ابهامات حذف دهک‌بندی ایثارگران رفع شد آیت‌الله عبدالله جوادی آملی: رضایت به فعل باطل، هم‌تراز انجام آن است فراخوان ثبت‌نام در «طرح ملی انسان مسئول» ویژه ماه مبارک رمضان، منتشر شد ریزش کاشی‌کاری‌های مسجد تاریخی سید اصفهان چهره سال همایش ملی سلامت معنوی اسلامی شناخته شد علی غلام آزاد، راهی مسابقات بین‌المللی قرآن الجزایر شد وزیر آموزش و پرورش: آسیب‌های دانش‌آموزان و دانشجویان از باورهای اعتقادی متناقض نشئت می‌گیرد درس‌نامه زندگی با آیه‌ها ویژه ماه مبارک رمضان روانه بازار شد رویداد ملی طبا، بستری برای درآمدزایی طلاب آیت‌الله علم‌الهدی: حوزه‌های علمیه خواهران، مولود انقلاب است | ضرورت تقویت رویش‌ها در جریان طلبگی خواهران ۷۲ زندانی حافظ کل قرآن شدند فراخوان انتخاب شعار نمایشگاه قرآن منتشر شد معاون سیاسی سپاه در مشهد: وضعیت سوریه به‌زودی تغییر می‌کند | شگفتانه‌های جدید از قدرت مقاومت در راه است مشهدالرضا (ع)، میزبان گردهمایی اساتید بسیجی حوزه‌های علمیه خواهران | فرهنگ، علم و تبلیغ، سنگر اصلی بسیج تأخیر طولانی پروازهای عمره و مشکلات جدی برای زائران خانه خدا کرونای ترک نماز! بررسی آثار حسادت بر سبک زندگی انسان بر اساس باورهای دینی | آتشی که خرمن زندگی را می‌سوزاند ویدئو | روایتی از طبخ غذا برای آوارگان سوری و لبنانی توسط مشهدی‌ها در آن سوی مرزها فرمانده سپاه امام رضا (ع)، درگذشت همسر شهید برونسی را تسلیت گفت «هُنر گمنامی»؛ رویدادی هنری برای تجلیل از مدافعان امنیت
سرخط خبرها

تغییر نام صحن جامع رضوی به نام مبارک پیامبر اعظم (ص) همزمان با شب عید مبعث

  • کد خبر: ۶۱۱۲۵
  • ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۲
تغییر نام صحن جامع رضوی به نام مبارک پیامبر اعظم (ص) همزمان با شب عید مبعث
امشب و همزمان با شب مبعث حضرت رسول اکرم (ص)، طی مراسمی با حضور تولیت آستان قدس رضوی، صحن «جامع رضوی» به نام صحن «پیامبر اعظم حضرت محمد (ص)» تغییر نام می‌یابد.

به گزارش شهرآرانیوز،  همزمان با فرا رسیدن عید بزرگ مبعث و با هدف بزرگداشت مقام پیامبر گرامی اسلام (ص)، نام صحن جامع رضوی به نام مبارک ایشان مزین خواهد شد تا بستری تازه برای برگزاری برنامه‌های فرهنگی و مذهبی در راستای تبلیغ و ترویج اسلام ناب محمدی فراهم شود.


آستان قدس رضوی طی سال‌های گذشته نیز با برگزاری همایش‌های ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی و توسعه ارتباطات فرهنگی به ویژه با مخاطبان و شیفتگان حقیقت در کشور‌های اروپایی، گام‌هایی در این مسیر برداشته بود و حالا با مزین کردن یکی از صحن‌های مهم و اصلی حرم مطهر رضوی به نام پیامبر اعظم (ص)، فعالیت‌های خود در این زمینه را گسترش خواهد داد.


طی سال‌های اخیر، نامگذاری یکی از صحن‌های حرم مطهر امام رضا (ع) به نام پیامبر گرامی اسلام، از جمله مطالبات زائران و مجاوران امام رضا (ع) نیز بود که در همین راستا، این موضوع در دستور کار آستان قدس قرار گرفت و پس از بررسی‌های کارشناسی، همزمان با شب عید مبعث، صحن جامع رضوی به نام مبارک پیامبر گرامی اسلام (ص) مزین خواهد شد. البته این اقدام تنها به تغییر نام محدود نخواهد بود و صحن پیامبر اعظم (ص)، به پایگاه اصلی برگزاری ویژه‌برنامه‌هایی در راستای ترویج مبانی اسلامی و فرهنگ ناب محمدی تبدیل خواهد شد.


از این پس بزرگترین اجتماعات زائران و مجاوران رضوی در صحنی برپا خواهد شد که به نام مبارک پیامبر اعظم (ص) مزین است و این اقدام، گامی در راستای ترویج و اشاعه نام و سیره پیامبر گرامی اسلام خواهد بود. به ویژه آنکه، فارغ از شرایط ویژه کرونایی، حرم مطهر رضوی سالانه میزبان بیش از ۳۰ میلیون زائر است که بیش از ۴ میلیون نفر آن‌ها زائران و گردشگران خارجی هستند و سفیران فرهنگی و مذهبی ایران اسلامی در اقصی نقاط جهان خواهند بود.


احداث این صحن که مساحتی بالغ بر ۱۱۷هزار و ۵۸۴مترمربع دارد، در سال ۱۳۶۶ آغاز و در سال ۱۳۸۱ به پایان رسید. این صحن که در ضلع جنوبی ضریح مطهر رضوی قرار گرفته، دارای ۶ مناره رفیع و ۳ ایوان به نام باب الهادی (ع)، باب الکاظم (ع) و ایوان، ولی عصر (عج) است.


اعلام برنامه‌های فرهنگی - مذهبی صحن پیامبر اعظم حضرت محمد (ص)

در همین خصوص معاون تبلیغات اسلامی آستان قدس رضوی، ویژه برنامه‌های فرهنگی - مذهبی صحن پیامبر اعظم حضرت محمد (ص) حرم مطهر رضوی را تشریح کرد.


 امشب همزمان با شب عید بزرگ مبعث، صحن جامع حرم مطهر رضوی به نام مبارک پیامبر اعظم (ص) تغییر نام خواهد داد و به محل اصلی برگزاری ویژه برنامه‌های آستان قدس برای ترویج اسلام ناب محمدی و توسعه برنامه‌های فرهنگی مذهبی این حوزه تبدیل خواهد شد. در آستانه این تغییر نام، معاون تبلیغات اسلامی آستان قدس، ویژه برنامه‌های پیش بینی شده برای برگزاری در صحن پیامبر اعظم (ص) را تشریح کرد.

 

ظرفیت تازه برای گسترش و تعالی آموزه‌های اسلام ناب محمدی

حجت الاسلام «حجت گنابادی نژاد» در این باره گفت: با نامگذاری بزرگترین صحن حرم مطهر رضوی به نام مبارک پیامبر اعظم (ص)، فرصتی مهیا شده تا برنامه‌های فرهنگی و مذهبی حرم مطهر گسترش بیشتری پیدا کند و به شکل ویژه در این صحن مهم برگزار شود.


وی تصریح کرد: اگرچه تا به امروز نیز برنامه‌های معاونت تبلیغات اسلامی آستان قدس، در راستای نشر آموزه‌های اسلام ناب محمدی و سیره پیامبر گرامی اسلام و ائمه اطهار (ع) بوده، اما بستری که با نام گذاری صحن پیامبر اعظم (ص) فراهم شده، ظرفیت تازه‌ای را برای توسعه این برنامه‌ها ایجاد کرده است.

 

هر روز صبح، زیارت پیامبر از بعید

گنابادی نژاد به برخی برنامه‌های هفتگی پیش بینی شده برای برگزاری در این صحن نیز اشاره و تصریح کرد: این برنامه ها، هر روز صبح با قرائت زیارت «پیامبر (ص) از بعید» آغاز خواهد شد. همچنین در برخی ایام هفته، زیارت نامه پیامبر گرامی اسلام (ص)، بعد از اذان ظهر قرائت خواهد شد و زائران رضوی آن را زمزمه خواهند کرد. درباره اهمیت قرائت زیارت پیامبر (ص)، همین بس که حضرت رسول (ص)، در حدیثی فرموده اند «هر کس مرا زیارت کند چه در حال حیات و چه در حال ممات من در قیامت او را زیارت می‌کنم و او را از وحشت روز قیامت نجات خواهم داد».

 

شرح کتاب «سن النبی» و سیره پیامبر (ص)

به گفته معاون تبلیغات اسلامی آستان قدس رضوی، از دیگر برنامه‌های پیش بینی شده برای برگزاری در صحن پیامبر اعظم (ص)، شرح کتاب «سنن النبی» است؛ در این کتاب آداب، سنن و شیوه‌های رفتار حضرت محمد (ص) شرح داده شده و تلاش خواهد شد با دعوت از سخنرانان و کارشناسان مذهبی، ابعاد مختلف این کتاب برای زائران و مجاوران حضرت رضا (ع) تبیین شود. آداب معاشرت پیامبر (ص)، آداب سفر، آداب مسکن، آداب نماز و روزه، آداب صدقه و آداب حضرت رسول در قرائت قرآن و دعا، از جمله مباحث این کتاب است که بررسی آن، زائران و مجاوران را با سبک زندگی پیام گرامی اسلام (ص) بیشتر آشنا خواهد کرد.


گنابادی نژاد افزود: علاوه بر آن، بخشی از برنامه‌های هفتگی صحن پیامبر اعظم (ص) به معرفی و تبیین سیره حضرت رسول (ص) اختصاص خواهد یافت که تلاش می‌کنیم با بهره گیری از منابع دینی و کارشناسان خبره مذهبی، سطح شناخت عموم زائران در این حوزه را ارتقا بدهیم.

 

ویژه برنامه‌های قرآنی

گنابادی نژاد افزود: صحن پیامبر اعظم (ص) همچنین در طول هفته محل برپایی ویژه برنامه‌های قرآنی خواهد بود، چرا که به فرموده حضرت محمد (ص)، «قرآن و اهل بیت (ع)» دو امانت گرانبهایی است که ایشان در اختیار بشریت گذاشته اند و ما باید تلاش به بهترین شکل ممکن حافظ این امانت باشیم، به همین دلیل یکی از بهترین و مهم‌ترین برنامه ها، برپایی محافل قرآنی در صحن پیامبر اعظم (ص) خواهد بود.


وی ادامه داد: با این نگاه و رویکرد، محافل ترتیل خوانی قرآن کریم هر روز در این صحن برپا خواهد شد و علاوه بر آن، هر هفته یک کرسی تلاوت نیز خواهیم داشت.


به گفته معاون تبلیغات اسلامی آستان قدس رضوی، ویژه برنامه‌های دیگری نیز برای برگزاری در صحن پیامبر اعظم (ص) پیش بینی شده است که از آن جمله می‌توان به تبلیغات محیطی دائمی با استفاده از احادیث پیامبر (ص)، پخش برنامه‌های صوتی و تصویری از نمایشگرها، اجرای دیوار نگاره‌ها و معرفی کتاب اشاره کرد.

منبع: آستان نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->