ملیحه فلاح | شهرآرانیوز - «از ۲۵ اسفند تا ۱۵ فروردین سال آینده ۵ میلیون و ۷۹۹ هزارو ۲۸۴ قطعه مرغ با متوسط سن ۴۵ روز آماده کشتار خواهد بود. این یعنی در ۲۱ روز ۱۱ هزارو ۵۹۸ تن گوشت که متوسط روزانه آن ۵۵۰ تن میشود، تولید خواهد شد و در این مدت از لحاظ تولید کمبودی وجود نخواهد داشت.» رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی روز گذشته در نشست خبری خود، با بیان برنامههای آینده برای سامان دادن به بازار مرغ گفت: مرغدارانی که نهاده یارانه دار دریافت میکنند، درصورتی که مرغ خود را تحویل ندهد، علاوه بر برخورد قانونی و تخلیه مرغ از مرغداری، از ادامه تأمین نهاده برای آن واحد جلوگیری خواهد شد. همچنین اگر مرغی بدون داشتن مجوز حمل از مرغ داری خارج شود، علاوه بر برخورد قانونی، مابه التفاوت یارانه پرداختی نیز از آن واحد پس گرفته خواهد شد.
محمدرضا اورانی افزود: از ۱۱۵۰ واحد مرغداری که از اول آبان نهاده دولتی دریافت کرده و جوجه ریزی انجام داده اند، ۱۳۸ واحد زیر ۷۰ درصد مرغ خود را تحویل داده اند که با آنها برخورد خواهد شد. همچنین دستورالعملهای قانونی به ۱۲۰ کشتارکن دارای مجوز و ۱۴ کشتارگاه نیز ابلاغ شده است که درصورت اجرانشدن، با فرد و واحد متخلف برخورد خواهد شد.
به گفته او، در استان ۱۵۸۰ واحد مرغ گوشتی فعال وجود دارد که از ابتدای سال تا ۲۳ اسفند بیش از ۸۲ میلیون و ۴۴۵ هزار قطعه جوجه ریزی در این واحدها صورت گرفته است. این یعنی ۱۶۴ هزارو ۸۹۰ تن گوشت مرغ در استان تولید شده است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه از ابتدای اسفند ۳ نماینده از جهادکشاورزی، سازمان صنعت، معدن وتجارت و دام پزشکی در کشتارگاهها مستقر هستند، گفت: این افراد گوشت مرغ استحصالی را صورت جلسه میکنند و پس از تحویل به نماینده سازمان صمت، این گوشتها به ۵۴۰ فروشگاه عرضه مجاز منتقل میشود.
اورانی همچنین درباره وضعیت بازار نهادههای دام و طیور گفت: از ابتدای سال تا ۲۰ اسفند بیش از ۹۷۰ هزار تن نهاده شامل ۲۱۷ هزار تن کنجاله سویا، ۵۶۰ هزار تن ذرت و ۱۹۱ هزار تن جو از محل واردات برای دام و طیور استان تأمین شده است. همچنین ۸۵ هزار تن سبوس گندم از کارخانجات آرد استان با قیمت ۱۴۰۰ تومان در اختیار دامداران سنگین و سبک استان قرار گرفته است.
او ادامه داد: بسیاری از واحدهای دامداری غیرصنعتی که از جهاد تقاضای اخذ مجوز کرده اند، متعهد شدند علوفه را خودشان تأمین کنند، اما بازدیدهای میدانی ما نشان میداد به جای کاشت علوفه در مزارعی که در اختیار دارند، به کشت دیگر محصولات اقدام میکنند. از سوی دیگر، کاهش میزان بارشها دامداریهای سبک و روستایی را در تأمین علوفه با مشکل مواجه کرد. با وجود این موارد، نیاز استان به علوفه وارداتی افزایش یافت، اما تأمین همه نیاز دامداران به علوفه وارداتی امکان پذیر نیست.
رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی گفت: ما توانستیم با همکاری استاندار دستور تأمین ۱۰ هزار تن جو و ۳ هزار تن ذرت مازاد را از وزارت جهادکشاورزی بگیریم که تاکنون ذرت آن تخصیص یافته است و جو نیز در این هفته تخصیص پیدا خواهد کرد.
او با اشاره به قبضه علوفه داخلی توسط برخی از افراد گفت: این افراد که قدرت خرید و ذخیره سازی دارند، در فصل برداشت علوفه میخرند و در پاییز و زمستان بازار را قبضه میکنند، به طوری که اکنون جو بیش از ۶۰۰۰ تومان، کاه بیش از ۲۰۰۰ تومان، یونجه بیش از ۴۰۰۰ تومان و ذرت علوفهای بیش از ۱۴۰۰ تومان است. این مبالغ بیش از ۳ برابر قیمت در فصل برداشت است؛ بنابراین ما باید در فصل برداشت نقدینگی را در اختیار واحدهای تولیدی قرار دهیم تا بتوانند علوفه مورد نیاز خود را در فصل برداشت تهیه کنند.