کشف ۵۷ کیلوگرم زعفران تقلبی در طرقبه‌شاندیز (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پایان رفاقت بیست‌ساله با قتل ناموسی در مشهد تداوم بارش باران در برخی استان‌ها (۱۵ آبان ۱۴۰۳) تزریق واکسن «روتاویروس» تا ۳ هفته آینده در سراسر کشور آخرین آمار بازماندگان از تحصیل در خراسان رضوی چقدر است؟ رسیدگی به اعتراضات پرونده‌های کد «۱۹» و «۵» آزمون‌های استخدامی آموزش و پرورش تا پایان آذرماه مردمی‌سازی، هدف اصلی در امر مبارزه با مواد مخدر در خراسان رضوی آزمون دکتری ۱۴۰۴ وزارت بهداشت چه زمانی برگزار می‌شود؟ با ترک سیگار طول عمر خود را افزایش دهید ۵۶ درصد زایمان‌های کشور سزارین است سقوط مرگبار کوهنورد شاهرودی از کوه دختر جوان برای انتقام از مرد تبهکار اراذل و اوباش اجیر کرد واژگونی خودرو پراید در نزدیکی مشهد با یک کشته و سه مصدوم (۱۴ آبان ۱۴۰۳) نقشه تجاوز و قتل پسر نوجوان برای دخترخاله ۴ ساله نسخه طب سنتی برای درمان سرفه‌های مزمن «مرگ» پایان رابطه مخفیانه با مرد متاهل بارش باران در جاده‌های خراسان رضوی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) مرگ زن جوان به‌خاطر سقط غیرقانونی جنین شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۴ تغییر می‌کند؟ کشف ۴ هزار عدد قرص مخدر و غیرمجاز در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) استخدام ۱۰ هزار پرستار، به زودی سرقت از ساکنان پایتخت در پوشش پرستار سند «هوشمندسازی سلامت» تدوین شد ۱۳ درصد بزرگ‌سالان غربالگری‌شده مبتلا به دیابت هستند اضافه‌کاری پرستاران به ساعتی ۱۰۰ هزار تومان می‌رسد؟ اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاه جامع علمی‌کاربردی تا چهار سال آینده تضمین می‌شود خطر پیشی‌گرفتن آمار «مرگ» بر میزان «تولد» در کشور بارگذاری مدارک رتبه‌بندی معلمان از فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) آغاز می‌شود کارت آزمون وکالت ۱۴۰۳ آماده شد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در انتظار اعتبار و مجوز‌های قانونی (۱۴ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

ماجرای درخواست وجه مدارس برای ارائه کارنامه دانش‌آموزان

  • کد خبر: ۵۹۴۵۰
  • ۰۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۹
ماجرای درخواست وجه مدارس برای ارائه کارنامه دانش‌آموزان
گلایه‌های مردم از اخذ وجه در قبال دریافت کارنامه، در شرایطی مطرح است که رقم‌های مختلفی از سوی آن‌ها اعلام می‌شود. این مبالغ از ۵۰ هزار تومان شروع می‌شود و تا ۹۰۰ هزار تومان هم مطرح می‌شود.
به گزارش شهرآرانیوز، این روز‌ها در همه سخنرانی‌ها درباره کرونا یک جمله مشترک است و آن هم این بوده که «کرونا که آمد، زندگی مردم را تحت تأثیر قرار داده و بر فعالیت‌ها سایه افکنده است»، اما انگار یکی از ماجرا‌هایی که کرونا نتوانست بر آن تأثیری بگذارد، ماجرای درخواست وجه در برخی مدارس برای ارائه کارنامه دانش‌آموزان است!

آری این داستان در این روز‌های کرونایی همچنان تکرار می‌شود و نکته اینجاست که این موضوع در شرایطی مطرح است که اکثر دانش‌آموزان، سال تحصیلی را در فضای مجازی گذرانند. این ماجرا به دغدغه والدین تبدیل شده است و تعداد زیادی از مردم با تماس‌های مکرر خواستار پیگیری این موضوع شدند.  

برخی از مخاطبان با ثبت سوژه‌هایی با عناوین «بابت تحویل کارنامه پول اجباری می‌گیرند» و «کارنامه‌های کاغذی تحصیلی مدارس را الکترونیک کنید!» خواستار پیگیری بودند.  

 مظنه درخواست وجه از ۵۰ هزار تومان تا ۹۰۰ هزار تومان

گلایه‌های مردم از اخذ وجه در قبال دریافت کارنامه، در شرایطی مطرح است که رقم‌های مختلفی از سوی آن‌ها اعلام می‌شود. این مبالغ از ۵۰ هزار تومان شروع می‌شود و تا ۹۰۰ هزار تومان هم مطرح می‌شود.

پدر یک دانش‌آموز کلاس ششم در منطقه یک تهران گفت: «مدرسه فرزندم مبلغ ۹۰۰ هزار تومان در قبال دریافت کارنامه درخواست کرده است و این درخواست در حالی است که ما امسال هیچ برنامه فوق برنامه یا اضافه نداشتیم و کلاس‌ها هم در فضای مجازی دنبال می‌شد؛ از ابتدای سال، فرزندم یک روز هم به مدرسه نرفته است پس چرا باید این مبلغ را بپردازیم؟».

وی در پاسخ به این پرسش که آیا این موضوع را در بخش شکایات آموزش و پرورش مطرح کرده است، ادامه داد: «راستش به جایی شکایت نکردم. امسال، آخرین سال تحصیل فرزندم در مدرسه است و واقعا نمی‌خواهم برای فرزندم مشکلی پیش بیاید یا نگاه مسؤولان مدرسه به او عوض شود».

این پدر اضافه کرد: «سؤال من این است که واقعا چرا باید این مبلغ را بپردازیم؛ اگر واقعا دلیل قانع کننده‌ای وجود داشته باشد، می‌پردازم».

 و البته گاهی هم برخورد خوب

البته برخی والدین به ما گفتند که وقتی به مدرسه مراجعه کردند و به اولیای مدرسه عنوان کردند که امکان پرداخت وجه را ندارند، بدون هیچ برخورد بدی، کارنامه به آن‌ها داده شده است؛ برخی از مدارس هم عنوان کردند که اگر خانواده‌ها می‌توانند تا آخر سال، کمک به مدرسه داشته باشند.

مادر یک دانش‌آموز ابتدایی در شهرستان‌های استان تهران هم گفت: «مدرسه فرزندم اعلام کرده بود که در زمان مراجعه برای گرفتن کارنامه، ۱۰۰ هزار تومان باید پرداخت کنید؛ خیلی ناراحت بودم که چرا باید این مبلغ را بپردازم، چون واقعا به خاطر شرایط کرونا، وضعیت درآمدی خانواده‌مان به هم ریخته است».

وی افزود: «وقتی به مدرسه رفتم. با برخورد خیلی خوبی مواجه شدم. وقتی به آن‌ها گفتم که  الان پولی ندارم، با خوشرویی گفتند که ایرادی ندارد، اما اگر توانستید تا آخر سال به مدرسه کمک کنید».

ناگفته نماند که در برخی مدارس هم از خانواده‌ها درخواست هیچ وجهی نشده است و کارنامه به راحتی در اختیار دانش‌آموزان قرار گرفته است.  

واکنش آموزش و پرورش: دریافت وجه اجباری، غیرقانونی است

مسؤولان وزارت آموزش و پرورش عنوان می‌کنند که مدارس نباید از خانواده‌ها درخواست وجه داشته باشند و سامانه شکایات را برای پیگیری مشکلات احتمالی معرفی کردند.

محمدحسین کفراشی مدیرکل ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات آموزش و پرورش در این خصوص اظهار کرد: «با مجازی شدن آموزش مدارس، هیچ فوق‌برنامه‌ای در مدارس ارائه نشده است بنابراین دریافت وجه از اولیا برای کمک به مدرسه هیچ توجیه قانونی ندارد؛ البته خانواده‌ها در صورت موافقت می‌توانند به‌صورت اختیاری به مدرسه فرزند خود کمک کنند، اما دریافت وجه اجباری، غیرقانونی است».

وی افزود: «خانواده‌ها در صورت مشاهده تخلفات می‌توانند به دفاتر رسیدگی به شکایات و تخلفات در ادارات آموزش‌وپرورش مراجعه و موضوع را گزارش کنند و یا با ورود به سامانه shekayat.medu.ir، شکایت خود را ثبت کنند تا با متخلفان برخورد شود».

وزیر آموزش و پرورش: سرانه‌ها پرداخت شده است

برخی افراد عنوان می‌کنند مشکل اخذ وجه به عدم واریز سرانه مدارس باز می‌گردد که باعث می‌شود مدارس به سراغ کمک مردمی بروند، اما وزیر آموزش و پرورش در این خصوص عنوان کرده است که سرانه‌ها پرداخت شده است.

محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش ۱۸ بهمن در گفت‌وگوی ویژه خبری در پاسخ به این پرسش که «سرانه به مدارس داده نمی‌شود؟»، گفت: «سرانه‌ای که امسال پرداخت شده تا کنون ۳ برابر سال قبل است و به همه مدارس پرداخت شده است. هر مدرسه‌ای اگر نگرفته است اعلام کند تا پرداخت کنیم. بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده است».  

حاجی‌میرزایی افزود: «آب و برق مدارس مجانی است و آن کسانی که بابت آب و برق مشکل دارند یا بیش از الگوی مصرف استفاده کردند یا ممکن است مطالباتی برای سال‌های قبل باشد، برای حل آن به اداره مربوطه خود مراجعه کنند».

وی درباره اخذ شهریه در مدارس غیردولتی اظهار کرد: «مدارس غیردولتی بابت خدماتی که ارائه نمی‌کنند قطعا حق ندارند، پولی بگیرند. اگر گزارش شود حتما رسیدگی می‌شود. ما شورای نظارت در استان‌ها و مرکز داریم و مجازات‌هایی در قانون برای کسانی که تخطی کردند، پیش‌بینی شده است. در سایت سازمان مدارس غیردولتی میزان شهریه مدارس غیردولتی تعیین شده است و شماره تلفن برای رسیدگی به شکایات درج شده است».

چرا کارنامه‌ها الکترونیکی نشد؟

قرار بود کارنامه‌های دانش‌آموزان الکترونیکی شود و در این خصوص مسؤولان آموزش و پرورش، وعده‌های متعدد دادند، اما چرا عملی نشد؟

معاون وقت منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش ۱۵ دی ۱۳۹۵ عنوان کرده بود که خانواده‌ها می‌توانند از اول بهمن همان سال با مراجعه به پایگاه اینترنتی eservice.medu.ir کارنامه تحصیلی دانش‌آموزان خود را مشاهده کنند.

رئیس مرکز برنامه‌ریزی آموزش و پرورش نیز در همان سال ۱۳۹۵ گفت: «از بهمن ماه والدین می‌توانند کارنامه فرزند خود را به صورت الکترونیکی از طریق موبایل‌های هوشمند مشاهده کنند و همچنین از خرداد سال ۹۶ همه کارنامه‌های کاغذی حذف خواهند شد».

رئیس مرکز برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات آموزش و پرورش ۳۰ تیر ۱۳۹۸ درباره اجرای طرح کارنامه الکترونیکی دانش‌آموزان، اظهار کرد: «از ابتدای مهر این طرح وارد مدارس خواهد شد و به مرور زمان، همه مدارس و دوره‌های مختلف تحصیلی را شامل می‌شود که دانش‌آموزان و اولیا می‌توانند به صورت اینترنتی به کارنامه خود دسترسی داشته باشند».

این روز‌های آموزش مجازی فرصت مناسبی است که وزارت آموزش و پرورش، خدمات الکترونیکی خود را تکمیل کند و دغدغه دریافت کارنامه را با ارائه کارنامه الکترنیکی برطرف کند و اگر این امکان بر اساس وعده‌ها فراهم شده است، پس چرا اجرا نمی‌شود؟!
 
منبع: فارس
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->