پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است
سرخط خبرها

یاد بگیرید از خودتان مراقبت کنید

  • کد خبر: ۶۶۰۱۲
  • ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۸
یاد بگیرید از خودتان مراقبت کنید
تکتم جاوید - کارشناس ارشد روان شناسی
تازه‌ترین آمار‌ها می‌گویند آسیب روانی ناشی از شیوع کرونا برای زنان بیش از مردان جامعه است و این قانونی کلی برای همه دنیاست، زیرا مشکلات زنان در مجموع در همه‌جا پیچیده است.
 
پژوهشگران معتقدند مردان بیشتر مستعد اعتیاد و مشکلات جامعه‌ستیزی هستند، در حالی که زنان بیش از هر بیماری روحی دیگری در معرض اضطراب و افسردگی قرار دارند و نشانه‌های آن در قالب نگرانی مداوم و دلشوره، تنش، خستگی، ترس، بی‌خوابی، پرخوابی، افزایش یا کاهش ناگهانی وزن، پرخوری عصبی، بی‌نظمی ساعات تغذیه، مشکلات گوارشی، افزایش سردرد‌های تنشی و میگرنی و وجود درد‌های جسمی با علل نامشخص خود را نشان دهد.

وقتی در نبودن واکسن و روش درمان، خانه‌ماندن و فاصله گرفتن از دیگران تنها راه پیش‌گیری بود، شرایط زندگی زنان و مادران زیادی را سخت یا سخت‌تر از گذشته کرد. وضعیت وخیم اقتصادی خانواده، گذراندن همه وقت با یکدیگر در فضای قرنطینه و قرارداشتن در معرض اخبار نگران‌کننده باعث افزایش استرس و رفتار‌های خشونت‌باری می‌شود که قربانی اول آن زنان هستند.
 
هم‌نشینی و هم‌صحبتی با نزدیک‌ترین دوستانشان را از دست دادند. در مقابل، در چهاردیواری خانه ماندند و چرخه آزاردهنده بیدارشدن صبح، غذاپختن و ظرف شستن، مرتب‌کردن مداوم خانه و خوابیدن را تکرارکردند. اگرچه این تکرار‌ها پیش از این هم وجودداشت، اجبار به کار تکراری محدود کردن، روان افراد را مختل می‌کند. سر و کله زدن و مراقبت مداوم از فرزند یا فرزندانی که شاید مشکلاتی جسمی مانند معلولیت دارند یا اختلالاتی روانی مانند بیش‌فعالی یا اتیسم، امید به آینده و انگیزه هر مادری را نابود خواهدکرد، آن هم زمانی که قرار است این کار‌ها را بدون کمک دیگران و به‌تن‌هایی انجام دهد.

زنان بسیاری که خود را قوی می‌دانستند در این چند ماه مجبور به مصرف داروی آرام‌بخش یا ضدافسردگی شدند. برخی از آن‌ها هم که مصرف‌کننده دارو بودند ناگزیر از افزایش دوبرابری دوز داروی روان‌پزشکی شدند در حالی که پیش از همه‌گیری کرونا بیماری‌شان کنترل‌شده و میزان دارو‌ها کمتر بود.
 
از دست دادن شغل در این یک سال که برای زنان بیش از مردان اتفاق می‌افتد، طلاق عاطفی یا جدایی رسمی، و مرگ نزدیکان هم دوران غم و سوگ خودش را دارد که هم‌زمانی با کرونا فرصت تمیز دادن از هم یا درمان آن را نمی‌دهد. بارداری، دوران زایمان و شیردهی هم رنج‌هایی دارد که تنها یک زن از آن باخبر است و شاید محدود شدن به خانه و حل کردن مشکلات به‌تن‌هایی میزان افسردگی پس از زایمان را بیشتر
کرده باشد.
 
در چنین شرایطی شاید بهترین توصیه به زنان آموزش روش‌های خودمراقبتی باشد. البته اگر دچار علائم حاد روانی و تغییر شدید در روحیات خود یا خشونت خانگی هستید، ابتدا باید به روان‌پزشک یا روان‌شناس مراجعه کنید. در کنار روش‌های درمانی آنان، اینکه یاد بگیرید از خود در شرایط سخت مراقبت کنید اهمیت بسیاری دارد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->