غلامرضا رضاییفر در گفتوگو با خبرنگار شهرآرانیوز بیان کرد: اطلاعات کافی درباره میزان دسترسپذیری اماکن عمومی نداریم و اطلاعات موجود براساس ارزیابیهایی است که از اماکن عمومی دولتی در جشنواره شهید رجایی در چند سال بهدست آوردهایم و میانگینی از اماکن دولتی داریم، اما هیچ برآوردی از میزان مناسبسازی اماکن عمومی خصوصی و غیردولتی در اختیار نداریم.
وی ادامه داد: اگر فرد دارای معلولیت به شهر زیارتی یا دیدنی سفر کند، میتواند اماکنی که دارای نشان مناسبسازی است، جستوجو کند و مکانهای دارای نشان طلایی یا نقرهای مناسبسازی را برای محل اقامت خود انتخاب کند. براین اساس، مثلا میتواند رستورانهایی را انتخاب کند که مناسبسازی شدهاند و دسترسپذیری بهتری دارند.
رضاییفر افزود: مقدمات ارزیابی اماکن را آغاز کردهایم و ابتدا قرار است اماکن عمومی غیردولتی را ارزیابی کنیم. در این برنامه، بانکها و هتلها نیز جزو اماکنی هستند که ارزیابی و درجهبندی میشوند.
رئیس دبیرخانه ستاد پیگیری و هماهنگی مناسبسازی کشور خاطرنشان ساخت: این طرح طی دوسه هفته آینده بهعنوان مرحله نخست ارزیابی اماکن عمومی کلید میخورد. در این برنامه، حدود ۱۰ مکانی که رفتوآمد زیاد دارد، مانند مراکز بهداشتی، هتلها، بانکها و مراکز پلیس+۱۰ ارزیابی میشوند.
رضاییفر اعلام کرد: بر این اساس، «نشان نقرهای و طلایی مناسبسازی» بهعنوان معیاری برای مناسبسازی اماکن، طراحی شده است و این نشان در هر مکانی که اقدامات مناسبسازی انجام شود، نصب میشود و برای اماکنی مانند رستوران، هتل یا محیطهایی که کاربری عمومی داشته باشد، امتیاز بههمراه دارد.