مشهد در وضعیت هشدار | تمهیدات ویژه شهرداری مشهد برای مقابله با بارندگی و سیلاب (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) آماده‌باش شهرداری مشهد برای مقابله با وزش باد شدید و رگبار باران (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) درباره کوچه‌ای قدیمی در محله توحید مشهد | پاچناری که گلشن شد اطلاعیه تعطیلی ۵ بوستان مشهد به دلیل شرایط ناپایدار جوی (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) دو پیشنهاد شهردار مشهد مقدس به دبیرکل متروپلیس برای توجه ویژه به کودکان و مردم غزه مطالبه ساکنان محله سجادیه مشهد برای بازگشت مشوق‌های بافت فرسوده ثبت ۱۰ رویداد گردشگری مشهد مقدس در تقویم ملی عضو شورای اسلامی شهر مشهد: خیلی مهم بود که اتصال مترو به حرم مطهر رضوی در دوره ششم شورا انجام شود رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد: تحولات زیادی در دوره اخیر شورا در حوزه بانوان رخ داده است | به دنبال نگاه زنانه و مادرانه به شهر بودیم دبیرکل انجمن کلان‌شهر‌های جهان: مشهد به‌زودی از یک شهر مشهور، به بازیگر بین‌المللی تبدیل خواهد شد نگاه سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد به عملکرد شورای ششم | این دوره، فعال‌ترین شورای شهر مشهد است مرور کارنامه شورای ششم از زبان رئیس کمیسیون خدمات شهری، بهداشت، سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شهر مشهد | این شورا دستاورد‌های بزرگی داشته است پیشنهاد شهردار مشهد مقدس به دبیرکل انجمن کلانشهر‌های جهان برای تشکیل کمیته خلاقیت و نوآوری در متروپلیس + فیلم هوای کلانشهر مشهد همچنان آلوده است (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) فرصت‌ها و چالش‌های مدیریت شهر مشهد از نگاه رئیس شورای اسلامی شهر مشهد | فراوانی طرح‌های دوفوریتی، چالش بزرگ شورای ششم بود ناصحی: مهم‌ترین وظیفه شورای شهر، انتخاب شهردار و نظارت بر عملکرد شهرداری است پیام تسلیت رئیس شورای اسلامی شهر مشهدمقدس در پی حادثه انفجار در بندر شهید رجایی اعلام آمادگی شهرداری مشهد برای کمک به هموطنان حادثه‌دیده در انفجار اسکله شهید رجایی رفع اختلال ۱۰دقیقه‌ای در سرویس‌دهی خط یک مترو مشهد رئیس شورای شهر مشهد: هزینه ساخت هر کیلومتر قطارشهری معادل با چهار پل چهارسطحی است | روند خدمت به مردم را متوقف نمی‌کنیم + فیلم موزه زنده میدان عدالت مشهد
سرخط خبرها

معاون شهرسازی شهرداری مشهد: بام فروشی بنابر تقاضای توسعه بنا مجاز است

  • کد خبر: ۵۷۰۸۳
  • ۰۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۰
معاون شهرسازی شهرداری مشهد: بام فروشی بنابر تقاضای توسعه بنا مجاز است
معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد گفت: هوشمندسازی و استفاده از فناوری‌های نوین از اهداف مهم ما در معاونت شهرسازی بوده است.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا حسین نژاد در گفت و گوی ویژه در خصوص مساله مهم بام فروشی در شهر به خبرنگار ما گفت: طبق اصل ۳۱ قانون اساسی، داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر فرد و خانواده ایرانی است.


وی ادامه داد: متاسفانه به لحاظ تامین مسکن برای شهروندان در کشور عقب هستیم و به لحاظ برخی تصمیمات بالادستی، در حال حاضر نمی‌توان به این امر ورود پیدا کرد. در حال حاضر جمعیت روستایی و شهری ما بالعکس شده است؛ به گونه‌ای که در گذشته جمعیت شهری ۳۰ درصد و جمعیت روستایی ۷۰ درصد بوده است؛ اما اکنون این آمار در حال تغییر است.


معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد بیان کرد: این امر نشان دهنده تقاضای بالای نیاز به مسکن است و از طرفی سوداگران مسکن به روش‌های مختلف به دنبال اجابت درخواست تقاضا از سوی مردم هستند.


حسین نژاد با بیان اینکه گرانی مسکن در بافت‌های مستعد، مرکزی و مناطق برخوردار شهر مشهد منجر به عدم استطاعت مالی شهروندان شده است، تصریح کرد: این مساله زمینه ساز مهاجرت شهروندان به حاشیه شهر شده است.


وی ادامه داد: نیاز به مسکن علاوه بر بام فروشی می‌تواند در فروش شبانه اراضی زراعی حاشیه نیز نمود پیدا کند. همچنین در حال حاضر بارگذاری بنا در زمین‌هایی که در گذشته به صورت غیر رسمی به وجود آمده نیز یکی از راه‌های دست یابی مردم به مسکن شده است.


بام فروشی بنابر تقاضای توسعه بنا مجاز است

معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد تاکید کرد: اگر زمینی دارای سند، پروانه و پایانکار باشد زمین ظرفیت لازم برای ساخت طبقه اضافی دارد، که اگر این ظرفیت وجود داشته باشد؛ شهروند می‌تواند تقاضای توسعه بنا می‌دهد و این تقاضا را می‌تواند به فرد دیگری بفروشد یا خودش اقدام به ساخت کند.


حسین نژاد اضافه کرد: بام فروشی به روش مذکور در قالب توسعه بنا زیر نظر مهندس ناظر مجاز است. عمده نگرانی و مشکل ما مربوط به اتفاقاتی است که بدون مجوز در حاشیه شهر رخ می‌دهد، این نوع بام فروشی از نظر ما مردود بوده و به هیچ وجه قابل گذشت نخواهد بود.


وی عنوان کرد: در قانون ماده صد نیز آمده که هرگاه ضوابط فنی و بهداشتی رعایت شده باشد؛ کمیسیون مبادرت به رای جریمه می‌کند. اما اگر ضوابط مذکور رعایت نشود، قطعا رای قلع بنا صادر خواهد شد.


حفظ خانه‌های تاریخی در مشهد اولویت اصلی ما است

معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد در خصوص اهمیت موضوع حفظ بافت‌های تاریخی شهر مشهد و آخرین اقدامات صورت گرفته در رابطه با خانه‌های تاریخی شهر مشهد، خاطرنشان کرد: در برخی از شهر‌ها با خانه‌های تاریخی به صورت مشخص و شفاف برخورد‌هایی شده است.


حسین نژاد گفت: به طور مثال در شهر یزد برخی از این آثار به خانه‌های انتفاعی تبدیل شده است. یعنی قانونگذار برای این آثار مشوق و امتیازاتی را دیده که در ازای نوسازی و تخریب، آن را به یک بنای انتفاهی تبدیل کنند.


وی اظهار کرد: در این رابطه به دستور شهردار مشهد کمیته‌ای ایجاد و ریاست آن را به معاونت شهرسازی شهرداری مشهد واگذار کردند تا بر اساس آن، معاونت شهرسازی مشوق‌هایی را برای خانه‌های تاریخی در نظر بگیرد که صاحبان این بنا‌ها به جای آنکه شبانه ساختمان‌ها را تخریب کنند، جهت استحکام بخشی به این بنا‌ها تلاش کنند.


معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد افزود: بر اساس این امکانات، سازمان بازآفرینی شرح خدماتی را برای مشاوران تعیین کرده که بر اساس آن مسیر خدمات، شناسایی و تقویت مشخص شود. همچنین شهرداری نیز مشوق‌هایی را به لحاظ عوارض تجاری موقت و اعطا وام کم بهره نیز در نظر می‌گیرد تا نسبت به احیای خانه‌های تاریخی اقدام شود.


براساس پیش بینی قانونگذار، شهرداری ملزم به رفع خطر از دیوار‌های پرخطر مناطق است

حسین نژاد در خصوص رفع مشکلات دیوار‌های پرخطر در مناطق، بیان کرد: در برخی از مناطق خانه‌های قدیمی وجود دارد که این خانه ها، گا‌ها خالی مانده و یا نسبت به مرمت آن تلاشی صورت نگرفته است.


وی با بیان اینکه در برخی از بنا‌ها به دلیل نفوذ آب دیوار‌ها گلی شده، تاکید کرد: در برخی مناطق این دیوار‌ها در حال ریزش است. قانون گذار پیش بینی کرده که شهرداری ملزم به رفع خطر از این بنا‌ها است و در قالب ماده ۱۴ اقدام کند و هزینه انجام شده در هنگام مراجعه مالک به شهرداری با ۱۵ درصد افزایش به نرخ روز مبلغ را دریافت کند.


معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد در خصوص تعیین طرح تفصیلی برای برخی از مناطق، اضافه کرد: یک قسمت از زمین‌های خالی وجود دارد که در گذشته در این زمین‌ها کشت و کاری انجام می‌گرفت، اما در برخی از آن‌ها سر منشا آب قطع شده و این زمین‌ها خشک و به صورت بایر در داخل محدوده باقی مانده و بخش‌هایی از این منطقه به صورت بافت‌های مسکونی رشد کرده است.


حسین نژاد با بیان اینکه این زمین‌ها فاقد کاربری هستند، ادامه داد:، اما به لحاظ آنکه طرح جامع به صورت قطعی تصویب شده و محدوده شهر مشخص است این زمین‌ها داخل محدوده بوده و نمی‌توان گفت که رسمیت ندارد.


وی خاطرنشان کرد: برای اینگونه از زمین‌ها در قالب شیوه نامه طرح‌های موضوعی دیده شده که با تصویب طرح‌های تفصیلی، تعیین تکلیف نهایی در مورد آن‌ها صورت می‌گیرد. اما تا زمانی که طرح تفصیلی تصویب شود، برای آن‌ها در قالب شیوه نامه، دستورالعمل‌هایی دیده شده و در اختیار مناطق قرار می‌گیرد تا شهروندان به جای شبانه سازی، سهم خدمات شهرداری را پرداخت کنند و با یک طرح مشخص پاسخگویی به افراد این مناطق صورت گیرد.

 

استفاده از هوشمندسازی و فناوری‌های نوین از اهداف مهم ما در معاونت شهرسازی بوده است

معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد با اشاره به برنامه‌های معاون شهرسازی برای باقی مانده سال جاری، افزود: در معاونت شهرسازی مدیریت‌هایی وجود دارد و حوزه وظایف مشخص بوده است. به طور مثال مدیریت نظارت بر ساخت و ساز‌ها و رعایت مقررات ملی ساختمان موظف است که اگر در جایی از طرح تفصیلی انحراف ایجاد شد، با فرد مورد نظر برخورد شود.


حسین نژاد تصریح کرد: هوشمندسازی و استفاده از فناوری‌های نوین از اهداف مهم ما در معاونت شهرسازی بوده است. زمانی که بودجه ۱۴۰۰ تقدیم شورا اسلامی می‌شود و پروژه‌ای را نیز تعریف می‌کنیم، این پروژه نباید فاقد مطالعه باشد.


وی با بیان اینکه وجود مرکز مطالعات در معاونت ما نقش مهمی را ایفا می‌کند، تاکید کرد: این مرکز مطالعات به صورت پیشگام باید پروژه‌هایی که هر ساله در آلبوم بودجه می‌آید را مورد مطالعه قرار دهد تا به لحاظ رقم و اعتبار پروژه آماده شود.


به دنبال آن هستیم که عدالت اجتماعی و کمبود سرانه‌های مناطق کم برخوردار را جبران کنیم

معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد عنوان کرد: خوشبختانه طرح تفصیلی حوزه جنوب غربی مشهد در شرف تنظیم قرار دارد و بعد از آن جنوب شرقی، شمال شرقی و شمال غربی به نوبت در دستور کار قرار خواهد گرفت.


حسین نژاد در خصوص تعیین مشاور تفصیلی برای ساخت هزار واحد مسکونی برای مناطق کم برخوردار مشهد، گفت: این پروژه‌ها عموما در شمال شرق مشهد واقع شده و همچنین ما در طرح مربوط به شهرک شهید رجایی به دنبال آن هستیم که عدالت اجتماعی و کمبود سرانه‌های این بافت به نحوی جبران شود.


وی اظهار کرد: در پروژه‌های اخیر ما پارک بزرگی را در مقیاس شهری در شهرک شهید رجایی در نظر گرفته ایم؛ امید داریم به زودی این پروژه نیز به نتیجه برسد.


ایجاد پاتوق محلی باید پاسخگوی نیاز هر محله باشد

معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد در خصوص ایجاد پاتوق‌های شهری، بیان کرد: باید مکان‌های مستعد چنین فضایی در مناطق شناسایی شود، ایجاد پاتوق محلی باید پاسخگوی نیاز هر محله باشد؛ بنابراین پس از شناسایی محلات مستعد، به کمک سازمان بازآفرینی و شهرداران مناطق بر این موضوع کار خواهیم کرد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->