به گزارش شهرآرانیوز، پیش از این هم پیشبینی میشد که روند قیمت دلار نزولی شود، اما سرعت ارزانی ارز طی چند روز اخیر فراتر از تصور برخی از فعالان و کارشناسان بوده است. پس از اظهارات اخیر حسن روحانی درباره دلار ۱۵ هزار تومانی، نرخ دلار در سه روز کاری بیش از ۹٫۵ درصد افت کرده است. اما در ادامه آیا ممکن است قیمت دلار به زیر ۲۰ هزار تومان برسد. پیش از این، هشت کارشناس اقتصادی درباره محتمل بودن یا نبودن چنین سناریویی در اقتصاد ایران اظهار نظر کرده بودند.
امیرحسین نامآور، کارشناس بازارهای مالی:با توجه به اتفاقاتی از جمله بازگشت آمریکا به برجام قیمت دلار ممکن است تا ۱۸ هزار تومان هم کاهش یابد. محدوده مقاومتی دلار ابتدا ۲۲ هزار تومان است که اگر از آن عبور کند به ۲۰ هزار تومان میرسد و محدوده مقاومتی بعدی آن ۱۸ هزار تومان است که امکان دارد قیمت دلار تا این نرخ کاهش پیدا کند.
محمدرضا اخوان، کارشناس اقتصادی: به نظر میرسد این روزها بازار ارز در انتظار خبر مهمی از بازگشت آمریکا به برجام و رفع احتمالی تحریمهاست. تا زمان بازگشت به برجام احتمالا شاهد تداوم ثبات نسبی نرخها در سطوح کنونی خواهیم بود.
احمد مجتهد، رئیس سابق پژوهشکده پولی و بانکی: دلار ممکن است تا ۱۸ هزار تومان هم پایین بیاید، اما تصور دلار در کانالهای پایینتر را تصوری غیرواقعی میدانم.
حمید حسینی، دبیر کل اتاق مشترک ایران و عراق: اگر شوک روانی و سیاسی به بازار وارد شود، امکان کاهش نرخ ارز به محدوده ۲۰ هزار تومان وجود دارد. بازار ارز دیگر امکان بازگشت به قیمت ماههای قبل یعنی محدوده کمتر از ۲۰ هزار تومان را ندارد و در نتیجه اتفاقات مثبت میتواند ریزش قیمتها در این محدوده را رقم بزند. (خبرآنلاین)
مهدی سوری، کارشناس بازارهای مالی: کسانی که پیش از این قصد سرمایهگذاری در بازار ارز را داشتند میبایست ریسک دلار ۲۰ هزار تومانی را میپذیرفتند.
بهزاد صمدی، تحلیلگر بازار سرمایه: با برد بایدن در انتخابات ریاست جمهوری، پیشبینی میشد دلار واکنش هیجانی داشته باشد و ممکن است تا رسیدن قیمت دلار به ۲۰ هزار تومان، این ارز ریزش قیمت داشته باشد. (ایسنا)
علی مزیکی، هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی: کاهش نرخ ارز ممکن است در اقتصاد ما رخ بدهد، ولی این موضوع در دست رئیسجمهوری نیست. اثر متغیرهای خارجی و روند مذاکرات ایران با سایر کشورها در این موضوع اثرگذار است. در هر صورت این سیاست ارزی به درست یا غلط متغیر قابل کنترلی نیست و تحت فشار متغیرهای خارجی تعیین میشود. (دنیای اقتصاد)
منبع: تجارت نیوز