه سوخت بازدید کردند.

با‌این‌حال، سازمان انرژی اتمی ایران در بیانیه‌ای در پاسخ به بیانیه سه کشور اروپایی بیان کرد: موضوع کارخانه تولید اورانیوم فلزی مندرج در ماده‌۴ «قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از حقوق ملت ایران» که مجلس، سازمان انرژی اتمی را نسبت به آن‌ها موظف کرده و موضوع تولید سوخت پیشرفته برای استفاده در رآکتور تحقیقاتی تهران، دو موضوع کاملا متفاوت است. این سازمان هنوز اطلاعات پرسشنامه طراحی کارخانه اورانیوم فلزی موضوع ماده ۴ قانون بین‌المللی انرژی اتمی را به آژانس ارائه نکرده است که البته پس از انجام تمهیدات لازم و در زمان مقتضی و مهلت تعیین‌شده در قانون، این اقدام انجام خواهد شد. برنامه تولید سوخت پیشرفته همان‌طور‌که در گزارش اخیر آژانس آمده، نخستین‌بار بیش از دو سال پیش به آژانس ارائه شده و در این مدت نیز در چند مرحله، اطلاعات تکمیلی و نهایتا اطلاعات پرسشنامه طراحی به آژانس ارسال شده است.
 
این بیانیه خاطرنشان کرد: ضمنا یادآوری می‌کند که در اوایل دهه‌۸۰ طی گزارشی که در آن زمان به آژانس ارائه شد تحقیق و توسعه درباره تولید اورانیوم فلزی برای مصارف صلح آمیز و متعارف در حد مقدماتی و به میزان اندک با موفقیت انجام شده بود. توضیح اینکه در فرایند تولید سوخت پیشرفته اورانیوم فلزی یک محصول میانی است که در فرایند تولید بدون توقف در این مرحله، بلافاصله سوخت پیشرفته تولید می‌شود. همچنین این بیانیه اظهار امیدواری کرد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با پرهیز از ذکر جزئیات غیرضروری در گزارش‌های خود، از بروز زمینه‌های سوء تفاهم جلوگیری کند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->