۸ میلیارد نخ، میانگین مصرف سالیانه سیگار در خراسان رضوی | گزارش شهرآرانیوز از ناگفته‌های تجارت مرگ در بازار دخانیات کشور ماجرای پدری که تمام اموالش را از دست داد و دست‌به‌دامن فراموشی شد | «حاج‌احمد» آلزایمر ندارد دستگیری دزد سابقه‌دار با ۳۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد کشف جسد خون آلود پیرمرد در کیسه زباله توسط کارشناس شهرداری مشهد ۹ هزار کودک در مراکز بهزیستی زندگی می‌کنند جزئیات حقوق ایام بارداری مادران در سال ۱۴۰۴ اعلام شد مقتول می‌خواست چک هایم را اجرا بگذارد یک زن اماراتی دبیرکل جدید سازمان جهانی گردشگری شد نتایج اولیه کنکور ارشد ۱۴۰۴ اعلام شد راهکار عملیاتی برای بالا رفتن آمار ازدواج مهار پنجمین حریق در مراتع قوچان با متخلفان اراضی ملی در خراسان رضوی برخورد قاطع می‌شود ویدئو | اوباش حمله کننده به سرنشینان یک دستگاه خودرو در حوالی شیراز دستگیر شدند ۵ کشته و زخمی بر اثر تصادف تریلی و سواری در جاده سلفچگان به ساوه (۹ خرداد ۱۴۰۴) گرد و غبار، نفس ساکنان خراسان رضوی را سنگین می‌کند (۹ خرداد ۱۴۰۴) ماجرای تصادف پسر نیکزاد از زبان رئیس منطقه سه پلیس راهور تهران آغاز غربالگری ۱۴۰۴ نوزادان در خراسان رضوی از شنبه (۱۰ خرداد ۱۴۰۴) | آماده‌باش ۵۶ مرکز درمانی منتخب برای کودکان در استان دستگیری سارق سابقه‌داری که به اموال مُرده هم رحم نکرد دود دست دوم سیگار نقض قاطع حق‌الناس است | دورهمی بدون دخانیات را به یک برند خانوادگی تبدیل کنیم ویدیو | سقوط هواپیمای ارتش کره‌جنوبی یک قلب در هزار خانه تپید | روایت ایثار خانواده‌های مرگ مغزی در مشهد+ فیلم سالانه بیش از ۵۰ هزار نفر در کشور جان خود را بر اثر مصرف محصولات دخانی از دست می‌دهند وجود ۷ هزار و ۳۰۰ متخصص اطفال در کشور | خطر کمبود متخصص در ۱۰ سال آتی شیوع ۱۵ درصدی آسم و آلرژی در بین اطفال | خطر حیوانات خانگی برای کودک پژمان فر: به دنبال توسعه مراکز درمانی برای پیوند عضو در کشور هستیم ضرورت نوسازی سالانه ۵۰۰ هزار خودروی فرسوده در کشور در سال ۱۴۰۴ اعتبارات هزینه‌ای سازمان حفاظت محیط زیست ۵۰ درصد افزایش یافته است
سرخط خبرها

درباره نیمرو، آن غذای بازاری پرطرف‌دار

  • کد خبر: ۵۶۴۵۴
  • ۰۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۱
درباره نیمرو، آن غذای بازاری پرطرف‌دار
غذایی به ارزانی و آسانی نیمرو که در کسری از دقیقه حاضر می‌شود، مگر ممکن است در بازار طرف‌دار پیدا نکند؟ تا جایی که می‌شود جست، نیمرو در بین غذا‌های دکان‌های سیار و ثابت بازار‌های ایران بوده است.
گروه جامعه | شهرآرانیوز؛ غذایی به ارزانی و آسانی نیمرو که در کسری از دقیقه حاضر می‌شود، مگر ممکن است در بازار طرف‌دار پیدا نکند؟ تا جایی که می‌شود جست، نیمرو در بین غذا‌های دکان‌های سیار و ثابت بازار‌های ایران بوده است. رد نیمرو را می‌شود تا حدود ۷۰۰ سال قبل از روی آثار ادبی زد. شیخ اطعمه که از شاعران دوره تیموری است و دیوان شعری در وصف طعام‌ها دارد، به این موضوع اشاره کرده است که آشپزان بازار در دکان‌هایشان قیمه و خاگینه (نیمرو) و سُختو (گوشت در روده گوسفند که همان کالباس و سوسیس امروزی است) و سیخک (چنجه امروزی) و... می‌فروختند.
 
دکان‌های سیار غذا جایشان مقابل نانوایی‌ها بوده است و دکان‌های ثابت غذا هم در دل بازار‌ها جا داشتند. امروز در شهری مثل مشهد دکان‌های سیار غذا بیشتر سراغ باقالی و لبو یا هات‌داگ و قارچ کبابی می‌روند، دکان‌های ثابت هم جایشان در ییلاقات شهر است و آش و بلال و این‌طور غذا‌های سبک طبخ می‌کنند. نیمرو هم رفته در دل قهوه‌خانه‌ها جا خوش کرده است، هر قهوه‌خانه‌ای هم به سبک‌وسیاق خاص خودش نیمرو درست می‌کند و همین موضوع نیمروی برخی قهوه‌خانه‌ها را اسمی کرده است.
 
مثلا در پایین‌خیابان، قهوه‌خانه‌ای هست که نیمروی آلمانی سرو می‌کند. اگر بروید ته‌توی ماجرا را در بیاورید، می‌فهمید که نه تخم‌مرغ آن نیمرو آلمانی است، نه آشپزش، نه نانش، بلکه این قهوه‌خانه در زمان حضور کارگران آلمانی در مشهد (در زمان پهلوی) به درخواست آن کارگران زرده نیمرو را سالم نگه می‌داشته و بعد از مدتی اهل کافه و مشتری‌ها آن سبک از نیمرو را آلمانی نامیدند.
 
در گذشته نیمرو را در دوری درست می‌کردند، که بشقاب مسی لبه‌داری است و در حقیقت چیزی است میان تابه و بشقاب. امروز هم در کافه‌ها نیمرو را در همان دوری می‌پزند، منتها نه دوری مسی بلکه در ظرف‌های رویی و همان ظرف با انبردست در سینی و بعد هم جلو مشتری گذاشته می‌شود. چاشنی نیمروی بازار می‌تواند ماست و خیارشور و پیاز باشد. در بهار و تابستان سبزی‌خوردن و در زمستان ترشی هم به چاشنی‌ها اضافه می‌شود.
 
نیمروی قهوه‌خانه‌ای شامل ۲ تخم‌مرغ است که در روغن جامد و گاهی به درخواست مشتری در کره روی حرارت زیاد در دوسه دقیقه طبخ می‌شود. برخی کافه‌های سرشناس شهر در روز‌های معمول کارشان تا ۵۰۰ پرس نیمرو یا املت جلو اهل بازار و مردم رهگذر می‌گذارند، البته این آمار مربوط به قبل از کرونا و آفتی بود که به بازار زده است، ولی فارغ از داستان کرونا، در وضعیت فعلی قهوه‌خانه‌ها، نیمرو در کنار املت از محبوب‌ترین غذا‌های کافه‌ای به شمار می‌رود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->