خانی: توصیه‌های FATF از سال‌ها پیش در ایران به اجرا درآمده است میزان عیدی کارمندان دولت تعیین شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) استاندار خراسان رضوی: ایران و پاکستان به لحاظ اقتصادی مکمل یکدیگر هستند + ویدئو مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی اعلام کرد: بخشودگی جرائم مالیاتی به مناسبت دهه فجر ۱۴۰۳ افزایش ۱۰ میلیون لیتری تولید بنزین در ایران قیمت امروز تلفن‌های همراه (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) + جدول قیمت قیمت امروز مرغ، تخم‌مرغ، گوشت و دام سبک و سنگین (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ۱۳ تفاوت کفش ونس اصل و فیک که باید بشناسید! امکان تمدید و اصلاح پروانه‌های کسب از درگاه ملی مجوز‌ها انعقاد ۴ تفاهم‌نامه در سفر استاندار خراسان رضوی به پاکستان سبزپوشی بورس پس از ۴ روز متوالی منفی | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) افت اندک قیمت طلا و سکه در مشهد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت کارخانه‌ای محصولات ایران خودرو اعلام شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) علت افزایش قیمت سیب زمینی چه بود؟ (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | رشد ۲۰ میلیونی هایما S۵ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | ورود دوباره دلار به کانال ۸۴ هزار تومان قطع انشعاب غیرمجاز هزار باغ‌ویلای مشهد فقط در سال ۱۴۰۳ | آخرین سد تأمین آب شهرستان مشهد در آستانه خروج از مدار است افت قیمت خودرو‌های داخلی ادامه یافت (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | آریسان ۱۱ میلیون تومان ارزان‌تر شد راهکارهای کاهش وابستگی به دلار در گفت‌وگو با کارشناسان | توسعه تجارت با رهایی از یکه‌تازی دلار یک خبر مهم درباره واریز سود سهام عدالت ارسال و ثبت سفارش خرید سهام بعد از ساعت بازار ممنوع شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) تذکر بانک مرکزی به بانک‌هایی که ضوابط وام ازدواج، فرزندآوری و مسکن را رعایت نمی‌کنند رشد قرارداد‌های سفیدامضا و زیرپله‌ای کارگران باوجود کمبود نیروی کار نمایشگاه بهاره از ۱۱ تا ۱۷ اسفند ۱۴۰۳ در مشهد برگزار می‌شود + جزئیات تخفیفات قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | پرتقال گران شد هجوم خریداران مسکن به شهر‌های شمالی + جدول قیمت یارانه نقدی خانوار‌ها در چه صورتی حذف می‌شود؟
سرخط خبرها

پرداخت ۴۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات کرونایی به کسب و کار‌های آسیب دیده + جزئیات

  • کد خبر: ۶۱۱۰۸
  • ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۲
پرداخت ۴۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات کرونایی به کسب و کار‌های آسیب دیده + جزئیات
 طبق آمار ارائه شده از سوی بانک مرکزی، تاکنون حدود ۴۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات کرونایی پرداخت شده است. آخرین مهلت دریافت تسهیلات کرونایی به سه بخش فرهنگ، ورزش و گردشگری تا نیمه اسفند بود.

به گزارش شهرآرانیوز، در راستای حفظ اشتغال بنگاه‌ها و صیانت از نیرو‌های کار، پرداخت تسهیلات حمایتی به کسب و کار‌های آسیب دیده از کرونا در دستور کار وزارت کار قرار گرفت و بر این اساس، ۱۴ رسته شغلی منتخب که بیشترین آسیب از شیوع ویروس کرونا را متحمل شده و دارای لیست بیمه در قالب کارفرمایی یا خویش فرمایی بودند، برای استفاده از تسهیلات مذکور به سامانه کارا معرفی شدند تا مراحل ثبت نام خود را از این طریق دنبال کنند.

 

در مرحله نخست پرداخت تسهیلات حمایتی کرونا، نزدیک به ۱۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات به کسب و کار‌های آسیب دیده از کرونا در کشور پرداخت شده و متقاضیان به ۱۹ بانک تعیین شده در این حوزه معرفی شدند که مبلغ مذکور در ۱۴ رسته و ۸۵۸ زیر رسته تعریف شده است.

 

در مرحله دوم پرداخت تسهیلات کرونا نیز رقمی معادل ۸۰۰۰ میلیارد تومان درنظر گرفته شده که قرار است به چهار بخش حمل و نقل، گردشگری، فرهنگ و هنر و ورزش اختصاص یابد.

 

درحالت کلی تسهیلات کرونایی در چهار بخش خانوار، اشتغال محور، بنگاه محور و وام ودیعه مسکن پرداخت شد. در بخش خانوار سرپرستان خانوار وام‌های یک میلیون تومانی دریافت کردند، در بخش تسهیلات اشتغال محور، کسب‌وکار‌های ۱۴ گانه با ثبت‌نام در سامانه کارا، وام ارزان قیمت کرونایی گرفتند، در تسهیلات بنگاه‌محور یا بخشی، بنگاه‌های فعال آسیب دیده از کرونا در حوزه‌های «گردشگری»، «فرهنگ و هنر» و «ورزش و جوانان» به تناسب ابعاد و بازار بنگاه‌ها تسهیلات گرفتند و در بخش وام ودیعه مسکن نیز مستاجران، متناسب با شهر‌های محل سکونت خود در کلان‌شهرها، مراکز استان و شهرستان‌ها تسهیلات حمایتی دریافت کردند.

 

طبق گفته‌ی مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی تا کنون حدود ۴۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات کرونایی پرداخت شده است.

 

شهرزاد دانشمندی، مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی گفت:از ۷۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبارات کرونایی تصویب شده تاکنون ۴۲۱ هزار میلیارد ریال تسهیلات کرونایی پرداخت شده است که سهم کسب وکار‌های آسیب دیده ازکرونا ۶۶ هزار میلیارد ریال، سهم حمل و نقل ۲۳ هزار میلیارد ریال، سهم یارانه بگیران و کمک معیشتی خانوار‌ها ۲۸۵ هزار میلیارد ریال و وام ودیعه مسکن ۴۶ هزار میلیارد ریال بوده است.

 

وی گفت: تسهیلات کرونایی طبق مصوبه ستاد ملی کرونا و ابلاغی که شده از ۱۵ فروردین ۱۴۰۰ متوقف خواهد شد.

 

وی افزود: بانک‌ها موظف هستند تا آخر سال تمامی تسهیلات مصوب شده را پرداخت کنند. در رابطه با تسهیلاتی که تاکنون پذیرش نشده‌اند، فعلا مصوبه‌ای نداریم؛ بنابراین آنچه‌که در این مرحله مطرح است دریافت وثایق و مستندات لازم توسط بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات است و دلیل کندی روند پرداخت‌ها همین مساله است.

 

دانشمندی در توضیح روند بازپرداخت تسهیلات هم گفت: در مساله بازپرداخت‌ها دو بحث وجود دارد، اول بازپرداخت تسهیلات یارانه بگیران و تسهیلات معیشتی خانوار‌ها است که با حمایت و دقت نظام بانکی، تسهیلاتی به میزان ۲۸۵ هزار میلیارد ریال پرداخت شده است، اما فقط ۲ قسط بازپرداخت شده است و ۷ قسط دیگر معوق مانده‌اند. این در حالی است که دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا بر بازپرداخت این تسهیلات تاکید داشته‌اند و این بدهی جزو اولویت مطالبات بانکی و از دیون ممتاز دولت است.

 

مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی گفت: بحث دوم هم در رابطه با تمدید زمان بازپرداخت سایر تسهیلات کرونایی به کسب وکار‌های آسیب دیده از کرونا، است که اخیرا بسیاری از استان‌ها خواستار استمهال و تمدید زمان بازپرداخت اقساط تسهیلات کرونایی شده‌اند، اما موافقت نشد؛ بنابراین می‌بایست طبق روال معین شده، بازپرداخت‌ها انجام شوند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->