معاون وزیر نیرو: اصلاح سد کمال خان برای تامین حقابه ایران ضروری است فرصت ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع خارجی در سامانه سهما تمدید شد لیگ برتر فوتسال افغانستان | تیم شمس اف‌سی هرات سومین پیروزی خود را به دست آورد سردار رادان: در حال رایزنی برای توافق با برادران عراقی در خصوص اتباع خارجی هستیم خلاصه بازی تیم‌های پیروزی پنجشیر با یک گل از سد زیتون اف‌سی + فیلم خلاصه بازی تیم اتحاد هرات و برادران خواجه‌زاده در لیگ برتر فوتسال افغانستان شیوه‌نامه ثبت‌نام دانش‌آموزان افغانستانی در مدارس ایران تا هفته آینده ابلاغ می‌شود سفارت ایران در کابل شرایط دریافت ویزای رایگان برای زائران افغانستانی اربعین را اعلام کرد سازمان ملل: کودکان افغانستانی قربانیان اصلی مین‌های عمل‌نکرده هستند خلاصه بازی تیم‌های جوانان میهن و ظاهر اسد در لیگ برتر فوتبال افغانستان + فیلم افزایش ۵۰ درصدی قیمت بلیط قطار شامل اتباع خارجی ساکن ایران نمی‌شود! نگاهی به وضعیت کامیون‌های ایرانی حامل سوخت عراقی در مرز دوغارون توضیحات مقام طالبان درباره زمان توزیع شناسنامه الکترونیکی در تهران + مدارک موردنیاز آخرین اخبار از فصل سوم لیگ برتر فوتسال افغانستان + فیلم و عکس جای خالی دختران | نتیجه کنکور پسرانه افغانستان اعلام شد ۲۵۰۰ مغازه فروش قطعات خودرو در آتش‌سوزی قندهار از بین رفت کمک‌های بشردوستانه ایران به سیل‌زدگان ننگرهار رسید پلیس ترکیه متهم به بدرفتاری با مهاجران افغانستانی شد در سال ۲۰۲۴ سیل به ۱۴۵ هزار نفر در افغانستان آسیب زده است
سرخط خبرها

طالبان آگاهانه خبرنگاران و کارمندان رسانه‌های افغانستان را هدف قرار می‌دهند

  • کد خبر: ۶۲۶۸۸
  • ۱۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۵
طالبان آگاهانه خبرنگاران و کارمندان رسانه‌های افغانستان را هدف قرار می‌دهند
دیدبان حقوق بشر در گزارشی تازه اعلام کرده است که گروه طالبان خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ها از جمله زنان را عمدا هدف قرار می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دیدبان حقوق بشر در گزارشی تازه اعلام کرده است که گروه طالبان خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ها از جمله زنان را عمدا هدف قرار می‌دهد.

 

این گزارش که امروز (پنج‌شنبه، ۱۲ حمل/ فروردین) منتشر شده، پس از مصاحبه با ۴۶ کارمند رسانه‌ای در افغانستان از ماه نوامبر ۲۰۲۰ تا ماه مارس ۲۰۲۱ میلادی تهیه شده است.

 

از مجموع ۴۶ نفر، ۴۲ نفر در ولایت‌های بادغیس، غزنی، غور، هلمند، قندهار، خوست، میدان‌وردک، زابل و کابل بوده و چهار نفر دیگر به دلیل تهدیدهای امنیتی، افغانستان را ترک کرده‌اند.

 

براساس یافته‌های این نهاد، فرماندهان و جنگ‌جویان گروه طالبان علیه جامعه رسانه‌ای در مناطق تحت کنترل‌شان و همچنان در کابل انواع مختلف تهدید، ارعاب و خشونت را به کار برده‌اند: «فرماندهان و جنگ‌جویان طالبان در سطح ولسوالی‌ها خبرنگاران را به‌صورت شفاهی و کتبی حتا در مناطق خارج از کنترل‌شان تهدید می‌کنند.»

 

طبق این گزارش، بعد از آغاز مذاکرات بین‌الافغانی صلح در دوحه، حمله بر خبرنگاران در سراسر افغانستان سیر صعودی داشته است که نگرانی‌ها درباره‌ی حفظ آزادی بیان و آزادی رسانه‌ها در روند صلح را نیز افزایش داده است.

 

دیدبان حقوق بشر در این گزارش گفته است که این تهدیدها از سوی کسانی انجام می‌شود که در مورد محل کار، خانواده و رفت‌وآمدهای خبرنگاران معلومات کافی دارند و با استفاده از این معلومات آنان را مجبور به خودسانسوری و ترک کار می‌کنند.

 

طبق این گزارش، تهدیدها در مواردی عواقب خشونت‌باری برای خبرنگاران در پی داشته است.

 

پاتریشیا گاسمن، مسئول بخش آسیای دیدبان حقوق بشر گفته است که موج تهدیدها و کشتارها در زمانی‌که تمامی طرف‌ها برای حمایت از آزادی بیان در افغانستان آینده مذاکره می‌کنند، پیام ناخوشایندی به رسانه‌های افغانستان ارسال کرده است.

 

او همچنان گفته است که طالبان امیدوارند که با خاموش کردن منتقدان از طریق تهدید و خشونت، حمایت از جامعه مدنی را در افغانستان تضعیف کنند.

 

این درحالی است که براساس معلومات نهادهای حامی رسانه‌ها در افغانستان، در جریان یک سال گذشته دست‌کم ۱۱ خبرنگار در افغانستان کشته و ۵۰ خبرنگار دیگر مجبور به ترک این کشور شده‌اند.

 

طالبان بارها دست‌داشتن در هدف قرار دادن خبرنگاران را رد کرده‌اند.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->