مصرف «ریتالین» توسط دانشجویان و دانش‌آموزان چه عوارضی دارد؟ درخواست بازنشستگان از مدیرعامل تأمین اجتماعی: معوقات ۷ماهه متناسب‌سازی پرداخت شود تلاش برای تأمین پایدار دارو‌های حیاتی بیماران خاص مصرف دخانیات، مهم‌ترین عامل تسریع‌کننده بروز سرطان ریه  کشف بیش از ۱۰۰۰ دُز قرص تقلبی در مشهد (۴ دی ۱۴۰۳) اقدام بی شرمانه تعمیرکار آبگرمکن در منزل مشتری همراهی مردم، راه‌حل عبور از ناترازی انرژی متلاشی شدن چند باند سرقت در روز‌های اخیر توسط پلیس مشهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی سه‌شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) | تداوم روند آلودگی هوا تا پایان هفته جاری  ۱۳ مرکز درمانی جدید در مشهد مجوز گردشگری سلامت دریافت کردند اسراف برق در سطح شهر مشهد در روزهای بحران ناترازی | لامپ اضافه خاموش! تصمیم مسئولان پس از ۲ روز آلودگی هوا در مشهد: مدارس تعطیل، ادارات باز، اما در خانه بمانید! آغاز طرح تشدید نظارت بر ناوگان مسافربری در جاده‌های خراسان رضوی (۴ دی ۱۴۰۳) راهکار‌های درمان بیماری‌های ویروسی: نوشیدن مایعات گرم و دمنوش عسل و آویشن کاهش احتمال ابتلا به سرطان‌ سر و گردن با مصرف چای و قهوه بازدید شبانه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی از زندان سرخس | اعطای ۳ تا ۵ روز مرخصی به زندانیان واجد شرایط قانونی آیا اوزمپیک در کاهش وزن معجزه می‌کند؟ وقوع رگبار و رعد‌وبرق در ۵ استان طی امروز و فردا (۴ و ۵ دی ۱۴۰۳) ورود قرص‌های سقط جنین به بازار خودسرانه دارو نخورید صدور پروانه مطب برای پزشکان متعهد خدمت آغاز شد (۴ دی ۱۴۰۳) خبر‌های نویدبخش برای درمان نوروبلاستوما در کودکان حکم قصاص قاتل محیط‌بانان بوانات اجرا شد آزمون شخصیت‌شناسی و روانی به فرایند دریافت گواهینامه اضافه شود بررسی نقاط قوت و ضعف خواستگاری سنتی و مدرن | خواستگاری به سبک دیروز یا امروز؟ جان باختن پیرمرد ۷۰ ساله اراکی در برخورد با قطار (۳ دی ۱۴۰۳) تعیین تکلیف بیش از یک تن پانسمان تخصصی بیماران پروانه‌ای در گمرک تهران آیا مدارس مشهد فردا سه شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) تعطیل شد؟ یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا
سرخط خبرها

فریب میلیاردی به بهانه وام و فروش کالا

  • کد خبر: ۵۶۱۹۳
  • ۳۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۲
فریب میلیاردی به بهانه وام و فروش کالا
مردی جوان که با عناوین گوناگون از سایت‌های واسطه‌گر کلاهبرداری می‌کرد دستگیر شد
محمد جواد ابوعطا | شهرارانیوز؛ با ورود کارشناسان پلیس فتا به یکی از پرونده‌های کلاهبرداری فروش کالا در سایت‌های واسطه‌گر که شیادان مبالغی را به عنوان پیش پرداخت از شهروندان گرفته و جوابگو نبودند، خیلی زود و به راحتی حساب‌هایی که مبالغ کلاهبرداری شده به آن‌ها واریز شده بود، شناسایی شد. اما زمانی که صاحبان این حساب‌ها به پلیس فتا آمدند، مشخص شد که این‌ها خودشان هم شاکی هستند و با اعتماد به فردی ناشناس در فضای مجازی فریب خورده و این فرد پول‌های واریزی به حساب آن‌ها را به صورت نقدی دریافت کرده و گریخته است. ادامه تحقیقات در حالی آغاز شد که هیچ رد و نشانی از متهم اصلی پرونده وجود نداشت و کارشناسان با ده‌ها شاکی روبه‌رو بودند که هر روز به تعدادشان افزوده می‌شد.

کارشناسان پلیس فتای خراسان‌رضوی که در پیگیری پرونده پیش‌پرداخت تعدادی از شهروندان، با اعتماد بیجا به سایت‌های واسطه‌گر به منظور خرید کالا به پرونده خرید و فروش وام‌های قلابی وارد شده بودند، باید راز دو پرونده را کشف می‌کردند.
احضار تعدادی از شهروندان که پیش‌پرداخت‌های صدهزار تومانی تا دومیلیون تومانی به حساب‌های آن‌ها واریز شده بود هم نتوانست سرنخ مهمی به مأموران بدهد، چون این افراد هم با اعتماد به یک آگهی در سایت‌های واسطه‌گر، بدون روبه‌رو شدن با آگهی دهنده، فریب این فرد را خورده بودند.

بررسی اظهارات متقاضیان وام نشان می‌داد که آن‌ها پس از مشاهده آگهی با فرد آگهی‌دهنده ارتباط می‌گیرند، این فرد با چرب‌زبانی آن‌ها را فریب می‌دهد با این ادعا که با گردش مالی بالا می‌تواند برایشان وام بگیرد، آن‌ها را تشویق به افتتاح حساب در یکی از شعب بانک‌ها می‌کند.
این افراد پس از افتتاح حساب، اطلاعات حسابشان را در اختیار همان فرد ناشناس قرار می‌دهند. با وجود واریز گسترده وجوه به حسابشان، یک ریال هم دست آن‌ها را نمی‌گیرد.


۶۳ شاکی در پرونده

وجود ده‌ها زن جوان در این پرونده ظن مأموران را برانگیخت و مطمئن بودند که کاسه‌ای زیر نیم‌کاسه است، اما شاکیان مدعی بودند که از طریق آگهی اسیر این شیاد شده‌اند.
در پیگیری این پرونده کارشناسان پلیس فتا توانستند ۶۳ حساب که عمدتا متعلق به خانم‌ها بود و مبالغ کلاهبرداری به آن‌ها واریز شده بود را شناسایی کنند.


شناسایی سخت شیاد

کارشناسان با بررسی‌های فنی و عملیاتی موفق به شناسایی هویت متهمی شدند که با ترفند‌های زیرکانه از جمله نقل مکان متعدد و دیگر اقدامات قصد ایجاد هویت پنهان برای خود داشت.
اما تلاش بی‌وقفه کارشناسان پایگاه سوم پلیس فتای مشهد منجر به شناسایی متهم شد. محل اختفای این فرد نیز ردزنی شد و مأموران با دریافت مجوز‌های قضایی این فرد که جوانی سی‌ساله بود را دستگیر شد.


شناسایی طعمه‌ها در فضای مجازی

به گفته رئیس پلیس فتای خراسان‌رضوی، با انتقال متهم به مقر پلیس فتا، بازجویی‌ها از او آغاز شد و با وجود دلایل کافی و محکمه‌پسند، این فرد نتوانست جرمش را کتمان کند و در اعترافاتی صریح اعلام کرد که ساکن یکی از شهرستان‌های استان و دارای زن و فرزند است. او پس از ترک شهرستان محل سکونت به مشهد آمده و با معرفی خود به عنوان فردی مجرد به پیدا کردن سوژه‌هایش در سایت‌های واسطه‌گر اعم از دنبال کردن انحرافات اخلاقی و مالی پرداخته است.
 
او با اغفال برخی کاربران به ویژه زنان و دختران جوان به بهانه‌های متعدد از جمله پرداخت وام با گردش مالی، آن‌ها را وادار به افتتاح حساب می‌کند و مدیریت این حساب‌ها را خودش در دست می‌گیرد. سپس با فریب شهروندان و دریافت پیش‌پرداخت، این وجوه را به حساب خانم‌های فریب خورده واریز و از این طریق به مبالغ دسترسی پیدا می‌کند.

سرهنگ جواد جهانشیری گفت: تا کنون ۶۳ فقره کلاهبرداری با ارزش مالی بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال در این پرونده شناسایی شده است.
این مقام مسئول به کاربران فضای مجازی هشدار داد که به منظور پیشگیری از هرگونه سوء‌استفاده از مشخصات فردی و حساب‌های بانکی، اطلاعات خود را در اختیار دیگر افراد نگذارند و برای دریافت وام حتما به شعب بانک مراجعه کنند، احتمال کلاهبرداری به بهانه فروش وام در سایت‌های واسطه‌گر بسیار زیاد است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->