نصب پنل خورشیدی در ۹۰۰ هزار واحد مسکونی استان | خراسان رضوی می‌تواند نیمی از برق تجدیدپذیر کشور را تأمین کند فشار فروش در بورس | خروج سنگین پول حقیقی از بازار (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) استقرار نیروهای پالایش و پخش در بندر شهید رجایی ایران پنجمین مصرف‌کننده بزرگ طلا در جهان است توجه ویژه به تأمین مواد اولیه داخلی برای کاهش هزینه‌های تولید در خراسان رضوی نوسانات طلا، بازار را دچار التهاب کرد | مشهد، قطب جدید طراحی طلا در کشور پرواز قیمت طلا در مشهد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | صعود دلار به کانال ۸۴ هزار تومان آغازبه‌کار نهمین نمایشگاه تخصصی طلا، جواهر، نقره و گوهرسنگ‌ها از ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ در مشهد قرعه‌کشی ایران‌خودرو امروز (یکشنبه، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تعداد کل شرکت‌کنندگان قرعه‌کشی ایران‌خودرو اعلام شد کاهش ۵۰ درصدی قیمت تخم مرغ | قیمت مصوب هفته آینده اعلام می‌شود (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهم ۸ درصدی گمرک شهید رجایی از کل واردات کالا‌های اساسی هشدار شرکت توانیر درباره قطعی برق قیمت طلای آب‌شده پشت مرز سرنوشت‌ساز (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) پهلوگیری اولین کشتی در اسکله شهید رجایی بعد از حادثه انفجار در این بندر بررسی وضعیت پرواز‌های مشهد به بندرعباس، یک روز پس از حادثه بندر شهید رجایی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز بخشش جرائم بیمه شخص ثالث از امروز (یکشنبه، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | لوبیاسبز را کیلویی چند بخریم؟ کدام صنایع مورد توجه سهام‌داران بورس هستند؟ بازار مسکن در آستانه تغییر | فروشندگان و خریداران دست نگه داشته‌اند (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) سموم، آفت صادرات محصولات کشاورزی شناسایی ۷۵۰ استخر غیرمجاز در نیشابور خراسان رضوی پایش مستمر بازار در مشهد | کشف تخلفات اقتصادی به ارزش بیش از ۲۶ هزار میلیارد ریال در خراسان رضوی قطعی ۶ ساعته برق در برخی از محلات مشهد| خاموشی با رکوردشکنی! (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) چه خبر از بازار حبوبات؟ | لوبیاچیتی دوباره اوج گرفت ریزش ۲۰ تا ۹۵ میلیونی قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) افت یکپارچه قیمت خودرو‌های داخلی (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) | کاهش ۳۶ میلیونی قیمت شاهین دلار به کانال ۸۰ هزار تومان بازگشت (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + علت
سرخط خبرها

شوک پایان سال بورس با تسویه اعتبارات کارگزاری‌ها

  • کد خبر: ۵۹۹۷۱
  • ۰۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۵
  • ۱
شوک پایان سال بورس با تسویه اعتبارات کارگزاری‌ها
در شرایطی که بازار سهام با صف‌های فروش مواجه است، کارگزاری‌ها نیز همچون هر سال می‌خواهند اعتباراتی که مشتریان دادند را بازپس گیرند و این موضوع نیز فشار فروش را تشدید می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، معاملات بازار سهام با روندی نزولی دنبال می‌شود و به عقیده کارشناسان بزرگ‌ترین مشکل حال حاضر بورس کمبود نقدینگی است. در روزهای پایانی سال ۹۹ ریسک بالای بازار سهام و مبهم بودن وضعیت متغییرهای تاثیرگذار بر بورس باعث شده تا خریداران بزرگ فعلا دست نگه‌ دارند و سرمایه خود را وارد بازار سهام نکنند و این درحالست که هز روز شاهد خروج نقدینگی از سمت سهامداران حقیقی هستیم.

مجموع معاملات امروز بازار سهام حدود ۹/۵ هزار میلیارد تومان بود که درصد زیادی از این معاملات به خرید و فروش اوراق اختصاص یافت و فعلا معاملات سهام در بورس با روندی فرسایشی همراه شده و کارشناسان این روند فرسایشی و کم شدن نقدشوندگی بازار سهام را از معایب دامنه نوسان نامتقارن می‌دانند. دامنه نوسان نامتقارن بازار سهام را به صورت مقطعی مثبت کرد اما دیری نگذشت که سایه سیاه روند نزولی دوباره روی سر بورس ظاهر شد و کارشناسان بارها در رابطه با کارساز نبودن این روش برای بلندمدت هشدار داده بودند و حالا تصمیم تغییر دامنه نوسان اولین تصمیم لکه‌دار در کارنامه رئیس جدید سازمان بورس ثبت شده است.

در شرایطی که روند بازار سهام نزولی است و بسیاری از نمادها در صف فروش قفل شدند کارگزاری‌ها برای مشتریانی که از کارگزاری اعتبار دریافت کردند پیام فرستادند و خواستار بازپس‌گیری اعتبارات خود شدند و این درخالیست که ۹۰ درصد کسانی که از کارگزاری اعتبار دریافت کردند و با اعتبارات خود سهام خریدند ضرر زیادی کردند. اما این اقدام کارگزاری‌ها چقدر روی بازار سهام تاثیر می‌گذارد؟ اگر مشتریان اعتبارات خود پس ندهند کارگزاری می‌تواند سهام آن‌ها را بفروشد و مبلغ اعتبار را از حساب آن‌ها کسر کند؟

محمد خبری‌زاد، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با اعتبارات کارگزاری‌ها گفت: عموما کارگزاری‌ها هر سال در اسفند ماه سعی دارند اعتباراتی که به مشتریان پرداخت کردند را پس بگیرند تا حساب مالی سال ۹۹ را بدون کمترین طلب محاسبه کنند اما در شرایط حال حاضر اکثر کسانی که اعتبار دریافت کردند در بورس ضرر کردند.

این کارشناس در رابطه با اقدام کارگزاری در ضورت پس ندادن اعتبار گفت: اصولا سهامداران بزرگ که اعتبارات زیادی دریافت کردند این اعتبارات را پس نمی‌دهند و کارگزاری نیز ه دلیل گردش حساب بالای آن‌ها نمی‌خواهد این مشتریان را از دست بدهد و برای همین موضوع اقدامی انجام نمی‌دهد و کسانی هم که اعتبارات کوچک از کارگزاری گرفتند اگر سهام خود را نفروشند از لحاظ قانونی کارگزاری حق فروش سهام آن‌ها برای تسویه اعتبار را ندارد مگر اینکه توافق‌نامه‌ای مبنی بر فروش سهام در صورت پس ندادن اعتبارات بین مشتری و کارگزاری امضا شده باشد.

 

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
جمشید رحمانی
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۱۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۰
0
1
سلام ببخشید من که شهریور ماه سی درصد سهام خود رو به فروش گذاشته ام در کارگزاری باید چیکار کنم همون دو ماه بعد یک هفده هزار و خورده ای ویک هشت هزار وخورده ای ریختن دیگه وجهی دریافت نکرده ام به خدا اگه احتیاج نداشتم برای چی سهامم رو به فروش میزاشتم الان تکلیف من چیه لطفا جواب منو بدید.؟
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->