۳۵ میلیون تومان اشتباه که منجر به دستگیری یک تبهکار حرفه‌ای در مشهد شد اخاذی با پوشش پلیس در مشهد؛ دستگیری گروهبان قلابی در بلوار رسالت گذشت خانواده اولیای دم از اجرای حکم قصاص در حضور رئیس قوه قضاییه برای دیدن «مریخ» به نهبندان خراسان جنوبی سفر کنید + تصاویر اعلام جرم علیه رئیس و عوامل یک بیمارستان در تهران به دلیل موارد غیراخلاقی مُسکن‌ها شفابخش نیستند و مصرفشان عارضه به همراه دارد | تسکین دهنده‌های دردساز مطالبات کسبه پاساژ قائم مشهد پس از حریق پیگیری شد اعتراف مرد جوانی که همسر و دختر نوجوانش در چیتگر تهران را به قتل رساند کشف بیش از ۳ هزار میلیارد تومان کالای قاچاق از ابتدای سال ۱۴۰۴ (۱۷ شهریور ۱۴۰۴) تبلیغات دروغین یک کلاهبردار برای وام فوری نگاهی به اجرای متناسب‌سازی حقوق مستمری‌بگیران در تأمین اجتماعی | پرداخت بیش از ۳۲۰۰ میلیارد تومان به مستمری‌بگیران و بازنشستگان وزیر آموزش و پرورش: توجه به مهارت‌های متنوع دانش‌آموزان از اولویت‌های مهم وزارت است با این ادویه همه کاره وزن کم کنید و سندروم روده تحریک پذیر را درمان کنید ثبت‌نام بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار کلاس اولی در مدارس «محمد» در میان محبوب‌ترین نام‌های مردانه ایران لغو استاندارد اجباری هتل‌ها سوادآموزی، گامی کهن در مسیری نو دانش آموزان کتاب‌های درسی را از مدرسه تحویل بگیرند پلمب ۲ عمده‌فروشی مرغ در بازار سپاد مشهد (۱۷ شهریور ۱۴۰۴) یک نماینده مجلس: به حقوق بازنشستگان، کارگران، معلمان و کارکنان دولت توجه نشده است توصیه‌های یک فیزیوتراپیست برای خرید کیف و کفش دانش‌آموزان اگر بدهی‌های تأمین اجتماعی به موقع پرداخت می‌شد، امروز بازنشستگان نیازی به نگرانی بابت معوقات نداشتند هشدار به فروشندگان دارو‌های سقط در فضای مجازی بهروزآذر: قرارگاه پیشگیری از خودکشی تشکیل می‌شود | لزوم بررسی علل خودکشی رزیدنت‌ها زمان انتخاب واحد تکمیلی دانشگاه آزاد اعلام شد + جدول زمان بندی شناسایی و توقیف بیش از ۱۲۰۰ خودروی مسروقه و تحت تعقیب در یک ماه
سرخط خبرها

درباره نیمرو، آن غذای بازاری پرطرف‌دار

  • کد خبر: ۵۶۴۵۴
  • ۰۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۱
درباره نیمرو، آن غذای بازاری پرطرف‌دار
غذایی به ارزانی و آسانی نیمرو که در کسری از دقیقه حاضر می‌شود، مگر ممکن است در بازار طرف‌دار پیدا نکند؟ تا جایی که می‌شود جست، نیمرو در بین غذا‌های دکان‌های سیار و ثابت بازار‌های ایران بوده است.
گروه جامعه | شهرآرانیوز؛ غذایی به ارزانی و آسانی نیمرو که در کسری از دقیقه حاضر می‌شود، مگر ممکن است در بازار طرف‌دار پیدا نکند؟ تا جایی که می‌شود جست، نیمرو در بین غذا‌های دکان‌های سیار و ثابت بازار‌های ایران بوده است. رد نیمرو را می‌شود تا حدود ۷۰۰ سال قبل از روی آثار ادبی زد. شیخ اطعمه که از شاعران دوره تیموری است و دیوان شعری در وصف طعام‌ها دارد، به این موضوع اشاره کرده است که آشپزان بازار در دکان‌هایشان قیمه و خاگینه (نیمرو) و سُختو (گوشت در روده گوسفند که همان کالباس و سوسیس امروزی است) و سیخک (چنجه امروزی) و... می‌فروختند.
 
دکان‌های سیار غذا جایشان مقابل نانوایی‌ها بوده است و دکان‌های ثابت غذا هم در دل بازار‌ها جا داشتند. امروز در شهری مثل مشهد دکان‌های سیار غذا بیشتر سراغ باقالی و لبو یا هات‌داگ و قارچ کبابی می‌روند، دکان‌های ثابت هم جایشان در ییلاقات شهر است و آش و بلال و این‌طور غذا‌های سبک طبخ می‌کنند. نیمرو هم رفته در دل قهوه‌خانه‌ها جا خوش کرده است، هر قهوه‌خانه‌ای هم به سبک‌وسیاق خاص خودش نیمرو درست می‌کند و همین موضوع نیمروی برخی قهوه‌خانه‌ها را اسمی کرده است.
 
مثلا در پایین‌خیابان، قهوه‌خانه‌ای هست که نیمروی آلمانی سرو می‌کند. اگر بروید ته‌توی ماجرا را در بیاورید، می‌فهمید که نه تخم‌مرغ آن نیمرو آلمانی است، نه آشپزش، نه نانش، بلکه این قهوه‌خانه در زمان حضور کارگران آلمانی در مشهد (در زمان پهلوی) به درخواست آن کارگران زرده نیمرو را سالم نگه می‌داشته و بعد از مدتی اهل کافه و مشتری‌ها آن سبک از نیمرو را آلمانی نامیدند.
 
در گذشته نیمرو را در دوری درست می‌کردند، که بشقاب مسی لبه‌داری است و در حقیقت چیزی است میان تابه و بشقاب. امروز هم در کافه‌ها نیمرو را در همان دوری می‌پزند، منتها نه دوری مسی بلکه در ظرف‌های رویی و همان ظرف با انبردست در سینی و بعد هم جلو مشتری گذاشته می‌شود. چاشنی نیمروی بازار می‌تواند ماست و خیارشور و پیاز باشد. در بهار و تابستان سبزی‌خوردن و در زمستان ترشی هم به چاشنی‌ها اضافه می‌شود.
 
نیمروی قهوه‌خانه‌ای شامل ۲ تخم‌مرغ است که در روغن جامد و گاهی به درخواست مشتری در کره روی حرارت زیاد در دوسه دقیقه طبخ می‌شود. برخی کافه‌های سرشناس شهر در روز‌های معمول کارشان تا ۵۰۰ پرس نیمرو یا املت جلو اهل بازار و مردم رهگذر می‌گذارند، البته این آمار مربوط به قبل از کرونا و آفتی بود که به بازار زده است، ولی فارغ از داستان کرونا، در وضعیت فعلی قهوه‌خانه‌ها، نیمرو در کنار املت از محبوب‌ترین غذا‌های کافه‌ای به شمار می‌رود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->