تفاهم رؤسای‌ بانک‌های مرکزی ایران و افغانستان برای توسعه و تقویت مناسبات پولی و بانکی وقوع انفجار در فرودگاه کابل (۲۹ بهمن ۱۴۰۳) اولین همایش نخبگان افغانستانی به میزبانی تهران برگزار خواهد شد حمله انتحاری به وزارت شهرسازی و مسکن حکومت طالبان (۲۵ بهمن ۱۴۰۳) سفیر ایران در کابل: مسئله حقابه ایران و افغانستان حل شد ثبت نام حج برای مهاجران افغان در ایران آغاز شد (۱۹ بهمن ۱۴۰۳) ایران و افغانستان، طرح‌های مشترک محیط‌زیستی اجرا خواهند کرد ۱۳ لژیونر فوتسال افغانستان در باشگاه‌های ایران، عراق و عربستان نمایشگاه هنری «حس همسایگی ۲» با مشارکت ایران و افغانستان گشایش یافت در دیدار با نماینده ویژه کشور نروژ در امور افغانستان تأکید شد؛ حمایت از میزبانی ایران از پناهندگان افغانستانی ویدئو| دعوت تاجران افغانستانی از عراقچی برای حضور در ولایات افغانستان فرماندار تایباد: حکومت سرپرست طالبان توجه ویژه‌ای به مرز دوغارون دارد | دوغارون هفتمین بندر خشک جمهوری اسلامی ایران طالبان: پشتیبان مردم و مقاومت فلسطین هستیم برگزاری نشست هم‌اندیشی دومین نمایشگاه حس همسایگی | پیوند هنر و صنعت برای تشویق سرمایه گذاران افغانستانی مسیر ریلی هرات -خواف آماده جابه‌جایی مسافر است وقوع انفجار در هرات افغانستان (۱۶ دی ۱۴۰۳) طالبان: اشتغال زنان در سازمان‌های غیر دولتی ممنوع است اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

اطلاع رسانی؛ حلقه مفقوده ارتباط بانک‌ها با مهاجران افغانستانی

  • کد خبر: ۵۸۷۹۰
  • ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۹
اطلاع رسانی؛ حلقه مفقوده ارتباط بانک‌ها با مهاجران افغانستانی
سید محمدرضا هاشمی- روزنامه‌نگار

مسدود‌شدن کارت بانکی مهاجران افغانستانی هر از گاهی به خبری مهم در میان رسانه‌ها تبدیل می‌شود، اتفاقی که مشکلات زیادی هم برای مهاجران ایجاد کرده است. در حالی که هیچ‌گاه بدون اطلاع قبلی کارت بانکی هیچ یک از شهروند ایرانی مسدود نمی‌شود، اما متاسفانه در هفته‌های گذشته بانک مرکزی بدون اطلاع قبلی، کارت بانکی تعداد زیادی از مهاجران افغانستانی را مسدود کرد.

 

هرچند که بانک مرکزی حق دارد به‌عنوان عالی‌ترین مرجع تصمیم‌گیری درباره بانک‌ها هر اقدامی برای جلوگیری از سواستفاده از خدمات بانکی و پول‌شویی در کشور انجام دهد، اما مهاجران افغانستانی هم حق دارند از مسدود‌شدن کارت بانکی‌شان قبل از اقدام، مطلع باشند. مهم‌ترین مطالبه مهاجران افغانستانی که حالا بیش از چهار دهه از حضورشان در ایران می‌گذرد این است که مشکلات آن‌ها برای دریافت خدمات بانکی یک‌بار برای همیشه حل شود.

 

با‌توجه‌به اینکه سرپرستی بانک‌ها در استان خراسان رضوی می‌گویند که آن‌ها هم از مسدود‌شدن کارت بانکی مهاجران اطلاعی نداشتند به‌نظر می‌رسد که برخی از مدیران بانک مرکزی از جزئیات زندگی مهاجران در ایران اطلاعات درستی در دست ندارند. به‌خصوص اینکه در ایام کرونا که استفاده از کارت بانکی به‌جای پول نقد رایج شده و مسدود‌کردن کارت‌های بانکی، مشکلات زیادی برای مهاجران افغانستانی ایجاد کرده است.

 

اکنون مشکل با پیگیری و پرداخت خوب رسانه‌های مختلف به این موضوع حل شده است و مسئولان بانک مرکزی به مهاجران افغانستانی برای تکمیل اطلاعاتشان مهلت یک‌ماهه داده‌اند. این مهلت یک‌ماهه اگر همراه با اطلاع‌رسانی پیامکی به مشتریان بانک‌ها باشد می‌تواند مشکلات بسیاری را حل کند، در غیر این صورت، با‌توجه‌به دسترسی نداشتن بسیاری از مهاجران به اطلاعات فضای مجازی این زمان هم کافی نیست و شاید لازم باشد تمدید شود.

 

در سال جاری اداره کل اتباع و مهاجران خارجی خراسان رضوی به‌دلیل شرایط خاص ناشی از شیوع کرونا برای جلوگیری از ازدحام جمعیت، کارت آمایش مرحله ۱۵ مهاجران را بدون نیاز به مراجعه حضوری برای یک‌سال تمدید کرد که خوشبختانه با این ابتکار عمل، سلامتی مردم هم به خطر نیفتاد و کار اداری هم انجام شد. ابتکار عملی که تصمیم‌گیران بانک مرکزی هم می‌توانند از آن الگو بگیرند.

 

منبع: روزنامه دنیای اقتصاد - ۲۷ بهمن 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->