سامسونگ برای گلکسی A17 از همان پردازنده گلکسی A16 استفاده می‌کند اضافه‌شدن چند قابلیت هوش مصنوعی به آپدیت جدید ویندوز ۱۱ (۱ مرداد ۱۴۰۴) سه نگرانی سم آلتمن درباره آینده هوش مصنوعی برای هیدراته ماندن بدن چه بنوشیم و از چه چیزی اجتناب کنیم؟ همکاری وزارت ارتباطات و معاونت علمی ریاست جمهوری برای مقابله با تهدیدات سایبری ۵۱ درصد دستگاه‌های اجرایی به ارتقای امنیت شبکه نیاز دارند رئیس سازمان فناوری اطلاعات از مذاکره برای صادرات پیام‌رسان‌های بومی خبر داد ویدئو | ربات انسان‌نمایی که می‌تواند خودش باتری‌هایش را تعویض کند با شکایت صدا و سیما، دادگاه بدوی به توقف فعالیت آپارات‌اسپرت رأی داده است (۳۱ تیر ۱۴۰۴) تأثیرات تغییر شکر نوشابه کوکاکولا با نظر ترامپ چه خواهد بود؟ نسخه ویندوز واتساپ حذف می‌شود | جایگزین: نسخه تحت وب مایکروسافت مشکل کُندی ویندوز ۱۱ را برطرف می‌کند ایران موفق به تست زیرمداری با ماهواره‌بر قاصد شد (۳۰ تیر ۱۴۰۴) ایلان ماسک اپلیکیشن هوش مصنوعی Baby Grok را برای کودکان عرضه می‌کند فرآیند تأسیس «خانه کوانتوم ایران» در پژوهشگاه ارتباطات آغاز شد خیانت جنجالی مدیرعامل Astronomer در کنسرت کلدپلی | اندی بایرون مجبور به استعفا شد آمادگی اروپا برای اجرای سختگیرانه‌ترین مقررات تاریخ هوش مصنوعی چرا ایلان ماسک دوران کنونی را بیگ‌بنگ هوش مصنوعی می‌داند؟ آیا شیمی‌درمانی می‌تواند به بازگشت و متاستاز سرطان منجر شود؟ + پاسخ دانشمندان گلکسی F36 5G معرفی شد + مشخصات و قیمت جزئیاتی جدید از مصوبه شورای عالی فضای مجازی درباره کسب‌وکار‌های اینترنتی (۲۷ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

۵G چگونه طوفان به‌پا می‌کند؟

  • کد خبر: ۶۳۳۷۰
  • ۱۹ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۱
۵G چگونه طوفان به‌پا می‌کند؟
۵G نسل پنجم شبکه‌های تلفن‌همراه است که در حدود ۱۰۰ برابر سریع‌تر از اینترنت ۴G است و این بهبود چشمگیر در اتصال به شبکه اینترنت، فرصت‌های جدیدی را برای ارائه راه‌حل‌های پیشگامانه در اختیار جامعه قرار می‌دهد
فاطمه آصفی  | شهرآرانیوز - یکی از روند‌های تحول دیجیتال در سال ۲۰۱۹، ۵G معرفی شد و از همان زمان زمزمه‌هایی از این نوع شبکه تلفن‌همراه و امکانات آن در جهان شنیده می‌شد، اما صحبت از آن برای ما در ایران، که در سال گذشته موفق به رونمایی از ۵G در برخی نقاط کشور شدیم، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و لازم است تا باری‌دیگر این سؤال را مطرح کنیم که ۵G چیست و چه دنیای جدیدی را پیش روی ما می‌گذارد؟ ۵G نسل پنجم شبکه‌های تلفن‌همراه است که در حدود ۱۰۰ برابر سریع‌تر از اینترنت ۴G است و این بهبود چشمگیر در اتصال به شبکه اینترنت، فرصت‌های جدیدی را برای ارائه راه‌حل‌های پیشگامانه در اختیار جامعه قرار می‌دهد.
 

شگفتی‎‌های ۵G در چیست؟

سرعت بسیار زیاد، تأخیر کم، تداخل کم و پهنای باند بیشتر، از ویژگی‌های شاخص ۵G است که او را به جایگزینی برای اتصالات ۴G تبدیل می‌کند. با دستیابی به شبکه ۵G می‌توان منتظر سرعت دانلود و آپلود به‌مراتب بیشتر از سرعت کنونی بود. علاوه‌براین، لتنسی، یعنی مدتی که طول می‌کشد دستگاه با شبکه‌های مخابراتی وایرلس تعامل کند، به‌شکل چشمگیری کاهش می‌یابد.
 
بیایید کمی بیشتر درباره این ۴ ویژگی صحبت کنیم. گفتیم که سرعت ۵G بسیار زیاد است. اما چه تفاوتی بین سرعت ۵G و ۴G وجود دارد؟ با یک مثال این سرعت را بهتر درک می‌کنیم: فرض کنید قصد داریم فیلم HD دوساعته‌ای را دانلود کنیم، اگر با ۳G این کار را انجام دهیم، نیازمند ۲۶ ساعت زمان، یعنی معادل با پرواز از استرالیا تا آمریکا هستیم. دانلود این فیلم با اینترنت ۴G، ۶ دقیقه زمان می‌برد و، اما با اینترنت ۵G، فقط ۶/۳ ثانیه زمان نیاز دارید!
 
تأخیر زمانی، فاصله زمانی رسیدن داده از دستگاه مبدأ به دستگاه مقصد است. درحالی‌که تأخیر زمانی در ۴G برابر با ۵۰میلی‌ثانیه است، با ۵G می‌توانیم پیام‌ها را نزدیک به زمان واقعی و فقط با یک میلی‌ثانیه تأخیر دریافت کنیم. این ویژگی ۵G به ما در مراقبت‌های پزشکی، اتومبیل‌های خودران و هوانوردی کمک زیادی می‌کند تا داده‌ها را در زمان واقعی خود منتقل کنیم.
 
تداخل کم از دیگر قابلیت‌های ۵G است، به این معنی که اگر در محیطی شلوغ مثل استادیوم یا کنسرت قصد استفاده از تلفن‌همراه خود را دارید، دیگر مثل گذشته دچار مشکل نخواهید شد، زیرا ۵G می‌تواند تا یک میلیون دستگاه در هر کیلومترمربع را اداره کند. طول موج‌هایی که در ۳G و ۴G به کار می‌رود، در محیط اطراف ما اشباع شده است و باعث ایجاد اختلالات و نویز می‌شود. برخلاف آنتن‌های ۴G که امواج را به‌صورت ۳۶۰درجه در محیط پخش می‌کنند، آنتن‌های ۵G جهت‌دار هستند که موجب کاهش اختلالات در محیط می‌شود.

پهنای باند ۵G اجازه می‌دهد دستگاه‌های بیشتری را به یک اینترنت متصل کنیم و به این معنی است که در آینده مشکلی به‌نام اتصال بیش از حد به یک مودم نخواهیم داشت. در خانه‌های هوشمند همه وسیله‌ها به یک مودم متصل‌اند و حالا با پهنای باند بیشتر ۵G، کار‌ها با سرعت بیشتری پیش می‌روند.


درباره 5G اینجا بخوانید:
 
 

 

فرکانس‌های رادیویی ۵G و ۴G چه تفاوت خاصی با هم دارند؟

۵G با همان فرکانس‌های رادیویی که اکنون برای تلفن‌های هوشمند شما در شبکه‌های WiFi و ارتباطات ماهواره‌ای استفاده می‌شود، کار می‌کند، اما فناوری را قادر می‌کند پیشرفت‌های بسیار بیشتری داشته باشد. فراتر از اینکه بتوانید فیلمی کامل HD را در عرض چند ثانیه روی تلفن خود بارگیری کنید (حتی از یک استادیوم شلوغ)، ۵G درواقع مربوط به اتصال همه‌چیز در همه‌جاست؛ مطمئن و بی‌تأخیر؛ بنابراین افراد می‌توانند همه‌چیز را در کسری از زمان اندازه‌گیری، درک و مدیریت کنند.
 
امواج رادیویی چیزی است که دستگاه‌ها را به شبکه متصل می‌کند، اما تفاوت فرکانس‌های رادیویی ۵G در مقابل ۴G چیست؟ امواج رادیویی ۱۲۰ سال است که برای ارتباطات بی‌سیم استفاده می‌شود و ما از آن‌ها برای پخش رادیو و تلویزیون، برقراری ارتباط در شبکه‌های تلفن‌همراه و WiFi استفاده می‌کنیم. طیف فرکانسی نسل پنجم شامل موج‌های باند بالا (بیش از ۶گیگاهرتز)، باند متوسط (۲ تا ۵/۴ گیگاهرتز) و باند پایین، مشابه نسل چهارم (زیر ۳گیگاهرتز) است.
امواج رادیویی، درست مانند نور، نوعی امواج الکترومغناطیسی‌اند. امواج رادیویی فرکانس‌های بسیار کمتری نسبت به نور دارند و برای ارتباطات تلفن‌همراه مناسب‌اند. یک آنتن شبکه ۵G از مقدار نسبتا کمی نیرو، از کمتر از یک وات تا چند صد وات، تقریبا از همان محدوده لامپ‌های سنتی استفاده می‌کند.

 

با آمدن ۵G منتظر چه چیز‌هایی باشیم؟

حال که با اینترنت نسل پنجم یا دقیق‌تر، نسل پنجم ارتباطات سیار سلولی با سرعت بسیار زیاد، آشنا شدیم، وقت آن رسیده است که بیشتر از کاربرد‌های آن بگوییم. با بزرگ‌ترشدن شهر‌ها و پیشرفت فناوری، نیاز شدیدی به یک بستر ارتباطی حس می‌شود که داده‌هایی را از یک سوی شهر به سوی دیگر آن با سرعت زیاد و تأخیر کم انتقال دهد. این فناوری به ما کمک می‌کند در مدیریت بحران و مواقع اضطراری عملکرد سریع‌تری داشته باشیم. ۵G شرایط نظارت بر کیفیت هوا در شهر‌های مختلف در زمان واقعی و همچنین کمک‌های پزشکی در هر زمان و مکان را فراهم می‌کند و اتصال موثق و مطمئنی را به مناطقی که دسترسی به آن‌ها دشوار است، ایجاد خواهد کرد.
 
اتومبیل‌های خودران، کنترل از راه دور، امنیت عمومی و زیرساخت به‌معنای پایش از راه دور، اتفاقاتی مانند آب‌گرفتگی یا قطع برق و اینترنت اشیا برای ارتباط سنسور‌ها و دستگاه‌ها با شبکه‌ای که از طریق آن می‌توانند با یکدیگر و با کاربرانشان تعامل کنند، ازجمله کاربرد‌های دیگر آن است.
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->