گزارش آگهی
داستانهای پلیسی جزو ژانر معمایی و جنایی قرار داده شدهاند و از ژانرهای جذاب ادبیات فارسی شمرده میشود. وجود معماهای حل نشده و ایجاد هیجان در این گونه داستانها باعث میشود تا خواننده با اشتیاق کامل داستان را تا پایان آن ادامه دهد و به دنبال کشف رمز و رازهای داستان باشد. ژانر پلیسی و جنایی از آن دسته داستانهای پرطرفدار است که بسیاری از داستانهای این ژانر نیز به عنوان فیلمهای پلیسی برگزیده و تولید شدهاند.
در ادامه میخواهیم به معرفی چند داستان در ژانر پلیسی و جنایی بپردازیم که پیشنهاد میشود هیجان خواندن این داستانها را نباید به هیچ عنوان از دست ندهید. در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
کتاب عبور از خط قرمز نوشته دکتر علی دیزایی است که از داستان پلیس جوان ایرانی و مسلمانی است که از کودکی از طرف خانواده برای ادامه تحصیل به انگلیس فرستاده شده است. نویسنده در این کتاب اتفاقات زندگی شخصی و فراز و نشیبهایی که در شغل خود داشته را به رشته تحریر درآورده است.
او که از فرماندگان ارشد پلیس لندن بوده، داستانهایی از سالهای طولانی خدمت و ماجراهایی که در این دوران داشته را در این کتاب بیان کرده است. این کتاب شامل تمام داستانها، گیر و دارها، دادگاهها و زندانهای سرتیپ علی دیزایی است که به زیبایی توسط ایشان روایت شده است. داستانهای حقیقی که توسط ایشان با ادله و منطق بازگو شده و برای هر خوانندهای هیجانانگیز خواهد بود.
نثر ساده و روان و مخاطبپسند این کتاب خواننده را تا انتهای کتاب با خود همراه میکند. ماجراهایی که روایتگر فساد پلیس و وجود باند بازیهایی که باعث بروز مشکلاتی برای ایشان شده و همچنین اتهاماتی بی اساس که به او نسبت داده شده بود و اگر پایدایی و قدرت او وجود نداشت به حتم زندگی و شرافت او به سختی تحت تاثیر قرار میگرفت، همگی شاکله اصلی این رمان زیبا را تشکل میدهند. کتاب صوتی عبور از خط قرمز اثر علی دیزایی تولید شده که زیبایی روایات این اثر را بیشتر خواهد کرد. همچنین این کتاب دارای داستانها و نکات آموزندهای برای خوانندگان خواهد بود که برخورداری از این تجربیات را نباید از خود دریغ کنند.
اگاتا کریستی در کتاب قتل راجر آکروید به روایت داستانی درباره جنایت در یک روستای دور افتاده انگلیسی در محیطی نیمه اشرافی پرداخته است. اهالی روستای کینز ابوت واقع در انگلستان درباره مرگ خانم فراس صحبت میکنند. برخی معتقدند او به دلیل به قتل رساندن همسرش و عذاب وجدان خودکشی کرده است. در ماجرای داستان قرار بود خانم فراس بعد از گذشت مدتی از مرگ همسرش با جوانی به نام راجر آکروید ازدواج کند.
در شبی پس از کشته شدن خانم فراس، راجر به دکتر شپرد که پزشک خانم فراس بود، اعلام میکند که خانم فراس به دلیل ناراحتی از بر هم خوردن نامزدیش با راجر اقدام به خودکشی کرده است اما در پایان همان شب خبر به قتل رسیدن راجر بر اثر چند ضرفه چاقو نیز به گوش دکتر شپرد میرسد و ماجرای جنایی پلیسی آغاز میشود.
کتاب قتل راجر آکروید که سبب شهرت جهانی آگاتا کریستی شد و او را به یکی از پرفروشترین نویسندگان ژانر جنایی در طول تاریخ تبدیل کرد.
رمانهای کارآگاهی آگاتا کریستی دورانی مدرن در سبک رمانهای معمایی به وجود آورد. کارآگاه این داستان آقای هرکول پوآرو که در همسایگی دکتر شپرد زندگی میکند به شیوهای شرلوک هولمزگونه در جریان داستان سوالهای به ظاهر بیربط میپرسد اما که در پایان داستان مشخص میشود که این سوالات تا چه اندازه مهم بوده اند و نشان میدهد که نویسنده با چه مهارت خاصی به این نکات ریز پرداخته بوده است.
ترفند شخصیتپردازی آگاتا کریستی برای روایت داستانهای معمایی بسیار بینظیر و ماهرانه بوده است که به طور مشهودی رمانهای پلیسی و جنایی او را از دیگر کتابها متمایز کرده است.
کتاب فهرست مهمانان رمانی پلیسی و جنایی است که دومین رمان پرطرفدار لوسی فولی محسوب میشود. این کتاب درباره داستان مراسم ازدواج دو نفر است که مهمانانی را برای مراسم عروسی خود به جزیرهای در سواحل ایرلند دعوت کردهاند. عروس و داماد که از افراد مشهور هستند، داماد از ستارگان نوظهور تلویزیون و عروس ناشر یکی از مجلات است.
تمامی جزییات این مراسم باشکوه از پیش برنامهریزی و هماهنگ شده است و همگی منتظر شروع مراسمی شاد و هیجانانگیز هستند که ناگهان هنگام سرو نوشیدنی ساقدوشهای داماد بازی نوشیدنی که یادگار روزهای مدرسه است را بر پا میکنند و ساقدوشهای عروس به طور اتفاقی لباس او را خراب میکنند و ماجراهایی که در پی هم رخ میدهند و ناگهان در این مراسم کسی کشته میشود و ماجرای معمایی و جنایی این کتاب آغاز میشود. اما سوال اینجاست که چه کسی برای این زوج آرزوی خوبی نداشت؟ و سوال مهمتر اینکه چرا؟!
لوسی فولی که دانش آموخته رشته ادبیات انگلیسی بوده است و سالهای زیادی مشغول ویراستاری بوده است، کتاب فهرست مهمانان را با مهارتی خاص نوشته است به گونهای که یادآور رمانهای آگاتا کریستی است که تبدیل به فضایی تاریک و کشنده و مرگبار میشود. کتابهای لوسی فولی اغلب جزو پرفروشترین آثار در بازار کتابها بوده است. همچنین کتاب فهرست مهمانان ترجمه محدثه احمدی بسیار مورد توجه مخاطبان ژانر پلیسی جنایی قرار گرفته است و مطالعه آن را به شما توصیه میکنیم.
قاضی و جلادش اثر فدریش دورنمات که رماننویس و نمایشنامهنویس مشهور سوئیسی است که در ایران شهرت زیادی نیز دارد. آثار او از ارزش ادبی زیادی برخوردار است و سبک پرکشش و جذابیتهای مضمونی به وضوح در آن مشاهده میشود. رمانهای او غالبا در ژانز پلیسی و جنایی بوده است که مخاطبان زیادی را به خود جذب کرده است.
کتاب سوءظن و قاضی و جلادش به دلیل ویژگیهای درون متنی و برون متنی مشترکی که دارند درکنار هم نیز جای میگیرند. رمان قاضی و جلادش داستانی کارآگاهی است که سبک نوشته اسرارآمیز آن روایتگر داستان بازرسی پیر است که روزهای آخر عمر خود را نیز میگذراند و در این دوران رئیس مامور جوانی شده است که به قتل میرسد و ماجرای داستان برای حل معمای قتل او ادامه مییابد.
این داستان ماجرای بازرس بارلاچ را که بین دنیایی را بیان میکند که به نظر میرسد جرم و عدالت از هم متمایز نیستند. در ادامه داستان، بازرس بارلاچ از دستگیری قاتلی که در قتل یک جنایتکار زیرکتر از او دست داشته صرف نظر میکند و در بخشی دیگر با چک کردن کلینیک یک پزشک سابق نازی به تعقیب او میپردازد به این امید که او را وادار به لو دادن خود کند.
داستان جنایی این کتاب به قدری برای خوانندگان جذاب بوده است که تا به حال دو کارگردان فیلم این داستان را به نمایش درآوردهاند. این کتاب جزو چند کتابی است که در طول زندگی لازم است حتما بخوانید.
کلام پایانی
رمانهای ژانر پلیسی و جنایی جزو داستانهای پرطرفدار مردم امروزه قرار گرفتهاند. با توجه به مشغلههای زیادی که افراد در زندگی ماشینی امروزی دارند خواندن کتابهای ژانر پلیسی به عنوان یکی از سرگرمیهای بسیار جذاب برای اوقات فراغت همه سنین خواهد بود و خستگی ذهنی حاصل از مشغلههای فکری را از بین خواهد برد و در این لینک با موارد بیشتر این ژانر آشنا خواهید شد. خبر خوب این است که به تازگی رویکرد جدیدی از سوی ناشران شکل گرفته که آثار مهم و کلاسیک این ژانر را به فارسی ترجمه کرده و در دسترس قرار دادهاند.