مرگ مشکوک با پس‌زمینه دعوای زن‌وشوهری بیش از ۳ میلیارد تومان مالیات برای ثبت مهریه ۳۰۰ سکه‌ای گفت‌وگو با مال‌خر متهم به خرید ۲ هزار گوشی دزدی | بندبازی یک سارق بندِ باز شهادت ۳ نیروی پلیس درپی حادثه تروریستی در چابهار (۲۱ تیر ۱۴۰۴) سولاریوم چه خطراتی را برای پوست ایجاد می‌کند؟ نتایج آزمون ورودی مدارس سمپاد ۱۴۰۴، هفته اول شهریورماه اعلام خواهد شد هشدار سازمان غذا و دارو درباره تبلیغات قطره‌های چشمی در فضای مجازی اهدای عضو بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۱ تیر ۱۴۰۴) نایب‌رئیس کمیسیون آموزش مجلس: تعویق آزمون استخدامی آموزش‌ و پرورش منتفی است توصیه‌های تغذیه‌ای برای بهبود وضعیت افراد گرمازده لبنیات غیرپاستوریزه، عامل اصلی انتقال بیماری‌های مشترک انسان و حیوان پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲۱ تیر ۱۴۰۴) | ۳ روز رگبار باران و رعد و برق در ۱۶ استان هنگام گزش مار و عقرب، کدام کارها را نکنیم؟ حکم اعدام عامل اصلی پرونده تجاوز و قتل «نیان» دختربچه بوکانی، در ملأعام اجرا شد (۲۱ تیرماه ۱۴۰۴) دستگیری سارقان خوار بار فروشی‌های مشهد افزایش اضطراب زنان باردار هم‌زمان با جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل هشدار سازمان غذا و دارو نسبت به ۹ فرآورده غیرمجاز مراقبت از مو و پوست در بازار جان باختن ۴ نفر در حادثه واژگونی خودرو در محور فرخشهر به بروجن (۲۰ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۱۱ نفر در نزاع جمعی در نیشابور (۲۰ تیر ۱۴۰۴) ثبت جهانی غارهای پارینه‌سنگی خرم آباد در فهرست میراث جهانی یونسکو زلزله ۴.۱ ریشتری نهبندان در خراسان جنوبی را لرزاند (۲۰ تیر ۱۴۰۴) گسترده‌ترین گرمای تابستانی در راه کشور (۲۰ تیر ۱۴۰۴) ویدئو| نقص فنی مینی‌بوس در مشهد حادثه آفرید نهمین دوره ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان آغاز شد (۱۹ تیر ۱۴۰۴) +جزئیات ماجرای حادثه انفجار در یکی از برج‌های منطقه چیتگر تهران چه بود؟ (۱۹ تیر ۱۴۰۴) پرداخت معوقات ۱۴ هزار میلیاردی فرهنگیان بازنشسته در دوران جنگ مراقب باشید خُلقتان گرمازده نشود | هوای گرم به‌جز جسم، خلق‌وخو را هم متأثر می‌کند ابلاغ دستورالعمل بازگشایی موزه‌ها و اماکن تاریخی پس از جنگ (۱۹ تیر ۱۴۰۴) بازدید وزیر آموزش و پرورش از محل برگزاری آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد
سرخط خبرها

متراژ دست و پا یا متراژ اراده؟

  • کد خبر: ۶۵۰۸۱
  • ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۸
متراژ دست و پا یا متراژ اراده؟
علی صمدی جوان-فعال حقوق معلولان
دنیای معلولان دنیای عجیبی است؛ از ناتوانی تا توانمندی، از خواستن و توانستن تا خواستن و نرسیدن، از اراده پولادین تا ترس از جامعه، از خلق موقعیت‌های بی‌تکرار تا سرکوب آرزوها! تمام این‌ها که گفتیم، واقعیت زندگی یک معلول است. البته ناگفته نماند که این حالات برای همه انسان‌ها یکسان است و ربطی به شرایط فیزیکی ندارد؛ اما روی‌آوردن به توانایی فیزیکی به‌جای تمجید اراده فرد، عمل جالبی نیست!

چندی قبل و در حاشیه یک برنامه زنده تلویزیونی که هرروز پیش از افطار پخش می‌شود، مجری برنامه که میزبان مصطفی شریعتی، فرد دارای معلولیت بود، از او درباره ازدواجش پرسید. مصطفی برخلاف وضعیت فیزیکی‌اش، نقاش و فردی پرتلاش است که می‌توان گفت معلولیت خود را شکست داده است و در جامعه حرفی برای گفتن دارد. در چنین حالتی که فرد دعوت‌شده، دارای احترام و اعتبار است، ناگهان با پرسشی عجیب روبه‌رو می‌شود: «آیا متراژ دست همسرتان مانند شماست یا ما؟» خودتان را روی آنتن زنده تصور کنید. هنگامی که در برابر چنین پرسشی قرار می‌گیرید، چه می‌گویید یا چه می‌توانید بگویید؟

شاید در نگاه اول بگویید مجری نتوانست منظور خود را به‌درستی انتقال دهد. این نگاه درست است. اما چرا نتوانست؟ پاسخ واضح است؛ ما ادبیات و فرهنگ معاشرت با معلولان را به‌خوبی نمی‌دانیم. هنوز به‌درستی نمی‌دانیم احترام با ترحم چه فرقی دارد؟ دیده یا نادیده‌گرفتن معلولیت فرد کجا به کار می‌آید و تشویق یا منع فرد دقیقا چه زمانی باید انجام شود.

به‌رخ‌کشیدن ناتوانی جسمی یا ذهنی فرد، اولین و مهلک‌ترین ضربه‌ای است که خواسته یا ناخواسته به فرد معلول منتقل می‌شود و تبعات بسیار بدی هم با خود به‌همراه دارد. تقویت اراده و عزت نفس یک معلول، درست نقطه مقابل آن است و چه بسیار بودند و هستند افرادی که با همین تلنگر، مسیر زندگی خود و اطرافیانشان را تغییر دادند.

صحبت‌کردن درباره علت معلولیت فرد، دومین مسئله‌ای است که می‌تواند منجر به آسیب روحی شود. با معلولان از چرایی معلولیتشان صحبت نکنید، مگر آنکه خودشان مایل باشند درباره آن چیزی بگویند. گاه سال‌ها طول می‌کشد که فرد با وضعیت کنونی خود کنار بیاید یا آن را به فراموشی بسپارد؛ بنابراین شایسته نیست برای کنجکاوی خودمان، فردی را آزرده کنیم.

هنگامی که با معلولی گفتگو می‌کنید، از او نپرسید که فلان کار برایش سخت است یا نه. ابتدا با او درباره توانمندی‌ها و علایقش صحبت کنید و مسیر گفتگو را به‌سمتی ببرید که او ضمن آرامش بیشتر، با شما از باور‌ها و توانایی‌هایش حرف بزند. آن هنگام خواهید دید که با چه فرد خارق‌العاده‌ای مواجه شده‌اید. اما اگر به او بگویید که انجام کارها، راه‌رفتن، رانندگی‌کردن و... برایش سخت نیست یا اصولا می‌تواند این کار را انجام دهد یا نه، کمکی به او نمی‌کنید و شاید بذر ناامیدی را در دلش بکارید.

فرد معلولی که توانایی‌ای را در خود کشف کرده باشد و امیدوارانه به آینده بنگرد، حتما یا راهی می‌یابد یا راهی می‌سازد که به آرزوهایش جامه عمل بپوشاند؛ بنابراین به‌جای پرسیدن از متراژ دست یا پا، از او درباره متراژ اراده و انگیزه‌اش سؤال کنید؛ پاسخی که دریافت می‌کنید، برحسب متراژ نخواهد بود، برحسب کیلومتر سنجیده خواهد شد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->