طرح‌های راه و شهرسازی خراسان رضوی نیازمند ۸۰ همت اعتبار است برخورد سمند و پارس در قوچان خراسان رضوی ۹ نفر را راهی بیمارستان کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب
سرخط خبرها

تزریق اولین محموله واکسن روسی به ۱۰ هزار نفر

  • کد خبر: ۵۷۹۱۹
  • ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۹:۲۷
تزریق اولین محموله واکسن روسی به ۱۰ هزار نفر
رییس سازمان غذا و دارو گفت: میزان محموله اول واکسن روسی که امروز وارد کشور شده، برای ۱۰ هزار نفر است.
به گزارش شهرآرانیوز، رییس سازمان غذا و دارو ضمن تشریح جزییات واردات اولین محموله واکسن روسی کرونا، درباره وضعیت تزریق این واکسن و میزان واردات آن توضیح داد و گفت: به طور کلی قرارداد ما با طرف روس برای دریافت واکسن اسپوتنیک وی دو میلیون عدد واکسن است.

 دکتر محمدرضا شانه‌ساز درباره جزییات واردات واکسن کرونا از روسیه گفت: اولین محموله واکسن کرونا خوشبختانه وارد کشور جمهوری اسلامی ایران شد و همکاران ما در گمرک فرودگاه حضرت امام (ره) آن را تحویل گرفتند. واردات این محموله به نوعی آغاز کار بود. اولین محموله وارد شده و از این به بعد قراردادمان برای واردات سایر محموله‌ها از کشور روسیه اجرایی می‌شود. طبیعی است که گروه‌هایی که در حال حاضر در اولویت هستند، به عنوان اولین گروه‌هایی که در حال حاضر دریافت‌کننده این واکسن هستند، واکسن را دریافت خواهند کرد.

قرداد ایران با روس‌ها؛ واردات ۲ میلیون واکسن کرونا
وی تاکید کرد: به سرعت محموله‌های بعدی واکسن وارد می‌شوند. به طور کلی قرارداد ما با طرف روس برای دریافت واکسن اسپوتنیک وی دو میلیون عدد واکسن است البته بقیه منابع معتبری هم که شناسایی شده را مدنظر داریم همچنین کمپانی‌هایی که می‌توانند در تعداد بالا واکسن کرونا را تولید کنند در کشور‌هایی مانند چین، هند و کوبا که با کوبا کار مشترکی در زمینه تولید واکسن داریم، در دستورمان کار است.

وی با بیان اینکه واکسن کرونا باید در دو دوز در یک فاصله زمانی برای هر نفر تزریق شود و این میزان محموله اول واکسن که وارد شده، برای ۱۰ هزار نفر است، ادامه داد: به هر حال محموله‌های بعدی هم طی یکی دو ماه آینده از بقیه سبد منابع وارداتی دریافت خواهد شد تا به تولید داخلی خودمان در حجم و تعداد مورد نیاز برسیم، ادامه خواهیم داد البته بار اصلی در زمینه تامین واکسن از منابع داخلی خواهد بود.

شرایط واکسن‌های کرونایی که وارد ایران می‌شوند
شانه ساز در ادامه گفت: محموله‌های بعدی طبق برنامه زمان‌بندی که اعلام شده، به فاصله زمانی یکی دو هفته پشت سر هم خواهند رسید و تا قبل از پایان سال آن‌ها را دریافت می‌کنیم البته ما فقط واردات واکسن کرونای روسی را در دستور کار نداریم، بلکه منابع مطمئن و معتبر دیگری هم هستند که آن‌ها را شناسایی کردیم. منابعی که توانستند فاز سه کارآزمایی بالینی را انجام دهند و در کشور‌های معتبر و مطمئن دیگر علاوه بر کشور سازنده مصرف شدند. این منابع هم در سبد وارداتی ما قرار دارند.

وی در ادامه اظهار کرد: واردات از کووکس هم در برنامه واردات ما قرار دارد البته اگر کووکس می‌توانست در بازه زمانی کوتاه تری اقلام را به ما برساند، ما آن اقدام را انجام می‌دادیم، اما از آنجایی که ظاهرا تا یکی دو ماه آینده نمی‌توانیم روی بحث محموله کووکس حسابی باز کنیم، از ابتدا هم پیش بینی شده بود که اگر قرار باشد در این زمینه فاصله زمانی وجود داشت باشد، همه تخم مرغ‌هایمان در یک سبد نباشد و بر همین اساس وزیر بهداشت شخصا همه راه‌ها و منابعی را که امکان تهیه واکسن از آن‌ها مدنظر قرار داشت، پیگیری کرد.

چرا واکسیناسیون کرونا در برخی کشور‌ها زودتر شروع شد؟
شانه‌ساز در ادامه گفت گفت: در اولین فرصت از منابع معتبر واردات را انجام می‌دهیم. هموطنانمان بدانند که بسیاری از کشور‌های دیگر در فاز سه مطالعات بالینی مشارکت کردند، اما ما اجازه ندادیم. در سطح کلان کشور تصمیم گرفتیم که حتما از مطالعات انجام شده در سایر کشور‌ها استفاده کنیم و اینطور نباشد که واکسنی را روی هموطنان خودمان آزمایش کنیم. طبیعی است اگر ما در فاز سه مطالعه بالینی می‌خواستیم وارد شویم، می‌توانستیم واردات را زودتر از این انجام دهیم، اما این تصمیمی بود که گرفته شد که همه آزمایشات در کشور سازنده و خارج از کشور انجام شود و بعد از حصول اطمینان واردات را انجام دهیم.

وی تاکید کرد: به هر حال منبع، منبع مطمئنی است و خوشبختانه هم از نظر مصونیت و ایمنی زایی و هم از نظر ایمنی و سلامت محصول مورد تایید است و نشریه «لنست» هم به عنوان یک نشریه معتبر مستندات آن را چاپ کرده است البته ما قبل از آن در سازمان غذا و دارو همه این اطلاعات را دریافت کرده بودیم و تمام مستندات را داشتیم و کمیسیون قانونی هم بر اساس این اطلاعات تایید کرد. خوشبختانه چاپ آن در نشریه «لنست» هم برای اقناع افکار عمومی با توجه به شبهاتی که پیش آمده بود، می‌توانست موثر باشد. وگرنه ما همه این اطلاعات را قبلا دریافت کرده بودیم و بر اساس آن تصمیم گرفتیم که از این منبع به عنوان واردات استفاده کنیم.

رییس سازمان غذا و دارو همچنین گفت: نکته مهم در واردات این است که شرایط حمل و نقل برای واردات برای ما بسیار مهم است. به هر حال یک منبعی مانند «فایزر» دمای حداقل منفی ۶۰ درجه به پایین را نیاز دارد، اما ما منابعی را انتخاب کردیم که دما‌های آن‌ها منهای ۲۰ درجه است مانند همین واکسن روسی که به راحتی با فریزر‌هایی که در آزمایشگاه‌ها داریم، قابل نگهداری است. خوشبختانه این محموله وارد شده است.

تلاش برای ثبت واکسن کرونا در سامانه تی تک
وی درباره اولین دریافت کنندگان واکسن کرونا در کشور گفت: اولویت‌ها را معاونت بهداشتی وزارت بهداشت اعلام کرد که شامل کادر درمان، افراد سالمند، بیماران خاص و... می‌شود و بر اساس آن تزریق واکسن آغاز می‌شود. ما تلاش‌مان این است که حتما در سامانه «تی تک» ثبت شود تا بدانیم هر فردی کدام یک از این واکسن‌ها را دریافت کرده است. تا از الان از شایعات یا احیانا خروج این واکسن‌ها از شبکه رسمی توزیع پیشگیری کنیم.
 
 
منبع:ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->