طالبان: پشتیبان مردم و مقاومت فلسطین هستیم برگزاری نشست هم‌اندیشی دومین نمایشگاه حس همسایگی | پیوند هنر و صنعت برای تشویق سرمایه گذاران افغانستانی مسیر ریلی هرات -خواف آماده جابه‌جایی مسافر است وقوع انفجار در هرات افغانستان (۱۶ دی ۱۴۰۳) طالبان: اشتغال زنان در سازمان‌های غیر دولتی ممنوع است اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳) روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است
سرخط خبرها

توضیح ظریف درباره دلیل گفت‌وگوی ایران با طالبان | این گروه نباید مذاکرات صلح را کنترل کند

  • کد خبر: ۶۴۲۶۰
  • ۲۷ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۰
توضیح ظریف درباره دلیل گفت‌وگوی ایران با طالبان | این گروه نباید مذاکرات صلح را کنترل کند
وزیر امور خارجه کشورمان چرایی گفت‌وگوی ایران با طالبان و سفر آن‌ها به تهران را تشریح کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمدجواد ظریف در نشست رایسینیا ۲۰۲۱، در پاسخ به سوالی درخصوص بازدید طالبان از ایران گفت: ما گفت‌وگوهایی با طالبان داشته‌ایم. این گفت‌وگو اولا به خاطر منافع ملی خودمان بوده و دوما برای این بوده که آن‌ها را متقاعد کنیم که به صلح فراگیر در افغانستان نیاز است. طالبان باید بخشی از این صلح باشند و نباید این صلح را کنترل کنند.

 

ظریف در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ایران به طالبان اعلام کرد که آماده است هرگونه نشستی برای طالبان و دیگر گروه‌ها در افغانستان علی الخصوص دولت افغانستان مهیا کند تا برای پیشروی جهت رسیدن به صلح در چارچوب قانون اساسی افعانستان وارد مذاکرات جدی شوند.

 

وی تاکید کرد: به باور من تعهد نهایی آمریکا برای خارج از افغانستان به طرز مسئولانه گامی مثبت است.

 

ظریف در این کنفرانس آنلاین عنوان کرد: طالبان باید بر اساس راه و روش های دموکراتیک تغییر کنند. اگر آنها می‌خواهند به ایدئولوژی های دهه ۹۰ خود بازگردند، چنین چیزی غیرممکن است چراکه امروز با افغانستانی جدید و متفاوت سر و کار داریم.

 

وزیر خارجه کشورمان همچنین تاکید کرد که مهم است تمامی افغان ها بر سر آنچه که میخواهند به توافق برسند و سپس بر سر جزئیات چگونگی تشکیل آن کار کنند.

 

وی تصریح کرد که کشورهای منطقه باید به افغانستان کمک کنند و بر لزوم اتحاد در منطقه جهت کمک به روند صلح افغانستان تاکید کرد.

 

ظریف در این خصوص گفت: ما باید اختلافاتمان را کنار بگذاریم و بر روی حسن تفاهم هایمان از جمله این حقیقت که امارت اسلامی در افغانستان تهدیدی علیه ماهیت پاکستان و امنیت ملی ایران و هند محسوب می‌شود، تمرکز کنیم.

 

وی اظهار کرد که نقش جامعه مدنی امروز در افغانستان با سال ۲۰۰۱ یا ۹۰ میلادی قابل مقایسه نمی باشد.

 

ظریف افزود: با اینکه همچنان مشکلاتی در کشور باقی مانده اند، ما باید از هر آنچه که در افغانستان به دست آمده است حفاظت کرده و از تداوم آن اطمینان حاصل کنیم.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->