به گزارش شهرآرانیوز، نادعلیزاده، معاون اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی در برنامه گفت و گوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر با اشاره به اجرای قانون جدید چک از فردا تصریح کرد: قانون چک اصلاح شده و به موجب اجرای آن ثبت الکترونیکی چک صورت میگیرد و روال صدور چک تغییر و تحول مییابد.
او ادامه داد: فرد صادرکننده چک باید اطلاعات خود را در سامانه صیاد ثبت کند و تایید چک هم در سامانه صیاد انجام میگیرد و فرد گیرنده باید تایید آن را کنترل کند. علت صدور چک هم باید در سامانه ثبت شود.
نادعلی زاده بیان کرد: از فردا دسته چک جدید تحویل متقاضی میشود که بنفش رنگ است و امکان صدور چکهای جدید در وجه حامل، وجود ندارد.
او ادامه داد: البته چکهای قدیمی طبق روال قبلی نیاز به ثبت در سامانه صیاد ندارند و قابل استفاده هستند. از طرف بانک مرکزی مهلت زمانی برای جمعآوری دسته چکهای قدیمی داده میشود.
این مقام مسئول گفت: سقف ریالی هنوز به مرحله اجرایی نرسیده است و پس از گذشت ۳ مرحله به اجرا در میآید. سقف اعتباری هم بر اساس تقاضای افراد، میزان تراکنش، سابقه صدور چک و یا چکهای برگشتی افراد در میزان سقف اعتباری سالیانه افراد مشخص میشود و قابل افزایش است.
معاون اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی تاکید کرد: در لحظه باید گیرنده چک از طریق سامانه صیاد استعلام بگیرد که چک دریافتی تایید شده است یا خیر. صادر کننده چک میتواند چک خود را از طریق ثبت در ۵ اپلیکیشن متفاوت یا درگاههایی که بانک در اختیارش قرار میدهد انجام دهد ثبت کند و مراحل صدور چک را به صورت الکترونیکی تکمیل کند.
نادعلی زاده گفت: چکهای جدید که در اختیار مردم قرار میگیرد دارای بارکد، کد صیادی ۱۶ رقمی و تاریخ اعتبار خواهند بود. در چکهای جدید تا تاریخ مشخص، قابلیت صدور وجود دارد و این تاریخ هم سه سال بعد از دریافت دسته چک است.
او افزود: پشت نویسی چک در سامانه صیاد انجام میگیرد و محدودیتی در تعداد گردش چک وجود ندارد. دیگر چک سفید امضا و بدون تاریخ نباید صادر شود.
سخنگوی اجرایی قانون جدید چک بیان کرد: در آینده نزدیک امکان ثبت پیامکی چک هم فراهم خواهد شد. اما با استفاده از اپلیکیشنها هم امکان ثبت و هم تایید فراهم است.
نادعلی زاده گفت: چک ضمانت قابلیت ثبت در سامانه صیاد دارد، اما باید تاریخ، مبلغ و هویت آن در سامانه مشخص باشد. حتما چکهای بنفش باید در سامانه ثبت شوند و در غیر این صورت افراد نباید آن را قبول کنند.
او تصریح کرد: در چکهای جدید چنانچه موجودی حساب نتواند مقدار چک صادر شده را تامین کند میتواند قسمتی از مبلغ قابل دریافت را وصول کرد و مابقی چک را برگشتی اعلام کرد. در این شیوه به میزان مبلغ چک برگشتی در همه حسابهای فرد در بانکهای مختلف مسدود میشود.
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان