رای گیری پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس در غزه پنجشنبه در شورای امنیت مقام نظامی سابق رژیم صهیونیستی درباره سیاست‌های نتانیاهو هشدار داد نگاهی به برخی اظهارات شتاب زده در توافق قاهره تایید حکم قصاص نفس قاتل پزشک یاسوجی در دیوان عالی کشور (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پزشکیان در دیدار با وزیر انرژی روسیه: مانعی بر سر راه همکاری دو کشور وجود ندارد ژاپن عملیات نظامی رژیم اسرائیل در نوار غزه را محکوم کرد درگیری شدید بین حریدی‌ها و نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی گزارش تکان‌دهنده سازمان ملل از غزه: هزاران فلسطینی در پی دستورات تخلیه اسرائیل در حال فرار هستند دیدار نخست وزیر پاکستان با ولیعهد عربستان درباره جنگ غزه مسمومیت ۱۳۰ نظامی صهیونیست بر اثر غذای گندیده فرافکنی انگلیس درباره «مکانیسم ماشه»: ایران گام‌های ملموس بردارد ایران: آینده افغانستان باید به دست افغان‌ها رقم بخورد قیمت خرید تضمینی گندم نباید کمتر از ۳۰ هزار تومان باشد پاشینیان: روابط ارمنستان با ایران شتاب گرفته است هشدار کویت درباره عواقب تجاوزات اسرائیل اسلامی: ازسرگیری بازرسی‌ها نیازمند اتخاذ «تدابیر ویژه» است واکنش وزارت امور خارجه به اقدام اکوادور علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اردوغان: اقدامات اسرائیل محکوم به شکست است پیش‌نویس قطعنامه ایران، روسیه و چین درباره ممنوعیت حمله به تاسیسات هسته‌ای امضای ۷۵۰۰ اسرائیلی پای طومار صلح | کشور فلسطین را به رسمیت بشناسید مشارکت روسیه در تدوین قطعنامه ممنوعیت حمله به تاسیسات هسته‌ای وزیر جنگ سابق اسرائیل: عملیات «پیجرها» زودتر از موعد اجرا شد عراقچی: با رویکردی مسئولانه وارد گفت‌و‌گو با آژانس شده‌ایم اتحادیه اروپا ادعا‌های خود درباره برنامه هسته‌ای ایران را تکرار کرد واکنش روسیه به ایده منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین تلاش بنگاه دروغ‌پراکنی اینترنشنال برای بحران‌سازی | تاریخ بیانیه آلمان تحریف شد تجمع معترضان انگلیسی به سفر ترامپ + عکس (۲۶ شهریور ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آینده مبهم برجام پس از توقف پروتکل الحاقی

  • کد خبر: ۵۹۰۷۳
  • ۳۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۴
آینده مبهم برجام پس از توقف پروتکل الحاقی
دولت ایران پس از گذشت یک سال از خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام و ناتوانی طرف‌های اروپایی از عمل به تعهداتشان ذیل توافق هسته‌ای و جبران زیان‌های ناشی از تحریم‌های آمریکا تصمیم گرفت که طبق مفاد برجام، اجرای تعهداتش را به‌صورت گام‌به‌گام کاهش دهد.
گروه سیاست | شهرآرانیوز؛ دولت ایران پس از گذشت یک سال از خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام و ناتوانی طرف‌های اروپایی از عمل به تعهداتشان ذیل توافق هسته‌ای و جبران زیان‌های ناشی از تحریم‌های آمریکا تصمیم گرفت که طبق مفاد برجام، اجرای تعهداتش را به‌صورت گام‌به‌گام کاهش دهد.
 
در همین راستا، کاظم غریب‌آبادی، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان‌های بین المللی در وین، در خبری اعلام کرد که نامه توقف اجرای اقدامات داوطلبانه ایران تحت برجام از تاریخ ۲۳ فوریه ۲۰۲۱ برابر با ۵اسفندماه، عصر روز دوشنبه تحویل مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شده است.
 
وی در توضیح این عمل گفت: «این اقدام در اجرای قانون مصوب مجلس برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران و درراستای حقوق مصرح ایران تحت بند‌های ۲۶ و ۳۶ برجام و به علت عدم پایبندی طرف‌های مقابل به تعهدات خود در جهت رفع تحریم‌های غیرقانونی، صورت گرفته است. از این پس، همکاری‌های ایران و آژانس صرفا برمبنای تعهدات پادمانی ادامه خواهد یافت تا زمانی‌که با لغو تحریم‌ها به‌صورت عملی و ملموس فراهم شود.»

 

موضع شفاف ایران درباره آینده برجام و نظارت‌های آژانس

حجت‌الاسلام حسن روحانی، روز گذشته در جلسه هیئت دولت، با بیان اینکه ایران هیچ بازرسی را از کشور اخراج نمی‌کند، گفت: «اگر مدیرکل آژانس انرژی اتمی هم بخواهد بیاید تهران و مذاکره کند، ما قبول می‌کنیم. ما نمی‌خواهیم برنامه هسته‌ای ما بدون نظارت باشد. اگر کسی بگوید بازرسان را بیرون می‌کنیم یعنی دنبال سلاح هسته‌ای هستیم.
 
اما پروتکل الحاقی مرحله‌ای فراتر از پادمان است.» همچنین محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، در حاشیه جلسه هیئت دولت گفت: «باید طرف مقابل ما در ۴+۱ و آمریکا به تعهدات خود بازگردند. در بالاترین سطح کشور اعلام شده به‌مجرد اینکه آمریکا تحریم‌ها را بردارد و سایر اعضا به تعهدات خود عمل کنند دلیلی برای اقدامات جبرانی وجود ندارد و آن وقت می‌توانیم به اجرای پروتکل الحاقی مانند پنج‌سال قبل ادامه دهیم.»

 

واکنش‌های بین‌المللی به تصمیم ایران

خبرنگار نشریه آمریکایی «وال‌استریت ژورنال» در اروپا از احتمال سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران برای رسیدن به «یک راه حل قابل قبول برای طرفین» خبر داده است. «وال‌استریت ژورنال» در خبر خود مدعی شده است که رافائل گروسی، پیشنهاد کرده است که به ایران سفر کند تا برای ادامه نظارت‌های اساسی آژانس، راه حلی قابل قبول برای طرفین بیابد. گروسی همچنین کشور‌های عضو آژانس را درباره تحولات اخیر مربوط‌به فعالیت‌های تأیید و نظارت آژانس در ایران براساس برجام مطلع کرده است.
 
نشریه «پولتیکو» نیز به نقل از دیپلمات‌های اتحادیه اروپا از دعوت این اتحادیه از آنتونی بلینکن برای دیدار با همتایان اروپایی خود به‌صورت ویدئوکنفرانس خبر داده است. سه دیپلمات اروپایی گفته‌اند که از وزیر امورخارجه آمریکا دعوت شده است در نشست وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا حضور یابد تا درباره چین، روسیه، ایران و ترکیه رایزنی کنند. اگر بلینکن این دعوت را بپذیرد، اولین بار خواهد بود که در چنین رایزنی‌هایی با همتایان خود از اتحادیه اروپا شرکت می‌کند. اما تاکنون، نه وزارت امور خارجه آمریکا و نه سرویس اقدام خارجی اروپا به درخواست «پولتیکو» برای تأیید این خبر پاسخی نداده‌اند.
 
بااین‌حال بلینکن در آخرین اظهارنظر خود درباره ایران، در گفت‌وگویی با شبکه «ان. پی. آر» درباره برجام و اهمیت آن برای آمریکا گفت: «ما این را می‌دانیم که با خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، ایران شروع کرد به لغو محدودیت‌هایی که توافق بر آن اعمال کرده بود. بسیار تأسف‌بار است که ما از آن خارج شدیم. زمان گذشته است و اگر می‌خواهیم به توافق بازگردیم، باید روی توافقی کار کنیم که طولانی‌مدت‌تر و مستحکم‌تر از توافق اصلی است. بایدن هم به‌وضوح گفته است که اگر آن‌ها چنین کنند، ما هم آن را انجام خواهیم داد. اکنون، مسیر دیپلماسی باز است. ایران هنوز از پایبندی فاصله زیادی دارد.»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->