تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

درباره نیکی‌کردن و تأثیر مثبت آن بر سلامت جسم و روح

  • کد خبر: ۵۸۰۰۱
  • ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۴
درباره نیکی‌کردن و تأثیر مثبت آن بر سلامت جسم و روح
مهربانی‌کردن که تاکنون تحقیقات زیادی درباره آثار مثبت آن بر سلامت جسم و روح انجام شده است، بیش از اینکه یک احساس باشد، یک اقدام تلقی می‌شود. کافی است در برخورد با دیگران خالصانه رفتار کرد و فارغ از هرگونه انتظار و توقع جبران‌‌کننده‌ای به دیگران نیکی کرد.
ملیحه ابراهیمی | شهرآرانیوز؛ روابط انسانی در همه جوامع از اصول مهم و سازنده است. برای پایدار ماندن این روابط، باید به برخی اصول از جمله احترام به قوانین، احترام به حقوق یکدیگر، مهربانی کردن و ... توجهی ویژه داشت. خانواده به عنوان پایه گذار رفتار‌هایی که در جامعه بروز پیدا می‌کند باید به برخی رفتار‌ها توجه داشته باشد، زیرا با گذشت زمان، رفتار‌ها به عادت تبدیل می‌شوند.
 
مهربانی کردن که تاکنون تحقیقات زیادی درباره آثار مثبت آن بر سلامت جسم و روح انجام شده است بیش از اینکه یک احساس باشد یک اقدام تلقی می‌شود. لازم نیست دست به اقدامات عجیب و غریب زد. کافی است در برخورد با دیگران خالصانه رفتار کرد و فارغ از هرگونه انتظار و توقع جبران کننده‌ای به دیگران نیکی کرد.

 

تأثیر مهربانی بر سلامت

روحی: برخی رفتار‌ها که به مرور زمان وابستگی ایجاد می‌کنند، اگر با محبت و مهربانی همراه باشند، بر اضطراب و به دنبال آن افسردگی غلبه می‌یابند.
 
جسمی: ماده اکسی توسین در بدن باعث کاهش التهاب می‌شود. التهاب در بدن با عوامل مختلفی از جمله دیابت، سرطان، درد‌های مزمن، چاقی و میگرن در ارتباط است. داوطلب شدن برای انجام کار‌های خیرخواهانه بیشترین ارتباط را با کاهش سطح التهاب دارد.
 
مغز: مهربانی کردن شبکه پاداش مغز را فعال می‌کند فقط به شرطی که خالصانه و راهبردی باشد. محبت کردن به دیگران باعث افزایش سروتونین می‌شود. سروتونین انتقال دهنده عصبی‌ای است که باعث ایجاد احساس رضایت و خوب بودن می‌شود.
 
قلب: از تأثیر مثبت مهربان بودن بر تعادل شیمیایی قلب نمی‌توان چشم پوشید. مهربانی باعث ترشح هورمون اکسی توسین می‌شود. این ماده با گشادکردن رگ‌های خونی، فشار خون را کاهش می‌دهد.

مهربانی و خانواده

باید اول از خودمان شروع کنیم. ابتدا باید با خودمان مهربان باشیم تا بتوانیم این حس را به دیگران منتقل کنیم. مهربانی گاهی با یک سلام گرم صبحگاهی ایجاد می‌شود. بزرگ تر‌ها از جمله والدین باید محبت و مهربانی را به عادت اعضای خانواده تبدیل کنند. مهربانی گاهی با احترام گذاشتن و دلجویی و بازدید از سالمندان یا رتق و فتق بی منت امور روزانه بیمارانی که در خانه با ما زندگی می‌کنند همراه است.
 
درست گوش کردن به حرف‌های کودکان و دعای خیر و دقیقه‌ها وقت گذاشتن برای شنیدن علایق آن‌ها از مصادیق مهربانی کردن است. ارتباط تلفنی و حضوری با بزرگ تر‌های فامیل به ویژه آن‌هایی که از تنهایی رنج می‌برند نمونه دیگری از مهربانی کردن است.

 

مهربانی و جامعه

تماس چشمی با افراد و رعایت ادب در جامعه از دیگر عناوین مهربانی است، اینکه در حین انتقاد به خدماتی که صاحب نانوایی، میوه فروشی یا مارکت می‌دهد، فرصت صحبت کردن به آن‌ها بدهیم، در اتوبوس یا مترو جایمان را به سالمندان بدهیم، به حقوق اقلیت‌ها در شهر احترام بگذاریم و برای کمک کردن به یک نابینا برای عبور از خیابان پیش قدم شویم یا اگر پشت فرمان نشسته ایم، به محض دیدن عابران پیاده، توقف کنیم تا با آرامش از عرض خیابان رد شوند. به طبیعت احترام بگذاریم به ویژه به درختانی که شهرداری جلو در حیاطمان کاشته است. فراموش نکنیم درختان ریه‌های شهر به شمار می‌روند.
 
گاهی می‌شود به بداخلاق‌ترین همسایه روی خوش نشان داد. برای نمونه، وقتی در حال پارک کردن خودروش داخل پارکینگ است، در حیاط را برای ببندیم. با پاکبان محله خوش رفتاری کنیم و خداقوت بگوییم. کمتر زباله در شهر بریزیم. وقتی یکی از همکارانمان دچار مشکلی شده است، سنگ اندازی نکنیم و در صورت تمایل، گرهی از مشکلش باز کنیم. به فکر تهیه غذا برای حیوانات از جمله پرندگان، گربه‌ها و سگ‌های خیابانی بودن و به جای قضاوت کردن نیازمندان، دست آن‌ها را گرفتن و ... همه و همه از مصادیق نیکی کردن است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->