۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

آیا در نوروز به شهر‌های کم‌خطر می‌توانیم سفر کنیم؟

  • کد خبر: ۶۰۸۳۴
  • ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۲
آیا در نوروز به شهر‌های کم‌خطر می‌توانیم سفر کنیم؟
بلاتکلیفی وضعیت ممنوعیت های کرونایی، صدای مردم و کاسب‌ها را در آورده است.
مهدی عسکری | شهرآرانیوز؛ «چرا باید برای مسافران قشم تست کرونا بگیرند، اما برای مشهد که یک شهر زیارتی است هیچ تستی گرفته نمی‌شود؟»، «حضور پلاک‌های شهرستانی در مشهد روز به روز دارد بیشتر می‌شود. برای عید خدا به فریاد ما برسد»، «چه کسی گفته شیوه نامه‌ها رعایت می‌شود؟ تالار‌های عروسی در طرقبه شاندیز غلغله است. برای اواخر اسفند عروسی دعوت شده ایم و بیشتر مهمان‌ها هم شهرستانی هستند.
 
به تازگی هم برای محدودیت‌های تردد شبانه، ساعات تالار عروسی را بین ساعات ۱۵ تا ۲۰ گذاشته اند. تکلیف چیست؟»، «آقا یک سری بزنید به مجموعه‌های ورزشی و کافی شاپ‌ها و باشگاه‌های بدن سازی. جمعیت فراوان است و شیوه نامه‌ها اصلا رعایت نمی‌شود...»، «سری به ورودی‌های مشهد بزنید. از هر ۱۰ پلاک غیربومی شاید یکی دو خودرو را متوقف کنند. تکلیف عید و مسافران نوروزی چه می‌شود؟»، «گیرم که جلوی خودرو‌های ورودی را گرفتید، با ورود مسافران اتوبوسی، قطاری و هواپیمایی چه می‌کنید؟ تا جایی که من می‌دانم هیچ سخت گیری وجود ندارد»، «چرا برای تعطیلی سفر به مشهد تصمیم گیری نمی‌شود؟ یعنی باید وضعیت زرد مشهد در نوروز نارنجی و قرمز شود؟»

هر روز شاهد حجم زیادی از پیام‌ها و تماس‌هایی با این مضامین هستیم که محتوای آن‌ها رعایت نشدن شیوه نامه ها، سهل گیری مسئولان برای برخورد با متخلفان و چشم پوشی آن‌ها از تخلف واحد‌های صنفی به بهانه همراهی با برخی کسبه هستیم؛ اتفاقاتی که البته به دلیل عادی انگاری مسئولان در سراسر کشور، باعث شده است آمار فوتی‌های کرونایی در کشور دوباره سه رقمی بشود.
 
به این گله ها، بلاتکلیفی مشهد برای میزبانی سفر‌های نوروزی را هم باید اضافه کرد؛ مسئله‌ای که قرار بود شنبه و پس از ۳ بار خلف وعده مسئولان، تعیین تکلیف شود، اما پرونده تعیین تکلیف در این باره به بعد از ۲۵ اسفند موکول شد تا سردرگمی بسیاری از اصناف و بیم و امید مردم مشهد برای مواجهه با موج جدید کرونا و تغییر شرایط شکننده کرونایی را به دنبال داشته باشد. با این شرایط و با اعلام خبر تصمیم جدید در ستاد کرونای استان، به میان مردم آمدیم تا نظر آن‌ها را در این باره جویا شویم.


سرگردان برای خرید گوشت

مدیر یکی از رستوران‌های مشهد با بیان اینکه سال گذشته و قبل از آغاز کرونا، با تصور حضور فراوان زائران در مشهد، نزدیک به ۵۰۰ میلیون تومان گوشت را به صورت چکی خریداری و در سردخانه ذخیره کردم، می‌گوید: کرونا که آمد تمام معادلات به هم ریخت و حتی یک دهم سال قبل هم فروش نداشتم.

کریمی می‌افزاید: از برگشت خوردن چک سال قبلم که بگذریم، پیگیر اخبار کرونای امسال بودم تا ببینم اگر سفر به مشهد ممنوعیت ندارد، دوباره برای خرید و ذخیره سازی گوشت اقدام کنم، اما حالا با این وضعیت نمی‌دانم تکلیف چیست؟ از یک طرف اگر گوشت خریداری کنم و ممنوعیت سفر اعلام شود، امسال دیگر باید اعلام ورشکستگی کنم و از طرفی هم اگر گوشت خریداری نکنم و ممنوعیت اعلام نشود، مطمئنم در روز‌های پایانی اسفند باید خرید گران تری داشته باشم، تازه اگر اواخر اسفند به اندازه نیاز گوشت پیدا شود.

بودن یا نبودن

مدیر پذیرش یکی از هتل‌های خیابان امام رضا (ع) نیز از وضعیت بلاتکلیفی فعلی گله دارد و می‌گوید: مالک هتل اگر چه از اواخر بهمن اقدام به پذیرش رزرو برای هتل کرده بود، اما باید تا زمان اعلام تصمیم ستاد ملی کرونا، در بیم و امید بمانیم.
وی می‌افزاید: سالی که گذشت سال بسیار سختی برای هتل داران بود. اما برخلاف برخی هم صنفی ها، مالک هتل ما اعلام ورشکستگی نکرد و با هرترفندی بود، به اینجا رسیدیم، اما از اضافه کار و پاداش هم خبری نبود و فقط حقوق ماهانه را دریافت می‌کردیم. البته توقعی هم جز این نداشتیم.
او ادامه می‌دهد: مالک هتل هم اعلام کرده که اگر امسال سفر‌ها لغو شود، چاره‌ای جز تعدیل گسترده کارکنان ندارد.


یک سال رنج و بیماری

به سراغ یک پرستار بخش کرونا می‌رویم. خانم فاطمی که به طور مداوم در یک سال اخیر در بخش کرونای یکی از بیمارستان‌های مشهد فعالیت کرده است، می‌گوید: رنج این یک سال بسیار سنگین بود، از مشاهده هم وطنان پیر و جوانی که باید شاهد مرگشان می‌بودیم تا مشکلات جسمی که به واسطه کمبود کارکنان خودمان پیش آمد. وی ادامه می‌دهد: خدا کند مسئولان سفر به مشهد را ممنوع اعلام کنند والا با این وضعیت نامناسب رعایت شیوه نامه‌هایی که من در مشهد می‌بینم، دور از انتظار نیست که با ورود حجم زیادی از مسافران، در نوروز یا بعد از ایام عید، شاهد نارنجی و حتی قرمز شدن وضعیت مشهد باشیم. امیدوارم مسئولان اگر به فکر هیچ گروهی نیستند، لااقل رنج کادر درمان را در نظر داشته باشند.

فروش فقط در نوروز و تابستان

فروشنده یکی از فروشگا‌های مطرح پوشاک در بولوار جانباز نیز با اشاره به وضعیت بلاتکلیفی موجود می‌گوید: به دلیل قیمت‌های بالای پوشاک برند، فروش ما برای مشتری‌های خاص و همچنین در ایام نوروز و تابستان برای زائران و مسافران متمول‌تر است.
وی که از وضعیت بلاتکلیفی فعلی گله دارد، می‌افزاید: اصلا نمی‌دانیم باید سفارش جدید خرید داشته باشیم یا نه، طبعا در حرفه ما هم قیمت‌ها گزاف است و اگر خرید کنیم و مشتری نباشد، جنس‌ها روی دستمان می‌ماند. برای سال ۱۴۰۱ هم اگر همه چیز درست شود، مشتری دیگر به دنبال تولیدات سال قبل نمی‌آید و انتظار عرضه مدل‌های جدید را دارد.

کسادی بازار دربستی

در نزدیکی میدان بیت المقدس سوار یک خودرو تاکسی ون می‌شویم و سر صحبت را با وی باز می‌کنیم.
علی پوررضا با اشاره به کسادی بازار سال ۹۹ می‌گوید: چند قسط از این ماشین را به دلیل نبود بازار خوب نپرداخته ام. وی می‌افزاید: قبول دارم که اگر مسافران نوروزی بیایند، امکان افزایش کرونا در مشهد هست، اما تکلیف ما و کلی کاسب دیگر که نانمان از حضور مسافران و زائران تأمین می‌شود چیست؟ او ادامه می‌دهد: در عید ۹۸ روزی تا یک و نیم میلیون تومان مسافر دربستی داشتم، اما حالا مجبور به مسافرکشی در خیابان هستم.
 
خیلی‌ها از مسافران عادی هم برای سوار شدن در خودرو ون، تمایل نشان نمی‌دهند. زبان حال مردم مشهد تقریبا مشخص است، اینکه همواره آماده پذیرش مسافران و زوار نوروز در تمام طول سال هستند، اما با توجه به وضعیت فعلی شیوع گسترده کووید ۱۹ و وضعیت ناپایدار زرد کرونایی در مشهد، از آغاز موج سهمگین کرونا بیمناک هستند. خانم ریاضی که در یکی از ادارات دولتی مشغول به کار است نیز با تأیید همین نکته می‌گوید: مشهدی‌ها همیشه میزبانان خوبی بوده اند، اما میزبانی با دلهره و استرس واقعا دلچسب نیست.
او می‌افزاید:‌ای کاش مسئولان هم هر چه زودتر تکلیف سفر‌های نوروزی را مشخص می‌کردند تا این نگرانی خیلی‌ها را جان به لب نکند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->