معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است سخنگوی دولت: ۳۲۰ هزار مهاجر غیرمجاز در دولت چهاردهم به کشورشان بازگردانده شدند عکس‌هایی از بازی فوتبال با حداقل امکانات در افغانستان سفر خبرنگار صداوسیما به محل فرود بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای آمریکا در افغانستان + فیلم کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان دیدار کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) قدردانی رئیس اتحادیه شرکت‌های ساختمانی افغانستان از مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است
سرخط خبرها

توجه به گسترش روابط تجاری بین ایران و افغانستان در دستور کار است

  • کد خبر: ۵۸۵۰۶
  • ۲۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۹:۱۵
توجه به گسترش روابط تجاری بین ایران و افغانستان در دستور کار است
رایزن بازرگانی ایران و افغانستان با بیان اینکه تجارت سالانه ایران و افغانستان سه میلیارد دلار است، گفت: افزایش میزان مبادله تجاری دو کشور در دستور کار قرار دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «محمدمهدی جوانمرد قصاب» اظهار داشت: در آغاز شیوع کرونا برای مدت کوتاهی مرزهای دو کشور بسته شدند اما اکنون وضعیت تجارت به حالت عادی بازگشته و بدون هیچ مشکلی ادامه دارد.

 

مشاور رییس کل سازمان توسعه تجارت در خصوص کالاهای صادراتی ایران به افغانستان، تصریح کرد: انواع محصولات فولادی، میلگرد، سیمان، شیرینی و شکلات و صنایع غذایی از جمله کالاهای است که در صدر لیست صادرات قرار دارد.

 

وی با بیان اینکه واردات از افغانستان اندک است، خاطرنشان کرد: صادرات مواد خام از این کشور ممنوع است و در زمینه صنایع نیز تولیدات مورد نیاز ایران را ندارند؛ عمده صادرات افغانستان محصولات پایه کشاورزی است که تولید این کالاها در داخل ایران ارزان‌تر محاسبه می شود به این همین دلیل واردات از این کشور اندک است.

 

مشاور رییس کل سازمان توسعه تجارت با اشاره به برگزاری چهاردهمین نمایشگاه بزرگ ایران و افغانستان در بهمن‌ماه، اظهار داشت: این رویداد اقتصادی از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا می تواند فضایی راهگشا برای گسترش روابط تجاری دو کشور در یکسال پیش رو باشد.

 

وی افزود: این نمایشگاه در کابل برگزار می شود و تمام محصولات ایرانی از جمله صنایع غذایی، ماشین آلات و شرکت های دانش بنیان عرضه خواهد شد.

 

جوانمرد با بیان اینکه کنترل شیوع کرونا تردد میان دو کشور را تسهیل می کند، خاطرنشان کرد: در این شرایط هیات های تجاری از سوی دو کشور فعال می شوند که بر اساس آن برای سال ۱۴۰۰ تعدادی نمایشگاه پیش بینی شده است.

 

وی افزود: با پذیرش هیات های تجاری از این کشور سرمایه گذاری های بسیاری به ویژه در چابهار پیش بینی شده است و صادرات برق، گاز و مواد سوختی نیز تسهیل خواهد شد.

 

تاثیر راه آهن خواف-هرات زمان‌بر است

رایزن بازرگانی ایران و افغانستان با اشاره به فعال شدن راه آهن خواف به هرات گفت: فعالیت راه آهن میان دو کشور، شیوه جدید حمل و نقل است که تجار با آن آشنایی کافی ندارند.

 

وی تاکید کرد: راه اندازی خط خواف- هرات آغازی برای اتصال شهرهای مختلف دو کشور به یکدیگر است تا زمینه را برای افزایش تجارت فراهم کند.

 

به گفته وی، برای بهره‌مندی از مزایای خط راه آهن نیاز به زمان است تا تجار این راه باربری را مورد استفاده قرار دهند و بر مبادلات تاثیر بگذارد.

 

پیش از این حمید زادبوم رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران اعلام کرده بود: صادرات از گمرکات شرق ایران به افغانستان، از رقم سه میلیارد دلار در سال گذشت و انتظار می رود تا پایان سال ۱۴۰۰ به پنج میلیارد دلار برسد.

 

به گفته وی، رونق صادرات یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی است و توسعه گمرکات نقش بسزایی در ارزآوری و توسعه صادرات خواهد داشت.

 

در ۹ ماهه سال جاری، افغانستان با پنج میلیون و ۲۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار پنجمین مقصد صادراتی ایران بوده است.

 

منبع: ایرنا

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->