۱۱۱ نفر از حجاج به دلیل وخامت شرایط جسمی‌ به کشور بازگشتند مقطع کاردانی رشته «فوریت‌های پزشکی» حذف خواهد شد ارتباط گردشگری ایران با مالزی افزایش می‌یابد هشداری برای زمین؛ ۲۳ درصد از مساحت زمین دیگر قابل بهره برداری نیست دستگیری عامل قتل پاکبان مشهدی + عکس خمیردندان‌های غیرمجاز از سوی وزارت بهداشت معرفی شدند (۱۴ تیر ۱۴۰۳) دستگیری سارقان سفری در مشهد نیمی از فوتی‌ها در تصادفات مشهد، عابران پیاده هستند واریز ۳ میلیون تومان به حساب بازنشستگان | متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به چه معناست؟ (۱۴ تیر ۱۴۰۳) کشف انبار داروهای غیرمجاز توسط پلیس مشهد پشه آئدس به رنگ و بوی تایر بسیار علاقه‌مند است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (پنجشنبه، ۱۴ تیر ١۴٠٣) | تداوم وزش باد در استان سالاد سزار ۱۰۰ ساله شد | همه چیز در مورد یک سالاد پرطرفدار اهدای اعضای کودک مرگ مغزی در مشهد نجات‌بخش زندگی سه بیمار نیازمند‌به‌عضو شد (۱۴ تیر ۱۴۰۳) گردشگری ایران از دریچه سیاستگذاری دولت چهاردهم؛ باید و نبایدها انفجار شدید در کارخانه تولید جنگ‌افزار آمریکا + فیلم معلمان مدارس غیردولتی تحت پوشش بیمه تکمیلی درمان قرار می‌گیرند مقدمه و بستر توانمندسازی کودکان کار باید فراهم شود | آمار و ارقام دقیقی از کودکان کار در ایران نداریم افزایش نسبی دما طی امروز و فردا در بیشتر نقاط کشور (۱۴ تیر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

نه رامبد باشیم، نه خداداد

  • کد خبر: ۶۱۹۰۸
  • ۰۹ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۸
نه رامبد باشیم، نه خداداد
شیما سیدی
 صفر و صد، سیاه و سفید، آبی و قرمز، چپ و راست، بیست وسی و بی بی سی، خداداد و رامبد؛ سال هاست که تقسیم بندی هایمان ۲ سر بیشتر ندارد. تیم موردعلاقه مان یا پرسپولیس است یا استقلال. نقش اصلی فیلم هایمان دوقطبی شوکت و نرگس، حشمت و ستایش، بزرگ آقا و شهرزاد است و اخباری که به گوشمان می‌رسد، یا از کانال بیست وسی است یا بی بی سی.
در این اوضاع حرف از سال ۹۹ هم که می‌شود، مردم یا رامبدی فکر می‌کنند، یا خدادادی. البته که بیشتر، شاید به زبان نه، ولی در دل، با خداداد هم عقیده اند. تا حدی حق با این دسته است. بدتر از سال ۹۹ هم مگر می‌شود؟ سالی که سفررفتن خلاف است، گشت شبانه بی قانونی، صله رحم ناپسند، بی ماسک حرف زدن گناه کبیره و...
از همه بدتر، شنیدن خبر مرگ و ازدست دادن دوست و آشناست که به گوشمان عادی شده و سال ۹۹ را در خاطرمان چونان زهر کرده است. در این سال هرچه از فرهنگ و آداب اجتماعی آموخته بودیم، باید دور می‌ریختیم و طور دیگری به زندگی نگاه می‌کردیم.
با همه این‌ها نمی‌توان دیدگاه رامبدی را نفی کنیم و نگاه مثبت را از زندگی مان کنار بگذاریم. مثل «لیوان آب» اینجا کاربرد دارد. استاد دانشگاهی در یک ویدئوی پخش شده از فضای مجازی می‌گفت یک لیوان آب وزنی ندارد و نگاه داشتن آن برای چنددقیقه فشاری به ما نمی‌آورد، اما نگاه داشتن آن برای چندین ساعت و روز باعث می‌شود نتوانیم کار دیگری انجام دهیم. غم و استرس هم در زندگی ما مثل همین لیوان آب است. فکرکردن به آن برای چنددقیقه ایرادی ندارد، اما اینکه تمام وقت بخواهیم به مشکلات فکر کنیم، باعث می‌شود از انجام دیگر کار‌ها ملول شویم.
فکرکردن به کرونا و مشکلاتش هم مثل همان لیوان آب است. بد نیست قدری به آن فکر کنیم، اما باید درنهایت لیوان آب را پایین بگذاریم تا بتوانیم رامبدوار لحظات خوب زندگی را هم ببینیم.
این را که از چه زمانی صفر و صدی شدیم، نمی‌دانم. کتاب‌های تاریخی و ادبی مان که این طور نیست. یعنی هزاروخرده‌ای سال پیش فردوسی با همه علاقه اش به رستم، او را سفید مطلق ترسیم نکرد. به او اجازه داد اشتباه کند و دستور بریدن سرِ سرخه، پسر افراسیاب، را فقط به جرم پسر افراسیاب بودن صادر کند. او حتی به سهراب هم شانس دفاع از خود را نداد. با این حال، شخصیت خاکستری رستم آن قدر نیت پاک دارد که برای ما قهرمان شود.
حال هم اگر «همیشه غر» نباشیم و اجازه دیده شدن نقاط مثبت را به زندگی مان بدهیم، شاید اوضاعمان بهتر از این‌ها شود و سال ۹۹ هم «از دم بد» نباشد. نه رامبدی مطلق و نه خدادادی صرف.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->