سامانه ۱۱۰ فعال است | درخواست سخنگوی فراجا از مردم برای اعلام فعالیت‌های مشکوک دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی بر تشدید رصد و نظارت بر فضای مجازی تأکید کرد توصیه‌های طب سنتی به سالمندان در شرایط جنگی لغو موقت امتحانات پایان ترم در دانشگاه ملی مهارت خراسان رضوی وضعیت ذخایر خونی در کشور مطلوب است آیا زمان مصرف مکمل ویتامین دی مهم است؟ حدود ۴۰ درصد از سیگاری‌ها دچار ناتوانی هستند ساعت کار متروی تهران تغییر کرد (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) موج انفجار‌ها چه عوارضی برای سلامت دارد؟ ذخایر دارویی و تجهیزات پزشکی به اندازه نیاز کشور تأمین شده است فعالیت مدارس مشهد و تبادکان امروز (دوشنبه، ۲۶ خرداد ۱۴۰۴) با ۵۰ درصد عوامل اجرایی انجام می‌شود  اسماعیل فکری، جاسوس موساد، به دار مجازات آویخته شد | ضربه مهم اطلاعاتی به شبکه جاسوسی صهیونیست‌ها در داخل تأمین اجتماعی به جای دو سال آخر، مزد و حق بیمه پرداختی ۵ سال آخر را ملاک مستمری قرار می‌دهد!   زلزله‌ای خفیف در قم (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) لغو تمامی پرواز‌های کشور تا ساعت ۱۴ دوشنبه (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) تمدید شد امدادرسانی ۶۹۷ تیم تخصصی هلال احمر به مصدومان حملات وحشیانه اسرائیل جاده چالوس یکطرفه شد (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه‌دولتی لغو شد آیا امتحانات دانش آموزان در مشهد و خراسان رضوی برگزار خواهد شد؟ کودکان را نترسانید؛ ولی برای پذیرش شرایط جنگی خاص آموزش بدهید | آمادگی بدون نگرانی آزمون‌های آموزش‌وپرورش تا اطلاع ثانوی لغو شد آیا اسرائیل به مجلس شورای اسلامی و میدان بهارستان حمله کرده است؟ (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) زمان برگزاری آزمون ورودی مدارس نمونه دولتی و سمپاد استان مازندران مشخص شد متهم در آخرین جلسه بازپرسی پرونده در روستای جغری مشهد: برای آشتی رفته بودیم! آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش، فردا (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) آزمون سراسری پذیرش فلوشیپ ۱۴۰۴ لغو شد امتحانات دانشگاه فردوسی مشهد به تعویق افتاد + جزئیات علت زیاد عرق کردن بدن چیست؟ نسخه‌ای کاربردی برای آرام ماندن در روز‌های پرتنش جنگ
سرخط خبرها

زندگی به مدد ضدعفونی کننده‌ها و ماسک‌ها ادامه دارد

  • کد خبر: ۶۱۸۶۷
  • ۰۸ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۱
زندگی به مدد ضدعفونی کننده‌ها و ماسک‌ها ادامه دارد
مرتضی کاردر - روزنامه‌نگار
گاهی وقت‌ها که به عقب برمی‌گردیم و گذشته را مرور می‌کنیم، چیز‌هایی باورنکردنی به‌نظر می‌رسد. انگار خواب و رؤیا بوده و در عالم واقع اتفاق نیفتاده است. انگار ما حاضران ماجرا نبودیم و کسی ماجرا را برایمان تعریف کرده است.
 
اسفندماه سال گذشته تازه فهمیده بودیم که کرونا آمده است. آمده بود و نمی‌دانستیم چیست و همین ناشناختگی ترسناک‌ترش می‌کرد. آمده بود و داشت قربانی می‌گرفت و آدم‌ها یکی‌یکی می‌افتادند. آمده بود و نمی‌دانستیم چگونه شیوع پیدا می‌کند و جان‌ها را می‌گیرد.
 
مثل طلسمی ناشناخته بود که باطل‌السحرش را نمی‌دانستیم. فقط می‌دیدیم که روزبه‌روز شمار بیشتری از آدم‌ها می‌میرند. حتی گاهی فکر می‌کردیم وضعیت آن‌قدر ادامه پیدا می‌کند که جهان به نقطه پایان برسد و نسل بشر منقرض شود. فروشگاه‌ها کم‌کم داشت از آذوقه و شوینده خالی می‌شد. دنبال ماسک می‌گشتیم و نمی‌یافتیم. دنبال ضدعفونی‌کننده‌ها می‌گشتیم و سخت پیدا می‌کردیم و ترسمان بیشتر می‌شد. آدم‌ها آشکارا از هم فاصله می‌گرفتند و گاهی از هم فرار می‌کردند.
 
خیابان‌ها آن‌قدر خلوت بود که گاهی وقت‌ها شبیه شرح ارواح به‌نظر می‌رسید. چیزی شده بود شبیه فیلم‌ها یا داستان‌های آخرالزمانی یا آنچه درباره وبای تهران یا قطحی بزرگ ایران در سال‌های دوره قاجار خوانده بودیم. فکر می‌کردیم ضربه آخر وارد شده و همه‌چیز قرار است تمام شود.
 
به تنها چیزی که فکر نمی‌کردیم، عید بود و آماده‌شدن برای سال نو. نه فقط بساط نوروزخوانان و حاجی‌فیروز‌ها که بازار لباس‌فروشان و شیرینی‌فروشان و همه اصناف و شغل‌هایی که حالا زائد و بی‌ربط به‌نظر می‌رسیدند کساد شده بود. همه فقط می‌خواستند خودشان را از مهلکه نجات دهند و بس.

حالا که دوباره اسفندماه رسیده است و چند روز دیگر نوروز از راه می‌رسد، مرور یک‌سال گذشته قدری عجیب و باورنکردنی به‌نظر می‌رسد. باور نمی‌کنیم که ما روز‌های سخت یک‌سال گذشته را گذرانده‌ایم و بیشترمان به‌سلامت در آستانه سال نو و پایان قرن قرار گرفته‌ایم.

هیچ‌چیز عوض نشده است، اما به‌نظر می‌رسد ترسمان کمتر شده است. عادت کرده‌ایم جوری به زندگی ادامه بدهیم. کنارآمدن را یاد گرفته‌ایم. داریم زندگی‌مان را می‌کنیم. زندگی به‌مدد ماسک‌ها و ضدعفونی‌کننده‌ها ادامه دارد. پشت ماسک‌ها لبخند می‌زنیم، به کافه می‌رویم، به بازار می‌رویم و برای عید خرید می‌کنیم و قضای آیین نوروزی سال گذشته را به‌جا می‌آوریم.
 
هنوز همه‌چیز مبهم است، اما دیگر به ترسناکی سال گذشته نیست. به‌نظر می‌رسد به‌نسبت اسفندماه سال گذشته امیدوارتریم و می‌دانیم که دیر یا زود گشایشی اتفاق می‌افتد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->