کاهش ۳۸ درصدی ورودی آب به مخازن سد‌های کشور ورود بیش از ۵ میلیون و ۹۸۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی تاکنون (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) مینی‌بوس حامل ۲۶ دانش‌آموز تیزهوش در مسیر جاده ملکان – بناب واژگون شد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) دستگیری قاچاقچی حرفه‌ای با بیش از ۸۸ کیلوگرم حشیش در مشهد واژگونی خودروی حامل معلمان ریگانی با ۷ نفر مصدوم (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ابتلای ایرانی‌ها به یک بیماری کشنده ۱۰ سال زودتر از جهان واکسنی که می‌تواند خطر زوال عقل را در افراد مسن کاهش دهد کارگروه ملی زیارت به ریاست معاون‌اول رئیس‌جمهور، روز دوشنبه (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) در مشهد برگزار می‌شود + فیلم رسیدگی به ۱۵۲ شکایت نوروزی از تأسیسات گردشگری خراسان رضوی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی: در ایام نوروز ۱۴۰۴، بیش از ۶ میلیون نفرشب اقامت داشتیم کاهش کلسترول بد خون خطر ابتلا به زوال عقل را کم می‌کند کشف و ضبط بالغ بر ۵۰ قلم مواد آرایشی و بهداشتی غیرمجاز در ایام نوروز ۱۴۰۴ (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) فروش نوروزی محصولات صنایع دستی در خراسان رضوی از مرز ۷۸ میلیارد تومان عبور کرد کاهش ۲۵ درصدی تلفات تصادفات جاده‌ای در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۴ درصدی تردد در جاده‌های خراسان رضوی ارائه بیش از ۲۰ میلیون خدمت توسط هلال احمر در نوروز ۱۴۰۴ آیا کلثوم اکبری، قاتل سریالی پیرمردهای مازندرانی، اعدام شده است؟ وجود حدود ۹۵۰ عنوان کتاب‌های درسی غیرانگلیسی در مدارس کشور تلاش دولت در راستای کاهش هزینه‌های مهدکودک برای مادران شاغل پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران پراکنده در برخی نقاط استان چطور پس از تعطیلات به روال عادی زندگی برگردیم؟ احکام جدید حقوق ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟ گردشگران خاک بر دست شایع‌ترین بیماری‌های خون در ایران زمان برگزاری آزمون اعزام فرهنگیان به مدارس جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۴ اعلام شد ماجرای پرتاب شیء آتش‌زا به داخل برج مسکونی باران مشهد چیست؟ + فیلم رئیس سازمان بهزیستی: مدارس جدید با تمرکز بر مهارت‌های شغلی و سلامتی راه‌اندازی می‌شوند راهکارهایی برای کاهش نشانه‌های آزاردهنده حساسیت فصلی | بهار حساس‌ها زمان واریز حقوق فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی، کشوری و لشکری اعلام شد + جدول تکذیب نقص موتور پرواز مشهد- رامسر (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) آلرژی بهاری هر لحظه شما را تهدید می‌کند
سرخط خبرها

واکسیناسیون سراسری از کی آغاز می‌شود؟ | کی نوبت به مردم عادی می‌رسد؟

  • کد خبر: ۵۸۴۴۶
  • ۲۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۸
واکسیناسیون سراسری از کی آغاز می‌شود؟ | کی نوبت به مردم عادی می‌رسد؟
با تزریق واکسن کووید۱۹ به بخشی از کادر درمان، ساعت‌شمار پایان همه‌گیری جهانی در ایران به حرکت درآمد و براساس برنامه وزارت بهداشت، حرکت آن یک سال طول می‌کشد.

 به گزارش شهرآرانیوز، صبح روز سه‌شنبه ۲۱ بهمن، چند ماه پس از شروع واکسیناسیون کرونا در برخی کشورها، برنامه واکسیناسیون سراسری کرونا در ایران با استفاده از واکسن اسپوتنیک روسیه شروع شد و اولین نفر فرزند وزیر بهداشت این واکسن را تزریق کرد، البته هدف وزارت بهداشت واکسیناسیون «کارکنان بهداشت و درمانی در خط اول مبارزه با بیماری» است.

 

برهمین اساس در اولین روز واکسیناسیون کرونا در ایران، این کار برای کادر ICU در ۶۳۵ بیمارستان کشور آغاز و در تهران هم به ۲۵ نفر تزریق شد. قرار است در این مرحله ۲۰هزار دز واکسن کرونا، به ۱۰هزار نفر از کادر درمان تزریق شود.

 

بعد از پایان تزریق واکسن به این گروه، واکسیناسیون برای بخش‌های دیگر جامعه به شکل مرحله به مرحله و براساس اولویت‌بندی اعلام شده توسط وزارت بهداشت صورت می‌گیرد و به نظر می‌رسد برخلاف آنچه درباره واکسن آنفلوآنزا رخ داد، گروهی به اسم «مسئولان» در فهرست این اولویت‌بندی جایی ندارد.

 

محمدمهدی گویا، رئیس مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، در این رابطه به خبرآنلاین گفته بود: «من به شما ضمانت می‌دهم که در واکسن کرونا مسئولان در اولویت قرار نگیرند، کسی هم چنین چیزی از ما نخواسته است. اولویت را اینجا یک کمیته کشوری ۲۰ نفره با حضور ویروس‌شناس، متخصص امر بالینی، اخلاق پزشکی، داروساز و ... مشخص کرده‌اند..»

 

شروع واکسیناسیون کرونا در ایران؛ کی نوبت به مردم عادی می‌رسد؟

برنامه چهار مرحله واکسیناسیون کرونا در ایران

حدود یک ماه پیش وزارت بهداشت سند ملی واکسیناسیون کشور را تصویب کرد، سندی که اگرچه منتشر نشده است، اما کلیات آن توسط مسئولان وزارت بهداشت اعلام شده است.

 

محمدمهدی گویا، گفته بود: «اولین گروه کادر‌های بهداشتی درمانی هستند که در خط اول قرار دارند، گروه دوم افراد پرخطر هستند، بعد گروه سوم برخی از مشاغل خاص هستند، مثل کسی که راننده وسایل نقلیه عمومی است، بعد هم بقیه شهروندان.»

 

در واقع برنامه واکسیناسیون کشور، در چهار فاز مختلف اجرا می‌شود که روند آن از این قرار است؛

فاز اول، زمستان ۱۳۹۹؛ فاز اول واکسیناسیون کرونا، از ۲۱ بهمن شروع شد و قرار است در این مرحله به «کارکنان بهداشت و درمانی در خط اول مبارزه با بیماری» و «افراد بسیار پرخطر» واکسن تزریق شود. این گروه شامل سالمندان مستقر در آسایشگاه‌ها و جانبازان شیمیایی و بالای ۵۰ درصد و سالمندان بالای ۶۵ سال در خانه سالمندان و مبتلا به بیماری زمینه‌ای است.

 

براین اساس به یک میلیون و ۳۰۰هزار نفر در این فاز واکسینه می‌شوند و به ۲ میلیون ۶۰۰هزار دز واکسن نیاز است، تاکنون ۱۰هزار دز از این تعداد تامین شده است و قرار است در روز‌های آینده تعداد بیشتری واکسن اسپوتنیک وارد کشور شود.

 

فاز دوم، بهار و تیر ۱۴۰۰؛ در فاز دوم که از ابتدای ۱۴۰۰ آغاز می‌شود، به چهار گروه «افراد بالای ۶۵ سال به ترتیب در گروه‌های ۵ ساله از بالا به پایین»، «افراد بالای ۶۵ سال با حداقل یک بیماری زمینه‌ای»، «افراد ۱۶ تا ۶۴ سال با حداقل یک بیماری زمینه‌ای» و «افرادی که بخاطر شغلشان با مردم در تماس‌اند.»

 

علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا، در این رابطه گفته بود: «در فاز دوم سایر گروه‌های پر خطر مثل سالمندان بالای ۶۰ سال که در گروه‌های مختلف «۸۰ تا ۸۵ سال، ۷۵ تا ۸۰ سال، ۷۰ تا ۷۵ سال، ۶۵ تا ۷۰ و ۶۰ تا ۷۵ سال» رتبه بندی می‌شوند. این گروه‌ها از بالا به پایین برای دریافت واکسن اولویت بندی می‌شوند. افرادی ۱۶ تا ۶۴ سال که دارای بیماری زمینه‌ای هستند مثل دیالیزی‌ها، سرطانی‌ها و ... بر اساس شرایط اولویت‌بندی می‌شوند.»

 

این یعنی حداقل ۶.۴ درصد از جمعیت کشور یعنی ۵میلیون و ۱۲۰هزار نفر در این مرحله واکسینه می‌شوند.

 

فاز سوم، مرداد تا آذر ۱۴۰۰؛ در این بخش سه گروه «افراد ساکن در مراکز تجمعی»، «افراد ۵۵ تا ۶۵سال بدون بیماری زمینه‌ای» و «افراد در مشاغل ضروری و کارکنان بهداشت که در خط اول مواجهه نیستند» واکسیناسیون می‌شوند.

 

رئیسی گفته بود: «فاز سوم برای افراد حاضر در مراکز پر تجمع است یعنی افرادی که ریسک ابتلا به بیماری در آن‌ها به نسبت فاز قبل کمتر است.»

 

فاز چهارم، زمستان ۱۴۰۰؛ و در فاز نهایی و چهارم واکسیناسیون کرونا که احتمالا یک سال دیگر شروع می‌شود، به عموم مردم واکسن کروناویروس تزریق می‌شود.

 

با توجه به واکسیناسیون حدود درصد جمعیت در فاز اول و دوم کرونا در کشور، انتظار می‌رود که حداقل تا چند ماه آینده وضعیت پاندمی در کشور کنترل نشود. رکسانا مصلحی، اپیدمیولوژیست ژنتیکی از دانشگاه ایالتی نیویورک، در این رابطه به خبرآنلاین گفته بود: «می‌شود پیشبینی کرد که اگر به زودی و تا اواسط تابستان به درصد بالایی از مردم واکسن نزنیم، پائیز بدی خواهیم داشت. اگر حداقل حدود ۷۰درصد افراد تا تابستان واکسن تزریق کرده باشند، پاییز می‌توانیم بگوییم که در حال کنترل اپیدمی هستیم.»

 

البته این سرعت در واکسیناسیون شهروندان نسبت به کروناویروس تنها مربوط به ایران نیست، تزریق واکسن هنوز در بسیاری از کشور‌ها شروع نشده است و کشور‌های انگشت‌شماری موفق به واکسیناسیون بالای ۱۰درصد جمعیت خود شده‌اند.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->