شمار شهدای غزه به ۵۰ هزار و ۵۲۳ تن رسید (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) وزیر خارجه رژیم صهیونیستی: مسیر دیپلماتیک برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را رد نمی‌کنیم ایران حمله رژیم صهیونیستی به زیرساخت‌های غیرنظامی و دفاعی سوریه را محکوم کرد روسیه برای میانجیگری میان آمریکا و ایران اعلام آمادگی کرد بهبود زندگی مردم، پیشرفت کشور و حفظ منافع ملی اولویت دولت خواهد بود تخت‌روانچی در نشست سازمان همکاری شانگهای خواستار محکومیت تهدیدات آمریکا علیه ایران شد یمن از سرنگونی هفدهمین پهپاد آمریکایی خبرداد ابراز رضایت جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش از روند انسداد مرزهای کشور ادامه وضع تعرفه‌ از سوی ترامپ | رهبران جهان چه می‌گویند؟ نشست کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای در مسکو آغاز شد (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) بیانیه‌ی سپاه پاسداران به مناسبت اولین سالگرد شهادت پاسدار محمدرضا زاهدی و سرتیپ پاسدار محمد هادی حاجی رحیمی وزارت خارجه کشورمان ادامه جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی را محکوم کرد عملیات اچ-۳ نیروی هوایی ارتش؛ سند اقتدار تاریخ دفاعی ایران معاصر + فیلم اعلام رضایت ترامپ از همکاری خوب روسیه و اوکراین در موضوع آتش‌بس عزم چین برای مقابله با تعرفه‌های جدید آمریکا دولت آمریکا مدعی شد: فشار اقتصادی علیه ایران را افزایش می‌دهیم «ایلان ماسک» از دولت ترامپ خارج خواهد شد شهادت ۹ فلسطینی در پی حمله رژیم صهیونیستی به رفح (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) احتمال دیدار ترامپ با جولانی قوت گرفت عراقچی: ایران آماده مذاکرات واقعی از موضع برابر است پزشکیان بر لزوم تدوین برنامه منسجم برای تحقق شعار سال تاکید کرد تخت روانچی به روسیه سفر کرد (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) دعوت السودانی از رئیس جمهور لبنان برای سفر به عراق پزشکیان: ایران به دنبال تقویت بیش از پیش روابط با کشور‌های اسلامی و همسایه است شروط علی‌اف برای امضای معاهده صلح با ارمنستان آکسیوس: ترامپ در حال بررسی پیشنهاد ایران است وزیر افراطی کابینه رژیم صهیونیستی به «مسجدالاقصی» یورش برد
سرخط خبرها

نامزد‌های ریاست جمهوری چه برنامه‌ای برای برجام و رابطه احتمالی با غرب دارند؟

  • کد خبر: ۶۳۰۰۳
  • ۱۶ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۷
نامزد‌های ریاست جمهوری چه برنامه‌ای برای برجام و رابطه احتمالی با غرب دارند؟
انتخابات ۱۴۰۰ و تعیین تکلیف سیزدهمین دولت و هشتمین رئیس جمهور در پیش است و این سؤال همچنان به قوت خود پایدار است که داوطلبان ریاست جمهوری برنامه شان برای برجام چه خواهد بود و برای پرونده اختلافات ایران و آمریکا و معمای رابطه دو جانبه این دو کشور چه در سر دارند.
به گزارش شهرآرانیوز؛ انتخابات ۱۴۰۰ و تعیین تکلیف سیزدهمین دولت و هشتمین رئیس جمهور در پیش است و این سؤال همچنان به قوت خود پایدار است که داوطلبان ریاست جمهوری برنامه شان برای برجام چه خواهد بود و برای پرونده اختلافات ایران و آمریکا و معمای رابطه دو جانبه این دو کشور چه در سر دارند. بدون شک پاسخ نامزد‌های انتخاباتی به این پرسش، یکی از متغیر‌های اثرگذار بر سبد رأی آنان در انتخابات پیش روست. برای پی بردن به پاسخ سؤالات ریز و درشت درباره مواجهه نامزد‌های ریاست جمهوری با برجام و موضوع رابطه با آمریکا کافی بود مروری بر نظرات و دیدگاه‌های آن‌ها در یک سال اخیر داریم.


بایدن منتظر دولت آینده در ایران است

صادق خرازی، دبیرکل حزب ندای ایرانیان، در گفتگو با «ایلنا» درباره پیش بینی اش از آینده برجام گفت: «دولت آقای بایدن همان افرادی هستند که با ایران به توافق و تفاهم رسیدند. اگر ما بخواهیم در آمریکا نیرو‌های طرفدار ایران را شناسایی کنیم، همین افراد هستند، منتها این‌ها منافع ملی خود را در نظر می‌گیرند. در ایران اکنون یک چندصدایی وجود دارد و به نظرم این چندصدایی آن‌ها را گیج کرده است و با شناختی که من دارم، با این وضعیت چندصدایی، آمریکایی‌ها با این دولت به نتیجه نمی‌رسند و تا انتخابات صبر می‌کنند تا با دولت آینده به نتیجه برسند.
 
از آن طرف آمریکا گزینه دیگری ندارد؛ مثلا اصلا گزینه نظامی ندارند. دولت آمریکا توان یک واکنش نظامی در نزدیک‌ترین آب‌ها به سرزمین خود را نداشت؛ لذا گزینه نظامی مزاح است. آمریکایی‌ها در کل منطقه زیر چشمان تیزبین ایرانی‌ها هستند. ترافیک دیپلماسی و گفتمان بین ایرانی‌ها و آمریکایی‌ها بسیار تأثیر گذار است. هر زمان که این اتفاق رخ داده دولت آمریکا از ریل امنیتی آمده است روی گفتمان سیاسی. ما باید دولت آمریکا را در این شرایط نگه داریم و اگر غیر از این رفتار کنیم، شاید به ظرفیت‌های ما آسیب بزند.»


موضع قاطع رئیسی؛ مشکلات مردم با مذاکره حل نمی‌شود

حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه و نامزد احتمالی و اصلی اصولگرایان، با اینکه درباره ورود به انتخابات اعلام موضع رسمی نکرده، درباره آمریکا گفته است: «امروز جمهوری اسلامی ایران حرف اول را در منطقه می‌زند. «قوی شدن» در همه عرصه‌ها لازمه خنثی سازی تحریم هاست؛ قدرت اقتصادی، قدرت سخت افزاری و نرم افزاری و همچنین دارا بودن یک نظام اداری قوی، می‌تواند باعث خنثی سازی تحریم‌ها و عقب راندن دشمنان به عقب شود.»


بایدن مسیر اشتباه را ادامه ندهد

حسین دهقان، مشاور فرمانده معظم کل قوا در صنایع دفاعی، نیز در گفتگو با رادیو بین المللی چین، درباره برجام و لزوم لغو تحریم‌ها از جانب آمریکا گفت: «برجام یک توافق نامه چندجانبه بین المللی است که در شورای امنیت سازمان ملل تصویب شده و برای کشور‌های عضو الزام آور است. اما آمریکا به طور یک جانبه از برجام خارج شد و ایران را تحریم کرد. این اقدام نادیده گرفتن دستاورد‌های چندجانبه گرایی و تلاش برای فشار آوردن بیشتر بر ایران است. ایران همواره خویشتن داری راهبردی خود را حفظ کرده و همکاری و تبادلات خوبی با سایر کشور‌های عضو برجام داشته است. اکنون بهترین تصمیمی که بایدن می‌تواند اتخاذ کند، این است که بپذیرد قبلی‌ها اشتباه کرده اند و او نمی‌خواهد آن اشتباه را ادامه دهد. اما فکر می‌کنم او تعلل می‌کند و زمان و فرصت را از دست می‌دهد و شرایط را برای تصمیم گیری سخت‌تر می‌کند.»


روابط ما با غرب و آمریکا باید بهتر شود

علی مطهری، نماینده ادوار مجلس نیزدر حساب کاربری خود در توئیتر با اشاره به تحولات اخیر در فرایند تلاش‌های بین المللی برای احیای برجام نوشت: «اقدام کمیسیون مشترک برجام در برگزاری نشست وین برای بازگشت آمریکا و ایران به برجام یک گام مثبت است. رفع یکجای تحریم‌ها ایده آل است، اما در صورت ضرورت، ایران نباید بازگشت گام به گام دو طرف به برجام را رد کند.
 
به احتمال قوی ظرف چند ماه آینده، بعضی از تحریم‌ها برداشته می‌شود و دو طرف گام به گام به برجام نزدیک می‌شوند.» وی همچنین پیش‌تر درباره نگاه و برنامه اش درصورت پیروزی در انتخابات در قبال آمریکا گفته بود: «رابطه ایران با آمریکا، به صلاح ماست. به هر حال زور دارد؛ زیرا ما می‌توانیم لابی خوبی در کنگره آمریکا داشته باشیم، اما عده‌ای در داخل نمی‌خواهند این اتفاق رخ دهد. اگر رئیس جمهور شوم، تلاش خواهم کردم روابط ما با غرب و آمریکا بهتر شود.»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->