«امیر جدیدی» با فیلم جدید حاتمی‌کیا در راه جشنواره فجر رونمایی از ۸۵ فیلم بین‌المللی اسکار ۲۰۲۵ شمارش معکوس برای تماشای «اکنون» آغاز شد آمار فروش سینما‌های خراسان‌رضوی در هفته گذشته (۳ آذر ۱۴۰۳) آغاز پخش سریال «مهیار عیار» از امشب (۳ آذر ۱۴۰۳) ماجرای توهین فرماندار بندرانزلی به اصحاب رسانه و واکنش خبرنگاران | برکناری فرماندار پرحاشیه توسط استاندار گیلان آمار فروش نمایش‌های روی صحنه تئاتر در مشهد طی هفته گذشته (۳ آذر ۱۴۰۳) روایت تصویری تاریخ قاجار در نشریه تخصصی «عکاس‌باشی» «دراماتورژ» اثر نویسنده مشهدی، برترین نمایش‌نامه جشنواره تئاتر سمنان شد درگذشت «اندی پیلی» آهنگساز باب اسفنجی فیلم مستند آمستردام (ایدفا) برگزیدگانش را معرفی کرد «آهنگ سرگذشت» دوباره منتشر شد | کتابی درباره «فهیمه اکبر» بانوی خدمتگزار فرهنگ رقابت ۲۸۵ فیلم در اسکار ۲۰۲۵ صفحه نخست روزنامه‌های کشور - شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ فصل چهارم «زخم کاری» چگونه به پایان می‌رسد؟ + فیلم جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در مسیر تحقق عدالت الهی است یادبودی از غلامحسین ساعدی، نویسنده‌ای که صدای فرودستان بود
سرخط خبرها

مروری بر کتاب «قدرت خواندن، از سقراط تا توئیتر»

  • کد خبر: ۵۶۵۸۶
  • ۰۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۲
مروری بر کتاب «قدرت خواندن، از سقراط تا توئیتر»
فرانک فوردی، جامعه شناس مشهور معاصر، در کتاب «قدرت خواندن از سقراط تا توئیتر» مروری بر تاریخ خواندن و تحولات آن در مواجهه با چالش‌های هر دوره می‌کند تا تبیینی از بحران امروزی خواندن در گذار از فناوری چاپی به عصر دیجیتال به دست دهد.
حسینی نژاد | شهرآرانیوز - امروزه در نظر اهل فرهنگ و اندیشه، افول کتاب خوانی از ملموس‌ترین بحران‌های جامعه ماست. هر روز اخبار و آمار جدید و گاه مبالغه آمیزی درباره بحران کتاب خوانی و درصد روبه کاهش کتاب خوان‌ها می‌شنویم. گاهی قیمت کتاب، عامل روی گرداندن از کتاب خوانی معرفی می‌شود و گاهی محتوای نامناسب کتاب ها، ترجمه و تألیف‌های بد و شیوع رسانه‌های دیجیتال. اما تأمل درباره برخی سؤال‌ها شاید نگاه ما را به خواندن و چالش اصلی آن تغییر دهد: آیا می‌توانیم تفاوت بارزی میان خواندن و نخواندن قائل شویم؟ آیا نخواندن، همیشه و در هر حال آسیب است؟ آیا مشکل بسیاری از خوانندگان بالقوه این نیست که نمی‌دانند چه کتابی بخوانند؟ آیا بهتر نیست به جای راهنمایی مخاطبان با رویکردی هنجاری، اشتیاقی برای خواندنی مطابق با نگرش شخصی در خوانندگان ایجاد کنیم؟

فرانک فوردی، جامعه شناس مشهور معاصر، در کتاب «قدرت خواندن از سقراط تا توئیتر» مروری بر تاریخ خواندن و تحولات آن در مواجهه با چالش‌های هر دوره می‌کند تا تبیینی از بحران امروزی خواندن در گذار از فناوری چاپی به عصر دیجیتال به دست دهد. به عقیده فوردی، ریشه معضل معاصر خواندن نه در سیطره فناوری‌های دیجیتال، بلکه در کم رنگ شدن فرهنگی است که کتاب خوانی را به خودی خود ارزشمند می‌شمارد؛ معضلی که باید با تکیه بر مدارس و با آموزش و ترویج فرهنگ کتاب خوانی نه صرفا سواد، برطرف شود.
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->