به گزارش شهرآرانیوز، «حسن صادقی» در سخنرانی مجازی خود که از طریق اینستاگرام برگزار شد، با اشاره به مصوبه دولت در زمینه واگذاری ۳۲ هزار میلیارد تومان سهام شرکتهای دولتی به سازمان تامین اجتماعی در عوض رد دیون و به منظوری اجرای مرحله اول متناسبسازی، گفت: «در این قالب تنها شرکت هپکو به سازمان تامین اجتماعی واگذار شد و شرکتهای دیگر بر روی کاغذ ماندهاند.»
وی با اشاره به بند (و) تبصره ۲ لایحه بودجه ۱۴۰۰ که واگذاری اموال و سهام شرکتهای دولتی را در عوض رد دیون دولت به سازمان تامین اجتماعی مورد تاکید قرار میدهد تا بخشی از این رقم صرف متناسبسازی شود، گفت: «ابتدا قرار بود که ۹۰ هزار میلیارد تومان به این منظور به سازمان تامین اجتماعی واگذار شود اما کمیسیونهای آموزش و امنیت ملی به دنبال کاهش سهم سازمان بودند تا آن را به ۶۰ هزار میلیارد تومان کاهش دهند.»
صادقی افزود: « زمان که قصد آنها را فهمیدم بلافاصله تجمعی ۲ هزار و ۲۰۰ نفره را مقابل مجلس در ساعت ۷ صبح ترتیب دادم که در نهایت به جای ۳۰ هزار میلیارد تومان، تنها هزار میلیارد تومان از سازمان تامین اجتماعی کم و ۸۹ هزار میلیارد تومان تصویب شد.»
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی برای اجرای متناسبسازی به منابع پایدار نیاز دارد، گفت: «علم اقتصاد چنین ضرورتی را ثابت میکند و اینطور نیست که سازمان هر آنچه سال گذشته در قالب رد دیون دریافت کرد را در متناسبسازی هزینه کند و بخشی از این پول باید سرمایهگذاری شود؛ البته همانطور که گفتم تنها هپکو را واگذار کردند.»
وی افزود: «هر افزایش حقوقی مقطعی است و برای استمرار اجرای به منابع پایدار نیاز است و نمیتوان هر آنچه داشت را هزینه کرد و به سال آینده فکر نکرد. بازنشستگان تامین اجتماعی هم به افزایش حقوق و هم به سرمایهگذاری نیاز دارند.»
صادقی با اشاره به ضرورت ترمیم مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی و جبران شکاف درآمدی میان آنها و بازنشستگان کشوری و لشگری، گفت: «امروز کف بگیر تامین اجتماعی ۲ و ۲۰۰ هزار تومان دریافت میکند اما کف بگیر کشوری ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان. در نتیجه اختلافی ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان میان آنها وجود دارد، به فرض افزایش ۲۵ درصدی سال آینده برای کشوری و لشکریها و افزایش ۳۹ درصدی برای حداقل بگیران تامین اجتماعی، شکاف درآمدی این دو به حدود ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان میرسد، که این شکاف باید به واسطه مرحله دوم متناسبسازی جبران شود.»
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری، افزود: «در همین حال متوسط بگیر تامین اجتماعی حدود ۳ میلیون دریافت میکند اما متوسط بگیرِ کشوری و لشکری بین ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را دریافت میکند که حالا باید افزایش ۲۵ درصدی این رقم را برای بازنشستگان این صندوق در سال ۱۴۰۰ در نظر گرفت.»
وی در مورد سناریوهای افزایش مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۰، گفت: «یک سناریو این است که حداقل بگیران ۳۹ درصد و سایر سطوح ۲۶ درصد به اضافه یک مبلغ ثابت افزایش داشته باشند. سناریو دوم هم این است که همه سطوح ۳۹ درصد افزایش داشته باشند. در کل میزان افزایش مستمری بازنشستگان بر اساس مواد ۹۶ و ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی محقق میشود، ماده ۱۱۱ منطبق با ماده ۴۱ قانون کار است و حداقل مزد کارگران را به حداقل مستمری بازنشستگان تسری میدهد اما افزایش مستمری در قالب ماده ۹۶ در قالب مذاکره با ذینفعان سازمان به دست میآید و به تصویب دولت میرسد.»
وی افزود: «به هر شکل هر میزان افزایش که به تصویب هیات امنا برسد و به دولت پیشنهاد شود، باید با ترمیم ناشی از متناسبسازی، اختلاف دریافتی سطوح مختلف درآمدی را میان تامین اجتماعی با کشوری و لشکری از میان بردارد. در غیر این صورت با کسی عهد اخوت نبستهایم و حتما در کف خیابان اعتراض میکنیم.»
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری از تامین ۶ هزار میلیارد تومان برای اجرای مرحله دوم متناسبسازی در تامین اجتماعی خبر داد و گفت: «ظرف امروز و فردا مبالغی به صورت علی الحساب برای بازنشستگان و مستمریبگیران واریز میشود که به گفته مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی مبلغ آن بین ۱ تا ۲ میلیون تومان است. امیداوریم که احکام متناسبسازی مرحله دوم در فروردین ماه صادر شود چراکه در غیر این صورت اعتراض میکنیم. البته مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اعلام کرده بود که مبلغ علیالحساب متناسبسازی بین ۱ تا ۲ میلیون تومان است و و هیچ وقت نگفته بود که مبلغ آن یک میلیون و دویست هزار تومان است که در روزنامه همشهری اعلام شده بود.»
صادقی با اشاره به ضرورت حق طلبی برای بازنشستگان تامین اجتماعی، گفت: «در راستای حقطلبی هم باید مذاکره کرد و هم تجمع. برخی در شبکههای من و تو و ایران اینترنشنال نشستهاند و ما را به سازش متهم میکنند در حال که اولویت ما قرار گرفتن در میدان مبارزه از راه خودمان است. در این ممکلت میتوان یک انقلابیِ حق طلب بود و این به معنای سازش با کسی نیست. عزت کارگران و تحقق خواستههای آنها ولو به اندازه یک ذره هم مهم است و ما در این مسیر دست از حقطلبی برنمیداریم. همین امروز هم میگویم که اگر مطالبات بازنشستگان تامین اجتماعی در زمینه رفع تبعیض محقق نشود، اعتراض خواهیم کرد.»
وی با اشاره به ضرورت کنترل تورم توسط دولت در سال ۱۴۰۰، گفت: «انتظار داریم که شکاف درآمدی میان بازنشستگان در سال ۱۴۰۰ از بین برود و از طرفی دولت تورم را کنترل کند چراکه اگر این اتفاقها رخ ندهد، ۳۹ درصد افزایش حقوق عملا به جایی نمیرسد و هر افزایشی را میبلعد. امیداوریم که دولت در سال ۱۴۰۰ تورم را رها نکند. متاسفانه ساختار اقتصادی ایران به گونهای است که کارگر و بازنشسته در آن عزت ندارند؛ دلیلش هم این است که اقتصاد مولد، غیرمولد شده است. امروز حتی حدود ۶ میلیون نیروی کار کشور تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی نیستند و به سازمان لطمه وارد کرده است.»
منبع : ایلنا