بیماری و مشکلات آن برای انسانها چندان نکته جدیدی نیست، اما تجربه همه گیری کرونا در زمانهای که انسان تصور میکرد در حال پیشروی در مرزهای علم پزشکی است، چالشهای زیادی ایجاد کرده است. یک استارت آپ آمریکایی در کشورهای رواندا و غنا شروع به توزیع دارو و مواد مورد نیاز بیمارستانها به وسیله پهپادها کرده است.
نجفی | شهرآرانیوز - بیماری و مشکلات آن برای انسانها چندان نکته جدیدی نیست، اما تجربه همه گیری کرونا در زمانهای که انسان تصور میکرد در حال پیشروی در مرزهای علم پزشکی است، چالشهای زیادی ایجاد کرده است. حتی با گذشت یک سال از شیوع بیماری، هم چنان رساندن بیماران به مراکز درمانی و تهیه داروها و خدمات نیازمند حضور مبتلایان در محلهایی مانند داروخانه هاست. یک استارت آپ آمریکایی در کشورهای رواندا و غنا شروع به توزیع دارو و مواد مورد نیاز بیمارستانها به وسیله پهپادها کرده.
این پهپادها مواد مورد نظر را تا وزن حدود ۲ کیلوگرم حمل و با چترهای ساده کاغذی تحویل میدهد. حتی در کشورها و مناطقی نیز که از زیرساختهای مناسب حمل و نقل بهره میبرند، در آینده میتوان از این ایده برای تحویل داروهای بیماران با نیازهای خاص استفاده کرد. این استارت آپ در ایالات متحده نیز در حال گذران آزمایشهای اعتبارسنجی خود است و امیدوار است به واسطه کووید ۱۹ بتواند زودتر تأییدیههای ایمنی را دریافت کند. در رویداد دیگری نیز محققان بنگلور در کشور هند از روباتهای دستیاری رونمایی کردند که به ویژه در بخشهای کرونایی بیمارستانها به کار گرفته میشوند.
بیمارستانهای هند به عنوان سومین کشور از لحاظ تعداد مبتلایان به کووید ۱۹ پر از بیمار هستند و این روباتها با توجه به ضرروت حفظ فاصله با بیماران در بخشهای مختلف به کار گرفته میشوند. روباتهای کمک درمانگر ضمن انجام کارهای تخصصی مانند تب سنجی، رصد علائم حیاتی و کمک به انتقال داروها با استفاده از تجهیزات ارتباطی خود زمینه ارتباط بیماران با عزیزان و خانواده هایشان در پلتفرمهای مختلف اجتماعی را در هر ساعتی از شبانه روز فراهم میآورند. شاید این جمله وهن خدمات جامعه پزشکی باشد، اما بیمارستانهای هند برای تعمیق روابط انسانی در بیمارستان خواهان حضور روباتهای بیشتری هستند.