به گزارش شهرآرانیوز؛ شبکه انبیسی نیوز، در گزارش هیات سازمان ملل تاکید شده که طالبان به شبهنظامیان دیگر اجازه میدهد تا در خاک افغانستان آموزش ببینند و نیروهای آنها در کنار نیروهای خودشان فعالیت داشته باشند.
روابط طالبان با القاعده با وجود امضای توافق دوحه با آمریکا که بر ممنوعیت همکاری آن یا میزبانی آن از گروههای تروریستی تاکید داشت و بهرغم آنکه مایک پامپئو، وزیر خارجه دولت ترامپ اعلام کرد طالبان دیگر با گروههای تروریستی قطع رابطه کرده است، ادامه دارد.
ادموند فیتون-براون، هماهنگکننده هیات سازمان ملل برای ردگیری طالبان و گروههای تروریستی در افغانستان گفت: هنوز به وضوح رابطه نزدیکی میان القاعده و طالبان وجود دارد. گزارشهای "تیم پشتیبانی تحلیلی و تحریم سازمان ملل متحد" عمدتا بر پایه اطلاعاتی است که سرویسهای اطلاعاتی دولتهای خارجی به اشتراک میگذارند. ما باور داریم که رهبری ارشد القاعده همچنان تحت حفاظت طالبان قرار دارد.
براساس آخرین گزارش این تیم نظارتی سازمان ملل در ماه ژانویه، حدود ۲۰۰ تا ۵۰۰ نیروی القاعده در حدود ۱۱ ولایت افغانستان حضور دارند. کارشناسان میگویند، جداسازی این دو گروه که چندین دهه در کنار هم زندگی کرده و جنگیدهاند و حتی ازدواجهایی در میان خودشان داشتهاند، کار دشواری خواهد بود.
ائتلاف دیرینه طالبان با القاعده، در صدر دستورکار نشست چهارشنبه و پنجشنبه وزرای دفاع ناتو برای بررسی ضربالاجل ماه مه برای خروج نیروها طبق توافق آمریکا – طالبان خواهد بود. متحدان اروپایی منتظر رویکرد لوید آستین، وزیر دفاع جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا هستند تا برنامههای این دولت و چگونگی تضمین تعهد این گروه به قرارداد دوحه مشخص شود.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو دوشنبه در بروکسل گفت، ضرورت دارد که طالبان به خوبی به تعهداتش طبق توافق ۲۰۲۰ عمل کند تا راه برای خروج کامل نیروهای خارجی هموار شود. استولتنبرگ گفت: در بحث اجرای تعهدات، طالبان همچنان نیاز دارد تا اقدامات بیشتری صورت دهد تا اطمینان حاصل شود که آنها تمام روابطشان را با تروریستهای بینالمللی قطع کردهاند.
براساس گزارش روز چهارشنبه یک بازرس کل به کنگره آمریکا در رابطه با ماموریت ارتش آمریکا در افغانستان، "مشخص نیست که آیا طالبان از این توافق تبعیت میکند یا خیر چون اعضای القاعده با رهبری طالبان و ساختار فرماندهی آن یکپارچه شدهاند."
منبع: ایسنا