۲۵ مصدوم در پی آتش سوزی یک کارخانه در شهرک صنعتی توس مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: امروز شاهنامه متنی برای یکایک شهروندان جهان است پلنگ زخمی البرز تلف شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون حمایت از خانواده مجلس: باید به سمت ترویج داشتن فرزند سوم و چهارم حرکت کنیم مهم‌ترین چالش‌های پیش روی صنعت گیاهان دارویی استاندار خراسان رضوی بر ضرورت حمایت از خانواده‌ها در طرح جوانی جمعیت تأکید کرد آیا گوش‌ها هم آلرژی می‌گیرند؟ خوراکی‌هایی که باعث افزایش اشتها و پرخوری می شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | احتمال بارش باران در مشهد طی فردا رئیس ستاد ملی جمعیت کشور: کمک مالی به خانواده‌ها در سال اول زندگی نوزادان، مشوقی برای افزایش نرخ فرزندآوری است وزیر بهداشت تأکید کرد: جوانی جمعیت، نیازمند عزم ملی و همکاری بین‌دستگاهی است صدور مجوز استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش| در حوزه آیین‌نامه ارتقای رتبه‌بندی معلمان تا هفته آینده نتایج مثبتی حاصل می‌شود (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس: مجلس تمام‌قد در حمایت از خانواده و فرزندآوری ایستاده است برگزاری دومین همایش رویش امید در مشهد | جمعیت و فرزندآوری، مهم‌ترین رکن در تحقق ایران قوی است پیش‌بینی رگبار باران و وقوع رعدوبرق در ۱۷ استان طی امروز و فردا (۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم نسل ماهیان سفید خزری در معرض نابودی است راه‌اندازی سامانه‌ای جدید برای گزارش تخلفات پزشکی ۱۰۵ هزار زوج نابارور در کشور درمان شدند شوک در دادگاه کیفری خراسان رضوی؛ فاش شدن جزئیات قتل ناموسی با نقشه‌ای شیطانی در خانه وحشت هتل‌های پنج‌ستاره جدید در مشهد احداث می‌شوند | افزایش ظرفیت اسکان پنج‌ستاره زائران تا پایان سال ۱۴۰۴ خانه‌مسافر‌ها در کمتر از ۷ روز رسمی می‌شوند | راه‌اندازی دبیرخانه دائمی شورای راهبردی گوهرسنگ‌ها در مشهد کشف ۱۵ قطعه چکاوک وحشی در مرز دوغارون تایباد سرقت موتورسیکلت در مشهد مقابل چشمان حیرت‌زده مالک! رمزگشایی از قتل مرد ۵۰ساله در بولوار شهید کریمی مشهد | قاتل معتاد در تور نورافکن پلیس و دستور محرمانه قاضی سانحه رانندگی در محور تایباد | ۱۲ مصدوم به مراکز درمانی منتقل شدند (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟ مرجان‌های خلیج فارس احیا شدند رئیس سازمان محیط زیست: موضوع گردوغبار سرخس در دستورکار ماست + فیلم
سرخط خبرها

تخفیف‌های پرزرق‌وبرق در فروشگاه‌ها و رواج عادت‌های غذایی اشتباه

  • کد خبر: ۵۸۳۷۲
  • ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۵
تخفیف‌های پرزرق‌وبرق در فروشگاه‌ها و رواج عادت‌های غذایی اشتباه
اگر به فروشگاه‌های زنجیره‌ای و هایپرمارکت‌های شهر سر بزنیم، با سیلی از تخفیف‌های خوراکی‌ها روبه‌رو می‌شویم، این تخفیف‌ها چقدر سلیقه مصرف‌کننده را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد
طنین همتی|شهرآرانیوز، اگر به فروشگاه‌های زنجیره‌ای و هایپرمارکت‌های شهر سر بزنیم، با سیلی از تخفیف‌های خوراکی‌ها روبه‌رو می‌شویم، حال بماند که این تخفیف‌ها هم غیرواقعی است. اما این تخفیف‌ها چقدر سلیقه مصرف‌کننده را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد و در هربار خرید، سبد غذایی ما را چیپس و پفک، غلات و نوشیدنی‌های شیرین پر می‌کند؟ آیا به ارزش غذایی این تنقلات هم دقت کرده‌ایم یا فقط تخفیف‌های وسوسه‌کننده ما را اغوا می‌کند.

از همه مهم‌تر اینکه کودکان ما با مصرف زیاد این اقلام خوراکی، در معرض چه خطر‌هایی در بزرگ‌سالی هستند؟! تحقیقات بر روی تأثیر غذای ناسالم (پر از قند و چربی) در کودکی و تأثیر آن بر زندگی فردی، مشخص کرده است که با خوردن زیاد این غذا‌ها و خوراکی‌ها در کودکی، برخی باکتری‌های روده از بین می‌رود و بدتر آنکه اگر بعد‌ها هم برنامه تغذیه سالم شود، بازهم آن باکتری‌های مفید برنمی‌گردند.

خوراکی‌های ارزان‌قیمتی که عامل کبد چرب است

بیماری کبد چرب به شایع‌ترین بیماری در بین مردم تبدیل شده است که در ابتدای امر علائمی از خود بروز نمی‌دهد و اگر معاینه شوید، ممکن است علائمی از بروز این بیماری دیده شود.
از مواردی که در ابتلا به بیماری کبد چرب نقش دارد، مصرف زیاد فروکتوز است که می‌تواند باعث تجمع چربی در اطراف اندام‌ها و منجر به بیماری‌ای به‌نام کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) شود.
 
 
 

شربت ذرت فروکتوز به‌عنوان یک ماده ارزان‌قیمت شیرین‌کننده است که در بیشتر غلات شیرین، نوشیدنی‌های شیرین و شیرینی‌های مختلف استفاده می‌شود. ما نیز در فروشگاه‌ها با حجم متنوعی از این محصولات روبه‌رو هستیم که با قیمت‌های مناسب و تخفیف‌هایی وسوسه‌کننده ما را مجاب می‌کنند در هر مراجعه به فروشگاه، این محصولات را نیز در سبد غذایی خود جا دهیم و مشتری پروپاقرص این محصولات باشیم.

وضعیت شیوع کرونا موجب محدودشدن فعالیت و بیشتر در خانه ماندن شده است که تأثیری مستقیم در خوردن خوراکی‌ها دارد. نتیجه آن هم چاقی و اضافه‌وزن در بزرگ‌سالان و کودکان است. درنهایت چاقی نیز سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند و شانس ابتلا به بیماری‌ها را افزایش می‌دهد.


چیپس و پفک سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند؟

به‌گفته متخصصان تغذیه، چیپس و پفک جزو مواد غذایی چاق‌کننده با کالری بالا و بدون ارزش تغذیه‌ای است. یک بسته چیپس ۵۰ یا ۷۰ گرمی، حدود ۷۰۰ کیلوکالری، معادل یک‌سوم تا نصف کالری مورد نیاز روزانه افراد، را تأمین می‌کند، درحالی‌که از نظر ارزش غذایی بسیار فقیر است و باعث چاقی می‌شود. مصرف این نوع خوراکی‌ها می‌تواند باعث ضعف سیستم ایمنی شود به‌ویژه اکنون که شیوع بیماری کرونا بر قوت خود باقی است و کاهش سیستم ایمنی بدن زنگ خطری برای ابتلا به این بیماری است.
 

نوشابه یکی‌دیگر از نوشیدنی‌های آسیب‌زا بر بدن

بیشتر از اینکه نوشابه برای بدن ضرر داشته باشد، مصرف مکرر آن با هر وعده غذایی و اعتیادآوربودن آن ضرر دارد. این نوشیدنی که معمولا همراه با غذا مصرف می‌شود، از دیگر کالا‌های پرطرف‌دار در فروشگاه‌هاست که معمولا در خرید‌های ما هم گنجانده می‌شود.

به‌گفته کارشناسان تغذیه، مصرف نوشابه چه همراه غذا و چه به‌تن‌هایی مضر است، زیرا گاز، مواد رنگی، افزودنی‌ها و قند موجود در نوشابه بر عملکرد دستگاه گوارش تأثیری منفی می‌گذارد. همه مواد و ترکیبات موجود در نوشابه مضرند و هیچ ماده مفیدی در آن وجود ندارد. نوشابه‌های بی‌رنگ هم اگرچه مواد رنگی ندارند، مصرفشان توصیه نمی‌شود.

ارزش غذایی کالباس و سوسیس

این روز‌ها شاهد افزایش نجومی قیمت مواد غذایی مثل کالباس و سوسیس به‌دلیل افزایش قیمت مرغ و گوشت قرمز هستیم، البته تقاضا برای این محصولات هم افزایش یافته است. اما اگر سلامتی بدن در بلندمدت را در یک ترازو و مصرف غذا‌هایی با ارزش پایین را در ترازوی دیگر قرار دهیم، مسلما همه ما سلامتی بدن را انتخاب می‌کنیم.

اما این روز‌ها نه‌تن‌ها تخفیف‌های سوپرمارکتی بلکه تبلیغات گسترده صداوسیما و بیلبورد‌های شهر برای بعضی محصولات که ارزش غذایی ندارند، خواه‌ناخواه بر عادت غذایی ما تأثیر می‌گذارد.

مسلما این توجیه خوبی نیست که به‌دلیل گرانی پروتئین‌هایی مثل مرغ و گوشت، مواد غذایی‌ای را که آن‌چنان ارزش غذایی ندارند و مصرف بی‌رویه آن در بلندمدت عوارضی به وجود می‌آورد، جایگزین کنیم. هنوز خوراکی های مفید و ارزان قیمتی هم هستند که می توان جایگزین این عادت های غذایی قرار داد از جمله آجیل و خشکبار، حبوبات که علاوه بر ارزش غذایی بالایی که دارند برای بدن هم مفید است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->